Liabakken 6

Vindafjord
Prisantydning

2 600 000,-

Solgt
 • BRA205㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1982
 • Omkostninger78 730,-
 • Totalpris2 678 730,-

Vikebygd - Innholdsrik og velholdt enebolig med garasje - Attraktiv og sentral beliggenhet - Pent opparbeidet tomt

Beskrivelse

Innholdsrik og flott enebolig som er godt velholdt og oppgradert etter behov.

Entrè hvor det er fliser på gulv og tapet på vegger. God plass til å henge fra seg sko- og yttertøy.

Romslig og stor hall som tidligere var deler av et soverom.

Lys og trivelig stue og kjøkken i åpen løsning. Godt med vindu så en kan nyte den flotte utsikten og få inn rikelig med naturlig lysinnslipp. Fra stuen er det utgang til stor og solrik terrasse og utgang til hagestue/vinterhage hvor det er montert en stamp. I stuen er det en nyere vedovn som gir god varme samt varmepumpe som holder gjennomgående varme i boligen. God plass til sofakrok og spisegruppe. Nyere og fin kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Godt med skap og benkeplass. Tilhørende hvitevarer medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti på disse.

Eldre bad hvor det er belegg med varme i gulv og våtromstapet. Servant med innredning, toalett og badekar.

Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe og utgang til terrasse.

Barnerom med garderobeskap som idag blir brukt som kontor.

Stor og romslig hall/trapperom hvor det er teppe på gulv og trepanel på vegger.

Eldre bad men enkel standard som har behov for oppussing. Belegg på gulv, tapet på vegger og fliser i dusjsone. Servant, dusjhjørne og toalett.

Tre av bodene i underetasjen er innredet og brukt som soverom.

Egen kjellerinngang hvor det er laminat på gulv og panel på vegger. Godt med garderobeplass.

Enkelt vaskerom hvor det er god plass til vaskemaskin og tørketrommel. Dobbel utslagsvask, arbeidsbenk og varmtvannstank.

Matbod med en eldre kjøkkeninnredning og klesbod med plassbygde garderobeskap.

Detaljer

Innholdsrik enebolig som er innredet over 2 plan: Første etasje: Entré, hall, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og hagestue/vinterhage. Underetasje: Hall, gang, vaskerom, bad, mellomgang, 3 boder (soverom) og 2 boder.

Garasje med innredet loft.

Bygningsinformasjon

Boligen er oppført med støpt plate mot grunn. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende og stående bordkledning. Taktekkingen er av betongtakstein. Beskrivelse er hentet fra takstmann Fredrik Alsaker sin tilstandsrapport.

Ominnredning fra originale bygningstegninger. Første etasje: Bad og wc er slått sammen til bad. Soverom er gjort om til en del av hall og stue. Underetasje: Disponibelt rom og hobbyrom er omgjort til gang og 3 soverom. Disse soverom er derfor ikke godkjent til sitt formål som rom for varig opphold. Det er bygget terrasse rundt boligen og hagestue/vinterhage som ikke er vist på tegningene. Det foreligger ikke bygningstegninger på garasje.

Det er foretatt en tilstandsrapport for å avdekke boligens tilstand. I rapporten gis det tilstandsgrader etter symptomer på tilstandssvekkelser fra "ingen avvik" (TG0) til " store eller alvorlige avvik" (TG3). De forhold som er blitt merket med TG3 er beskrevet under. For bygningsdeler som er gitt TG3, hvor det er påregnelig med tiltak, er det satt et estimert kostnadsintervall (se rapport for mer info). Interessenter oppfordres likevel til å lese rapporten i sin helhet for et mer sammensatt bilde av boligens tilstand. Under "tiltak" beskriver rapporten hva som skal til for å få den aktuelle bygningsdelen til TG0/1 eller det som står beskrevet.

TG 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

TG 3 - Utvendig > Utvendige trapper - Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk/håndlist i trapp opp til hoveddøren. Noe fuktvandring / kalkutslag i trapp opp til hoveddøren.

TG 3 - Våtrom > Generell > Vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Alder/byggeskikk gjør at total renovering må kunne forventes. Sluk, fall og lekkasjesøk utføres ikke når våtrom er av en dato som gir TG 3. Årsaken til dette er at kjøper uansett må forvente oppgradering av rommet.

TG 3 - Våtrom > Generell > Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Alder/byggeskikk gjør at total renovering må kunne forventes. Sluk, fall og lekkasjesøk utføres ikke når våtrom er av en dato som gir TG 3. Årsaken til dette er at kjøper uansett må forvente oppgradering av rommet.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 89 kvm Hall, gang, vaskerom, bad, mellomgang, 3 boder (soverom) og 2 boder. 1. etasje: 116 kvm Entré, hall, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og hagestue/vinterhage. Primærrom Kjeller: 42 kvm Hall, gang, vaskerom, bad og mellomgang. 1. etasje: 98 kvm Entré, hall, stue, kjøkken, bad og 2 soverom. Sekundærrom Kjeller: 47 kvm 3 boder (soverom) og 2 boder. 1. etasje: 18 kvm Hagestue/vinterhage.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 20.04.1982 med følgende merknader: - Vaskerom i kjeller må ventileres i.h.t bygningsforskrift kapittel 47.12 (avtrekk over tak eller, mek.ventilasjon). - Pipe må førest minimum 80 cm over tak, regnet fra topp møne til underkant av røykutløp. - Videre må denne pusses utvendig over tak, jfr. bygningsforskrift kapittel 49.123. - Påregnet merknader må være rettet innen 01.07.1982.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

Selger ble pålagt og heve pipen med en leca sten, dette ble gjort og pipen ble pusset over tak. Senere ble det montert pipe kledning og pipe hatt.

 • Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i et etablert og rolig boligområde uten gjennomgangstrafikk. Boligen ligger høyt i terrenget og har flott utsikt og gode solforhold. Kort avstand til barneskole, barnehage, lokalbutikken Joker, bygdahus og idrettshall.

  Plassabakeriet og Gamlatunet tilbyr også ulike arrangement og aktivitetar for både lokalbefolkningen og tilreisende.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål.

  Området vest for boligen er også avsatt til boligformål. Ny eier må her påregne fremtidig bebyggelse.

  Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 2 600 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 78 730,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 678 730,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 22 265,- pr. 2023. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Ligningsverdi

  kr 487 528,- for 2021 Ligningsverdi er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 16.09.2023 og selgers Egenerklæring datert 31.07.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. des. 2023

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230327
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.