Lotheparkvegen 7

Haugesund
Prisantydning

2 490 000,-

 • BRA109㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1912
 • Omkostninger75 980,-
 • Totalpris2 565 980,-

Kjekk og sentral enebolig med dobbel garasje like inntil Lotheparken

Beskrivelse

Mesteparten av oppussing og renovering ble utført i 2014/2015/2016. Bl.a. gangene oppe, gangen nede, hovedsoverom, tak, stue og kjøkken. Badet ble pusset opp i 2018.

 • Nylig skiftet tak med lekter og takvindu. Litt av undertak ble skiftet ut, men bare det som var dårlig. Ny vindpapp.
 • Nymalt 3-4 strøk i 2021.
 • Nyere laminatgulv i de fleste rom.
 • Skiftet takplater i himlinger.
 • Endret planløsning for noen innvendige dører slik at man slipper å gå gjennom ulike rom.
 • Sikringsskap med hovedstrømledning fra inntaket til skapet (2015). Klargjort for 3 fas strøm om ønskelig.
 • Bygget hagestue i 2018.
 • Dobbel garasje fra ca. 1981.
 • Utedelen til varmepumpa er plassert strategisk på baksiden av huset for å unngå støy og er beskyttet mot været.
Detaljer

Inngang til vindfang med fliser og varmekabler på gulv.

Glassdør fra vindfang og inn til gang med trapp opp til loftsetasjen. Det er lagt det samme laminatgulvet i gangen og i trinnene i trappa. Panelovn. Malte veggplater og tapet på vegger. Dobbelt garderobeskap under trappa.

Kjøkkenet har den samme laminatgulvet som i gangen og oppgradert KBG kjøkkeninnredning i 2015/2016 med integrert stekeovn, int. kjøleskap med frys, int. oppvaskmaskin, halvannen nedfelt vask i laminatbenkeplate, veggplater over benkeplata for enkel rengjøring, skaper både over og under benkeplata, ekstra skap på motsatt vegg hvor det også er en benkeplate. Nye plater i tak.

Skyvedør fra kjøkkenet til vaskerom. Vaskerommet har egen bi-inngang, belegg på gulv, montert HTH innredning for vaskemaskin og tørketrommel som løfter maskinene opp fra gulvet og gir plass til to skuffer under, samt overskap og en benkeplate på siden for enkel sammenbretting av klær.

Stue med åpen løsning fra gangen. Stua har det samme laminatgulvet som i resten av etasjen. Nyere vedovn med glassfront. Nyere moderne varmepumpe. Utgang via doble dører til romslig terrasse mot vest og hage. Det er rullegardin i vinduer i stua.

Terrassen har Jacuzzi som medfølger kjøpet. Den virker, men har ikke vært i bruk de siste 3 årene og bør trolig få seg en service. Jacuzzien er tilkoblet egen sikring i sikringsskap. På terrassen er det også en frittstående hagestue på 10 kvm. med skyvedører i glass i front, vinduer på de tre andre sidene og er teppelagt inni.

Wc i trapp opp til loftsetasjen. Det er to trinn opp til wc med toalett, enkel servant, speilskap, belegg på gulv og panelovn.

 1. Etg.: Trapp opp til gang med samme laminatgulv som er benyttet nede, nyere sikringsskap, utgang til liten balkong mot øst. Liten garderobeløsning i gangen. Og det er fastmontert trapp opp til luke til kaldloft.

Ny romslig gang med samme laminat, stort innebygget skap og malte veggplater.

Bad som ble pusset opp i 2018. Badet ble pusset opp av eier og hans venner som er hhv tømrer, rørlegger og elektriker. De eksisterende varmekablene ble benyttet videre og er ikke nye. Tilkobling av dusjkabinett, wc og vask ble utført av rørlegger, men selger opplyser at han ikke har kvittering. Man har et stort moderne dusjkabinett med steamdusj og regnvannsdusj. Det er fastmontert håndkletørker, vegghengt toalett, baderomsseksjon med to underskuffer, dobbelt speilskap med integrert lys, elektrisk vifte, ekstra høyskap som medfølger og god plass til å ha badekar. Det var badekar på badet før oppussing og det ligger tilkobling for varmt og kaldt vann inni veggen (selger har mål). Det er også sluk plassert i den enden av badet. Varmekabler på gulv.

Dobbelt soverom med eikeparkett på gulv, skyvedørsgarderobe, to doble og ett enkelt garderobeskap (medfølger), panelovn, lameller i vindu og malte veggplater.

Dobbelt soverom med kirsebærfarget laminat, panelovn, veggplater, lameller i vindu, dobbelt garderobeskap med to underskuffer (medfølger).

Dobbel garasje (40 kvm.): Garasjen er oppført i betong med takstoler i treverk, har sidedørsinngang og to porter i front. Tak er tekket med skifer. Den ene porten har portåpner. Inni garasjen er det rom for mer enn å parkere biler, støpt og primet gulv, arbeidsbenk og godt oppheng for verktøy. To sidevinduer for daglys, innlagt belysning og stikkontakter, luke med nedtrekkbar stige opp til lagringsloft.

Bygningsinformasjon

Taktekkingen er av stålplater med taksteinmønster. I følge eier er plater skiftet i 2013. Takrenner og nedløp er i plast. Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Bjelkelag i treverk. Tegl pipe. Det er byggegrunn av fjell/stein. Grunnmur er mur i naturstein som er pusset.

Tegninger fra 1912 viser at bolig ble bygget som en tomannsbolig. Det er senere gjort innredningsendringer, som ikke fremkommer av eiendommens matrikkel. I matrikkel er nå bolig registrert som enebolig. Wc og vindfang påbygget etter byggeår. Inntegnet på reviderte tegninger mottatt fra kommunen datert 23.04.1980. Garasjen er oppført i 1981 og det er stemplede tegninger fra kommunen datert 23.02.1981.

