Mannesvegen 125

Sævelandsvik
Prisantydning

2 690 000,-

Solgt
 • BRA172㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1967
 • Omkostninger80 980,-
 • Totalpris2 770 980,-

Velholdt enebolig med garasje på flott og romslig tomt - Utsikt mot sjø - Solrik og barnevennlig beliggenhet!

Beskrivelse

Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, og er etter overtagelse av dagens eier jevnlig oppgradert etter behov. Det må likevel forventes enkelte tiltak mtp. boligens alder.

Boligens hovedetasje inneholder en romslig gang med gode muligheter for oppbevaring av yttertøy. Kjekt baderom med vegghengt toalett, vask i seksjon, håndkletørker samt dusjkabinett. Her er det våtromsbelegg på gulv samt veggvinyl på vegger. Nyere vindu.

Stue og kjøkken i åpen løsning med store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Det er montert terrassedør i kjøkken, og dette var i forbindelse men planlagt balkong. Lys og tidsriktig kjøkkeninnredning med hvite fronter. Innredningen har godt med skap- og benkeplass samt høyskap opp til himling med spotlights. Det er god plass til spisebord på kjøkkenet. Stuen er naturlig inndelt i ulike soner. I tv- kroken var det tidligere ett fjerde soverom om det er ønskelig å bygge ett ekstra.

Loftsetasjen er innredet med to store soverom med plass til både dobbelseng, nattbord og garderobe. Hovedsoverommet har en flott skyvedørsgarderobe med tilgang til knevegger. Her er soverommet pusset opp med laminat på gulv og hvite smartpanel på vegger. Soverom 2 har også skyvedørsgarderobe, her med fast innredning og tapetserte dører. Tilgang til knevegger i garderobe. Ett mindre rom som i dag disponeres til kontor, samt bod for oppbevaring.

Underetasjen er innredet med vaskerom. Vaskerommet har våtromsbelegg på gulv samt seksjon for oppbevaring. To boder som i dag benyttes til verksted og matbod/ øvrig oppbevaring. Kjellerstue med egen kjøkkenavdeling, vedovn og bi- inngang, samt soverom. Underetasjen fremstår som en ypperlig ungdomsavdeling.

Detaljer

Boligen er over tre plan og inneholder: Underetasje: Gang, vaskerom, bad, soverom, kjellerstue m/ tekjøkken samt to boder. Første etasje: Gang, bad samt stue og kjøkken i åpen løsning. Loft: Gang, to soverom samt kontor. Garasje og "hagestue" med bod.

Bygningsinformasjon

Grunnmur oppført i mur og betongkonstruksjon. Tak er tekket med betongtakstein. Yttervegger oppført i bindingsverk av tre, kledd med trepanel.

Det foreligger ikke tegninger av enebolig, eller hagestue. Dette er ikke uvanlig med tanke på boligens byggeår. Eventuelle bruksendringer må søkes om og godkjennes av kommunen. Det foreligger tegninger av garasje datert 1994.

Det foreligger ikke dokumentasjon som kan bekrefte byggeår. Eiendommen er registrert tatt i bruk i 1967 i matrikkelrapport.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 2 og TG IU:

TG2: *Utvendig: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det ble registrert noe misfarging og grønskedannelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Normal slitasje på renner av aluminium og slitasje på renner av sink. Rustdannelse på rennekroker. Trepanelet framstår som godt vedlikeholdt, men en må forvente noe punktvis råte dannelse i trepanel som ikke er fornyet, samt i takutstikk og gesimser. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen, men den fremstår som godt vedlikeholdt. Noe misfarging eller tidligere fuktighet i område ved pipe. En må også forvente noe stedvis mott forekomst. Vinduene framstår som godt vedlikeholdte. Det ble likevel registrert noe påbegynt råtedannelse i vinduer i underetasjen. Punktert glass. Vinduene i underetasjen er ikke pusset inn og det er ikke anordnet vannbord. Et vindu i bod er demontert, enkel løsning med plate foran. Entredør er fra byggeår med normal slitasje. Noe slitasje på ytterdør i underetasjen. Ikke anordnet balkong/terrasse eller sikring på utsiden av balkongdør i stue/kjøkken. Utestue/vedbod og redskapsbod er ikke inngående kontrollert. Fin utførelse på utestue/vedbod, enkel utførelse av redskapsbod.

*Innvendig: Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 meter. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert noe stedvis skjevhet, da spesielt i område ved pipe. Det er ikke foretatt radonmålinger, bygget er heller ikke utført med radonsperre. En må forvente noe saltutslag på synlige overflater av betong. Normal slitasje på innvendige trapper. Trappen til underetasjen tilfredsstiller ikke dagens forskrifter.

*Våtrom vaskerom: Normal slitasje, enkel utførelse og noe saltutslag på vegger. Enkelt opplegg med normal slitasje. Ca.1.cm fall til sluk og 5 cm høy terskel. Sluken har kun avløp fra vann på gulvet. Avløp fra vaskemaskin går via bad og ut i grøft for gråvann, enkelt opplegg. Rommet har kun naturlig ventilasjon. På bad: sluken i gulvet er tilkoplet rør til grøft.

*Tekniske installasjoner: En må forvente noe mer slitasje på utvendige avløpsrør. Deler av vaskevann fra underetasjen går til grøft for gråvann. Naturlig ventilasjon, noe rustdannelse på ventilbeslag. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

*Tomteforhold: Mer enn halvparten av forventet levetid på dreneringen er overskredet. Naturlig drenering, en må forvente noe saltutslag på innsiden av grunnmuren. En må forvente noe riss dannelse i pusset overflate. Noen utsparinger i grunnmuren og inn pussing av vinduer er ikke utført. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger og septiktank.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 64 kvm 1. etasje: 69 kvm 2. etasje: 39 kvm Primærrom Kjeller: 51 kvm Gang, vaskerom, bad, soverom og kjellerstue m/tekjøkken 1. etasje: 69 kvm Gang, bad, stue/kjøkken 2. etasje: 38 kvm Gang, 2 Soverom, kontor Sekundærrom Kjeller: 13 kvm 2 Boder 2. etasje: 1 kvm Kott

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue og kjellerstue.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger høyt og fritt til i terrenget samt grenser til grøntareal(LNFR) mot øst. Nydelig utsikt mot Hansadalen og havet. I nærheten av boligen finnes flere turområder samt lekeplasser. Det er kort vei til Sevland skole og barnehage, og det tar ca. 5 minutt i bil til Amfi senteret. Mannes er i vekst, og etter utbygging av Stivlevågen er det nå flyttet en del barnefamilier til området. Området tilbyr også flotte bade- og aktivitetsområder, samt fiskemuligheter for hele familien. "Pådel" er en nydelig badestrand opparbeidet av friluftsrådet.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  • kr 2 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 80 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 770 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 807,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt på bnr. 49, feiing, renovasjon, slam og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 618 814,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det skal være mulig å leie båtplass i gangavstand fra boligen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 20.03.2023 og selgers Egenerklæring datert 12.03.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. apr. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230109
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.