Lothevegen 8

Haugesund
Prisantydning

1 490 000,-

 • BRA82㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1990
 • Omkostninger38 420,-
 • Totalpris1 543 799,-
 • Felles/mnd2 827,-

BUD FORELIGGER Hasseløy - 3-roms toppleilighet med fantastisk beliggenhet rett i sjøkanten. Sørvendt terrasse. Rehabiliteringsprosjekt.

Detaljer

Praktisk 3-roms selveierleilighet i byggets toppetasje, 4 etasje i ende av svalgang. Heis. Leiligheten inneholder vindfang, hall, soverom (1), bad/wc, soverom (2) og åpen stue - kjøkkenløsning. God stue med plass for sofagruppe og spisestue. Utgang til sørvendt terrasse med flott utsikt sørover mot Smedasundet, Risøy og Aibel. Leiligheten er meget slitt og trenger full renovering.

Bygningsinformasjon

Leilighetskompleks trolig oppført i tre/mur, taket er tekket med panner og det er hovedsakelig doble vinduer.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. I følge styret er pipen i bygget ikke i bruk.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger nydelig til med maritim beliggenhet helt i sjøkanten. Her kan en nyte sjøutsikt fra terrasse, soverom og stue. Kort avstand inn til Haugesund sentrum med alt som medfølger. Lettstelt og urban tilværelse. Med andre ord er det ikke lange veien til handlegater, restauranter og bylivet.

  Området byr på flotte turmuligheter langs kysten. Solrike dager kan en nytes med bad i havet fra felles brygge eller en kan ta turen til Asalvika som ligger ikke langt unna. Turområder langs havet og ut mot Kvalsvik. Haugesund Kajakklubb ligger like på andre siden av broen til Hasseløy. Ikke langt unna ligger Pitters Kafè som har seilt opp som et populært samlingspunkt på Hasseløy, arrangerer forskjellige arrangementer som bl.a. konserter, quiz og live musikk.

  Skolekrets Hauge barne- og ungdomsskole.

  Adkomst

  Fra sentrum følg veien over Hasseløy bru og ta deretter første vei til venstre. Følg veien og ta andre vei til venstre. Ta deretter de to første veiene til høyre og en er i Lothevegen. Lothvegen 8 ligger som første leilighetskompleks på venstre side av veien. Leiligheten ligger i toppetasjen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert under sentrumsplanen til kombinert bebyggelse og anleggsformål.

  • kr 1 490 000,- (Prisantydning)
  • 15 379,- andel fellesgjeld pr. dato 27. jun. 2023
  • 1 505 379,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 585,-
  • Tinglysing skjøte kr. 585,-
  • kr 38 420,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 543 799,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 827,- Felleskostnaden dekker utgifter til brygge, noe kommunale avgifter, kabel-tv, drift, felles strøm og evt noe vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 4 986,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg er kr. 274 per måned med kommunale avgifter er inkludert i dagens felleskostnad. I tillegg kommer kostnad til HIM for renovasjon på kr. 3 130,- per år og betales i 2 terminer.

  Ligningsverdi

  kr 529 430,- for 2021

 • Diverse

  Styret opplyser: Leilighet 4a har ikke båtplass i sameiet hos oss. Det kan være mulighet for å kjøpe seg inn. tror vi har en ledig plass igjen, men dette må sees på. Å kjøpe seg inn vil si å kjøpe en utrigger som da må avtales med styret.

  Det er vedtatt å ta opp et ekstra lån på kr. 1,4 mill, men er ikke gjennomført enda. Til det skriver styret: "Lånet som det refereres til ett ett låm som ikke er innløst enda siden vi hadde midler til å dekke renovering av fasade. Dette lånet skal i imidlertid innløses snart fordi vi er i ferd med å installere ladestasjoner for elbiler. Endelig løsning er ikke fastsatt, men blir mest sannsynlig lading på de aller fleste parkeringsplassene."

  Det er i følge styret i sameiet lekkasje fra terrassen ned til terrassen i etasjen under og det er gitt pålegg om å utbedre dette. Dette pålegget følger videre til kjøper som må ta tak i dette så snart som mulig. I følge vedtekter er det sameiers ansvar det som er innenfor terrassen, dvs vinduer, vegger og gulv. Kjøper skal dokumentere overfor styret at lekkasje er utbedret på en fagmessig måte.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges i henhold til bestemmelsene i Lov om tvangsfullbyrdelse og midlertidig sikring. At eiendommen tvangsselges innebærer at det er tingretten, og ikke eier av eiendommen, som tar beslutningene i salgsprosessen. Bestemmelsene om gjennomføring av tvangssalg av fast eiendom og andeler i borettslag finnes i kapittel 11 og 12 i Lov om tvangsfullbyrdelse og midlertidig sikring av 26. juni 1992. Det vises til "Informasjonsskriv om tvangssalg" som følger vedlagt denne salgsoppgave. Alle interessenter oppfordres til å besiktige boligen grundig, gjerne sammen med bygningskyndig person. Boligen selges slik den står med de mur- og nagelfaste innretninger som i dag befinner seg i boligen. Kjøper er kjent med å ha begrenset adgang til å påberope seg feil og mangler ved et tvangssalg. (Avhendingslova gjelder ikke). Det gjøres spesielt oppmerksom på at kjøpetilbud ikke kan trekkes tilbake innen akseptfristen fra det tidspunkt selger/megler er gjort kjent med budet. Se vedlagt informasjon om budgivning.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånebetingelser på fellesgjeld: Bank: DNB, totalt lån kr. 473 094,-. Rentesats per 27.06.2023 er 6,4% pa. Antall terminer til innfrielse: 90 (20.10.2045). Andel av saldo: kr.15 379,-

  Det er vedtatt å ta opp et ekstra lån på kr. 1,4 mill, men er ikke gjennomført enda. Til det skriver styret: "Lånet som det refereres til ett lån som ikke er innløst enda siden vi hadde midler til å dekke renovering av fasade. Dette lånet skal i imidlertid innløses snart fordi vi er i ferd med å installere ladestasjoner for elbiler. Endelig løsning er ikke fastsatt, men blir mest sannsynlig lading på de aller fleste parkeringsplassene." Ved samme fordelingsnøkkel som ved det andre lånet vil denne leilighetens andel av nytt lån utgjøre ca kr. 45 514,-.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke mulig å tegne boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det er ikke mulig å tegne boligkjøperforsikring.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 15. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01230302
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.