Litlabjørgvegen 34

Karmøy
Prisantydning

2 450 000,-

Solgt
 • BRA77㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1997
 • Omkostninger78 480,-
 • Totalpris2 528 480,-

Kjekk enebolig med garasje - Alt på ett plan - Barnevennlig beliggenhet - Passer alle aldersgrupper!

Beskrivelse

Boligen fremstår som moderne og tidsriktig innredet med lyse og nøytrale overflater.

Boligens stue og kjøkken er i åpen løsning med god plass til flere sittegrupper. Lys og pen kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og godt med skap- og benkeplass. Stuen er naturlig inndelt i soner, med naturlig plassering av spisebord og sofagruppe. Rommet er innredet med lyse gulvoverflater av laminat samt moderne fargevalg på vegger. Det er både varmepumpe og vedovn i stuen, i tillegg utgang til terrasse og hage.

Boligens baderom er hovedsakelig fra byggeår og av god størrelse. Badet er innredet med servant i seksjon, speil med oppbevaring, toalett og dusjhjørne. Servant, speil og toalett er fornyet etter byggeår, samt fliser og vegger er malt i moderne farger.

Det var opprinnelig to soverom i boligen, men dagens eier har satt opp lettvegg i daværende hovedsoverom og omgjort rommet til to soverom. Dette kan enkelt tilbakeføres om det ikke er behov for det tredje soverommet. Soverommene er pent innredet med lyse gulvoverflater av laminat og morderne fargevalg på veggoverflater.

Boligen har en romslig gang med plass til kommoder og oppheng av yttertøy, samt vaskerom/ bod til øvrig oppbevaring. Høyloft med tilgang via loftsluke.

Detaljer

Boligen er over ett plan og inneholder: Entrè, baderom, bod/ vaskerom, tre soverom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Utgang til terrasse fra stue. Garasje.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av enebolig på ett plan med frittliggende garasje. Bolig med grunnmur av betong. Veggene er oppført i bindingsverkkonstruksjon, kledd med liggende bordkledning. Takkonstruksjon av tre utført som saltak, tekket med betongtakstein. Vinduer av tre, isolerglass. Dører av tre, isolerglass i dører med glassfelt. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger av enebolig og garasje datert 1997. Vaskerom er godkjent som bod i tegningene. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen. Det var opprinnelig 2 soverom i boligen, og hovedsoverommet er i dag omgjort til gang og 2 soverom via lettvegg. Vegg mellom stue og kjøkken er fjernet til fordel for åpen løsning.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Utvendig: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket. Dersom taket har ru overflate, som takpapp, shingel eller ru takstein må en ha snøfanger hvis takvinkelen er 27 grader eller mer. Kravet kom i 1965. Det er råteskader i terrassedørene. Det er skade i entrèdøren. -Våtrom 1.etasje, bad: Det er ikke tilstrekkelig oppbrett av tettesjikt (membran/belegg) ved dørterskelen. Kravet er minimum 15 mm oppbrett målt fra ferdig gulvoverflate. Det er manglende fall i dusjsonen i henhold til teknisk forskrift. -Våtrom 1.etasje, vaskerom/bod: Rommet har ingen ventilasjon. -Tekniske installasjoner: Ifølge opplysninger fra tidligere egenerklæring er det montert stikkontakt på kjøkkenet. Arbeidet er utført av faglært elektriker, men ikke via godkjent elforetak.

TG2: -Utvendig: Det er malingsflass på dekkbord. Det ble registrert lav avstand mellom kledning og terrenget. Ifølge Sintef byggforskrift bør avstanden fra underkanten av kledningen til terrenget generelt være minst 30 cm. Avstanden kan reduseres til 10 cm på steder uten spesielt store slagregnspåkjenninger, dersom det er takrenner på huset, godt takutstikk og terrengoverflaten består av relativt grove masser slik at det ikke spruter fra jord eller vanndammer. Det er råteskade i kledning ved entrè. Det ble registrert merker etter fuktighet rundt pipen. Det ble registrert malingsflass på vinduer. Det ble registrert malingsflass og grønskedannelse på terrassebord. Det er malingsflass på rekkverk. -Innvendig: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke oppført med radonsperre. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. -Våtrom, 1 etasje, bad: Det er uegnede materialer i dusjens våtsone. Våtsonen strekker seg 1 meter til hver side av dusjen. Det er utett rundt avløpet fra servanten. Det er ikke registrert metallist nederst under baderomsplatene. Det lar seg ikke avgjøre om det er benyttet tettesjikt på våtrommet. Det er ikke synlig membran under klemring i sluken og det er heller ikke skruer i klemringen. Våtrom, 1 etasje, vaskerom/bod: Det er store horisontale sprang mellom flisene. Det lar seg ikke avgjøre om det er benyttet tettesjikt på våtrommet. Det er ikke synlig membran under klemring i sluken og det er heller ikke skruer i klemringen. -Kjøkken: Det er skade i en front under folien. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vann og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Normal levetid for en luft/luft varmepumpe er va. 15 år. Varmtvannstanken er koplet med plugg i stikkontakt. Avvik som angår sikkerhet gjelder uavhengig av gjeldende regelverk ved montering. Varmtvannstanken er eldre enn 20 år. -Tomteforhold: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann og avløpslednigner.

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 77 kvm Primærrom 1. etasje: 77 kvm Stue/kjøkken, gang, bad, vaskerom/bod, soverom, soverom 2, soverom 3.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg enebolig datert 27.10.2003

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue og varmekabler på bad.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger attraktivt og barnevennlig til på Storasund- feltet på Torvastad. Fra boligen er det gangavstand til blant annet barneskole, flotte turløyper, Haugaland zoo, dagligvare og bussholdeplass. Det er ca. 10 minutter i bil til Oasen storsenter og Norheim med handlemuligheter.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til bolig.

  • kr 2 450 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 78 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 528 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 732,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, renovasjon, eiendomsskatt og avløp. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 511 541,- for 2022

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport, selgers Egenerklæring og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. jan. 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230649
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.