Liljedal 13

Haugesund
Prisantydning

4 490 000,-

Solgt
 • BRA162㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår2010
 • Omkostninger125 980,-
 • Totalpris4 615 980,-

Flott og innholdsrik familiebolig med garasje og flott beplantet hage. Attraktiv beliggenhet

Beskrivelse

Romslig entre plass til å henge fra seg yttertøy. Bod under trapp. Malte overflater på vegger og nylagt (2023) parkett på gulv.

Helfliset baderom med dusj, baderomsinnredning og wc. Varmekabler i gulv.

Soverom 1 med garderobe. Nylagt parkett på gulv (2023) og malte overflater på vegger.

Separat og praktisk vaskerom med bi-inngang. Malte overflater på vegger og vinyl på gulv.

Romslig åpen løsning mellom stue og kjøkken. Flere møbleringssoner i tillegg til spisestue. Vedfyringsovn. Utgang til terrasse som er delvis overbygget og hage.

Hvit Norema/Sigdal kjøkkeninnredning med alle hvitevarer integrert. I tillegg til det normale finner vi blant annet dampovn. Dette i tillegg til stekeovn. Frittstående helskap med plass til både kjøl og frys (medfølger ikke)

2 etasje:

3 soverom av god størrelse med malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Soverom (5) er på opprinnelige tegninger tegnet som bod. Rommet er fortsatt stort nok og har nok vindusflater for å kalles et soverom. Benyttes som soverom i dag. Malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Loftstue og kontorrom med god plass til både sofa, bord og tv-benk. Eller et luftig og fint kontor. Malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Garasje: Opprinnelig dobbel garasje. Innredet deler av garasjen som bod (ikke omsøkt hos kommunen). Dette benyttes i dag som treningsrom. Rommet har også trapp opp til stort lagringsrom.

Detaljer

1 etasje: Hall m/trapp , Bad , Vaskerom/biinngang, Soverom , Stue/kjøkken 2 etasje: Gang , Bad , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Stue(sov)

Bygningsinformasjon

Det foreligger godkjente bygningstegninger som avviker fra slik boligen fremstår i dag. Det er avvik i forhold til at det er satt opp lettvegg i 2. etasje, slik at deler av loftstue er blitt soverom. Det ene soverommet er også byggemeldt som bod i 2. etasje.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Dører Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er svell i nedre dal av samtlige ytterdører. Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad Svertesopp er registrert Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er registrert bom i enkelte fliser på gulv. Dette betyr i korte trekk at ikke hele flisen har kontakt med underlaget og vil være svak for støt. Flisen kan også løsne i aktuelt område. Det er også noe spor etter svertesopp i fuger i våt sone. Det er også saltutslag på gulv i dusj sone som tyder på at der blir liggende igjen noe vann på gulv etter bruk. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er påvist skader på innredning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er noe svell i nedre dal av fronter på møbel, og det er ikke etablert spalte under vegghengt wc som skal synliggjøre en eventuell lekkasje. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er påvist skader på innredning. Kostnadsestimat: Under 10 000

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 86 kvm 2. etasje: 76 kvm Primærrom 1. etasje: 84 kvm Hall m/trapp, bad, vaskerom/bi-inngang, soverom og stue/kjøkken. 2. etasje: 76 kvm Gang, bad, 4 soverom og stue. Sekundærrom 1. etasje: 2 kvm Bod

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i enkelte rom. Vedfyringspeis. Varmepumpe (2023)

 • Beliggenhet

  Sentralt beliggende i Skåredalen med kort avstand til dagligvarebutikk, barnehager og skole. Trygg skoleveg helt fram. Sørvestvendt beliggenhet på uteområder gir optimale solforhold.

  Regulering

  Eiendommen ligger i området regulert for bolig.

  • kr 4 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 125 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 615 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 17 424,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon fra HIM på kr 3 130,- pr år

  Ligningsverdi

  kr 932 190,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 14.05.2023 og selgers Egenerklæring datert 16.05.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230183
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.