Hagestue (10 kvm.) er ikke omsøkt godkjent i kommunen.

I tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven i sin helhet fremkommer følgende TG3 avvik: - Veggkonstruksjon: Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det er registrert noe råte. Det er i tillegg kledning som går ned i terreng. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Vinduer: Vinduer er generelt i sluttfasen på forventet levetid. Det er registrert noe høyere fukt i enkelte vinduer på loft. Dette er synlig fuktskade. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tg pga skjevheter som er i 3 etasje. Huset er bjelkelag i treverk. I 1 etasje er det avrettet gulv. 2 etasje er det merkbare skjevheter i gulv. Dette anses i stor grad som normalt iht alder. Eier opplyser at 2 etasje er avrettet noe ved renovering. Det det er opplyst at det ble benyttet flytesparkel. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Krypkjeller: Det er påvist råteskader i trebjelkelag. Krypkjeller holder ikke dagens standard og treverk bærer kraftig preg av å være utsatt for fukt i 100 år. - Ventilasjon i vaskerom: Rommet har ingen ventilasjon. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: - Tilliggende konstruksjoner våtrom. - Terrengforhold.

Av Tg2 avvik som fremkommer i rapporten er følgende: - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det er registrert en del rust i sløys. Dette skyldes feil kapping av plater (varmgang medfører rust). Hvis rust ikke behandles vil dette redusere levetid på taktekking. Iflg eier er plater skiftet i 2013. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på arbeidet. - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Konstruksjonene har skjevheter. Det er en del skjevheter i terrassen. I tillegg ligger både gulvbord og rekkverkbord så tett at dette medfører avvik. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Utvendige trapper: TG pga elde og slitasje. - Innvendige overflater: Huset holder noe varierende alder og kvalitet på overflater. Arbeid som er utført bærer noe preg av ulik kvalitet og noe av arbeidet fremstår som noe u-fagmessig. Overflater fremstår allikevel som velholdt og oppgradert ved behov. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Feieluker bør skiftes og pipeløp er generelt slitt. Eier opplyser at det har vært kontroll og pipeløp er godkjent. Ovn er fra 2019 flg eier, mens pipeløp er fra byggeår. (Pipeløpet er delvis pusset/vedlikehold) Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Overflater vegger og himling bad 2. etasje: Ikke alle plater skjøter er så tett som de skal være. Arbeid bærer noe preg av å være utført av u-faglært. - Avtrekk kjøkken: Det er avtrekk i vegg, men ikke via avtrekk vifte over komfyr. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Tg pga normal elde. Det er montert varmepumpe i stue. (2010/11 modell flg eier) Denne fungerer greit på befaring, men er ikke undersøkt noe nærmere av takstmann. Årlig service anbefales årlig og filter bør renses minimum 1 gang i mnd. - Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anlegg fremstår som ryddig og i normal god stand. Takstmann har ikke utdanning innen elektrisk og undersøkelse er derfor noe begrenset. Ilfg eier ble anlegg oppgradert i ca 2015. Takstmann anbefaler likevel kontroll av elektrisk anlegg ved eierskifte. Det er på kjøkken noe enkel utførelse på 1 vegg vifte. Det er en uheldig plassert stikkontakt på bad v/ dusj. Eier opplyser at han har dokumentasjon på utført arbeid og dette fremlegges kjøper. Det er generelt noe varierende alder på anlegg i huset selv om det er oppgradert en god del. Da dokumentasjon ikke er fremlagt takstmann anbefales el-kontroll.Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer: - Nedløp og beslag, takkonstruksjon/loft, dører, radon, innvendige trapper, innvendige dører, overflater gulv bad i 2. etasje, sluk, membran og tettesjikt vaskerom, overflater og konstruksjon toalettrom, vannledninger, avløpsrør, varmtvannstank (Det renner fra trykk ventil - selger bytter denne før salg i følge tilstandsrapporten), drenering, grunnmur og fundamenter samt utvendige vann- og avløpsledninger.

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 56 kvm Entrè, gang, stue, kjøkken, toalettrom og vaskerom. 2. etasje: 53 kvm Gang, gang, soverom, soverom og bad. Primærrom 1. etasje: 56 kvm Entrè, gang, stue, kjøkken, toalettrom og vaskerom. 2. etasje: 53 kvm Gang, gang, soverom, soverom og bad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på tilbygg for wc datert 16.10.1947.

Det foreligger ferdigattest på garasje datert 19.04.1983.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på nybygg bolig. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Kommunalt.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger meget sentralt til med flotte turområder i Lotheparken som grenser til eiendommen og til Skeisvann (Vangen) med turområder, idrettsanlegg og skoler i alle alderstrinn, turn-, svømme- og ishall. Gangavstand til sentrum.

  Adkomst

  Kjør nordover Tittelsnesvegen fra Flotmyr og ta til høyre rett før Haugesunds eneste lyskryss. Følg rett frem og ta så til høyre, inn og rundt langs Tittelsnesvegen og opp Lotheparkvegen til venstre. fortsett litt oppover og boligen ligger på høyre side og er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til bolig. Området som grenser til eiendommen mot sør er Lotheparken som i kommunenplanen er avsatt som friområde.

  • kr 2 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 75 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 565 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 634,- pr. 2022. I kommunale avgifter inngår avløp, feiiing, vann (stipulert forbruk) og eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon til HIM på kr. 3100,- pr. år.

  Ligningsverdi

  kr 550 066,- for 2020

 • Diverse

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  31.10.23 og selgers Egenerklæring datert 27.10.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 29. nov. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01220060
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.