Losgata 14

Haugesund
Prisantydning

1 890 000,-

Solgt
 • BRA71㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1912
 • Omkostninger57 080,-
 • Totalpris1 947 080,-
 • Felles/mnd700,-

Hasseløy - Lekker og påkostet 3-roms leilighet i 3 etasje med balkong - Nyere bad, kjøkken og overflater

Beskrivelse

Gjennomgående standard med lyse og stilige laminatgulv i alle rom (2017). Sparklede gipsvegger i alle rom (2017). Takplater i tak. Gjennomgående takhøyde på 2,50m.

Gang med plass til garderobeløsning

Baderom med baderomsplater på vegger og fliser på gulv. Varmekabler i gulv. Praktisk vaskeromsløsning med benkeplass.

Romslig stue/kjøkken løsning med hvit og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA med integrerte hvitevarer (2017).

To soverom hvor det ene soverommet har utgang til balkong mot vest, samt full garderobe på hele langsiden. Begge soverommene er av god størrelse.

Bod like utenfor i trappeoppgang.

Detaljer

Gang , Bad/vaskerom , Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2 Bod som s-rom.

Bygningsinformasjon

Bygget er oppført i tegl, engelsk hulmur. Pussede murfasader. Etasjeskillere i tre. Åstakskonstruksjon som er tekket med skifer.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak. Utvendig > Vinduer Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist andre avvik: Det er synlig rust utvendig på hengsler, dette utgjør at enkelte vinduer er strie og betjene. Det er også generell utvendig slitasje på vinduer. Det er registrert noe råte i glasslister på vinduer mot vest på balkong. Dette er ralativt enkelt og utbedre.

Utvendig > Dører Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er slitasje utvendig på balkongdøren, noe svell/fukt i nedre del av brystning. Det kan påregnes utbedring av denne. Denne døren har også defekt låsemekanisme. Kostnadsestimat : Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Dagens krav for rekkverk på balkonger og terrasser er i dag 1 meter. Rekkverk på denne balkongen er under 90cm. Det er noe værslitasje på rekkverk som vil utløse noe vedlikehold. Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Pipe og ildsted Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er påvist andre avvik: Levetiden for skorstein er overskredet, og rehabilitering av pipen er nært forestående. Eier opplyser om at det er dårlig trekk i pipen. Dette skal bli undersøke før hjemmelsovergang.

Våtrom > Overflater vegger og himling >Bad/vaskerom Det er ikke brukt elastisk fugemasse mellom metallvinkel og baderomsplater i nedre del. Kostnadsestimat : Under 10 000

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Automatsikringer og AMS strømmåler. Kostnadsestimat : Under 10 000

Primærrom

Bruksareal 3. etasje: 71 kvm Primærrom 3. etasje: 66 kvm Gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert 01.04.1998 foreligger med følgende anmerkninger: - Listing av ytterdør ferdigstilles - Bad ferdigstilles m/armatur - Uteareal må ferdigstilles for parkeringsplasser - Røykvarsler må monteres utenfor soverom - Brannslukningsutstyr monteres. Frist for utbedring utløp: 15.05.1998.

Det foreligger ferdigattest på påbygg og fasadeendring datert 22.11.2010

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Elektrisk. Peis.

 • Beliggenhet

  Sentralt på Hasseløy. ca 2 minutter gange fra broen og bare 5-6 minutter gange til kjernen av sentrum. Hasseløy er kjent for sin rolige og tilbaketrukne atmosfære samtidig som man kommer seg til sentrumskjærnen på få minutter. Haugesund sentrum byr på et yrende uteliv, flere flotte restauranter og kultur begivenheter.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no annonsen

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert for bolig.

  Eiendommen inngår i Hensynsone 7 Hasseløy. Bygning er registrert med høy bevaringsverdi-Egenverdi. Alle utvendige arbeider på fasader og takflater må avklares med byantikvaren.

  • kr 1 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 57 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 947 080,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 700,- Andel felles bygningsforsikring.

  Kommunale utgifter

  kr 7 333,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Det er montert vannmåler. I tillegg kommer renovasjon på kr 3 688,- pr år - to terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 386 778,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  26.10.2022 og selgers Egenerklæring datert 29.10.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 5. des. 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01220016
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.