Lysskar 1

Haugesund
Prisantydning

2 190 000,-

Solgt
 • BRA188㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1974
 • Omkostninger68 480,-
 • Totalpris2 258 480,-

Søre bydel - Enebolig m/garasje - Oppussingsobjekt

Beskrivelse

Kjøper må påregne at alt innvendig må gjøres. Enkel standard, ingenting gjort siden byggeår og ikke veldig godt vedlikehold innvendig. Stort potensialet med å utvide p-rom og bygge om. Selger påpeker at slik boligen er på visning, slik overtas den. Ikke ytterligere ryddet/vasket.

Detaljer
 1. etasje: Entrè, gang m/garderobe, stort wc, vaskekjeller, bod under trapp, soverom m/garderobeskap, mellomgang, stort uinnredet rom(typisk fremtidig kjellerstue), 2 boder, gang m/dør ut på bakside.
 2. etasje: gang, bad, soverom m/2 stk doble garderobeskap og dør til stor veranda, soverom m/dobbelt garderobeskap, kjøkken og stue m/vedovn og utgang til stor sørvendt terrasse.
Bygningsinformasjon

Renoveringsobjekt. Boligen er satt opp i bindingsverk på støpt grunnmur. Taket er tekket med panner og det er doble vinduer. Oppfordres til å lese tilstandsrapport fra takstmann da hele boligen må pusses opp/renoveres innvendig og de fleste vinduer/dører må byttes. Fremstår som en bra bygningskropp/utgangspunkt.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 103 kvm 2. etasje: 85 kvm Primærrom 1. etasje: 43 kvm Entrè, gang, vaskerom, toalettrom og soverom. 2. etasje: 85 kvm Gang, kjøkken, bad, soverom og stue. Sekundærrom 1. etasje: 60 kvm Garasje og 3 boder.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg-enebolig datert 14.02.1974.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedovn. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Må byttes ut det som er.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger meget sentralt mtp barneskoler, turområder, butikker og næringsområde på Raglamyr.

  Adkomst

  Fra Rundkjøring i Spannavegen kjør østover på E-134. Ta første avkjøring til høyre. Ta til høyre i kryss og fortsett noen 100-meter og ta til høyre ved skilt Lysskar. Ta til høyre og boligen ligger i enden.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

  • kr 2 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 68 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 258 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 736,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 572 160,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Noe som anbefales STERKT av megler. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 11. mai 2023

 • Ansvarlig megler: Hugo Wee
 • Oppdragsnummer: 01230163
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.