Martin Nielsens gate 14A

Haugesund
Prisantydning

2 500 000,-

Solgt
 • BRA80㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1994
 • Omkostninger72 330,-
 • Totalpris2 630 107,-
 • Felles/mnd1 400,-

Haugesund - BUD MOTTATT - Flott 3-roms leilighet med sjeldent flott uteareal - Gode sol- og utsiktsforhold!

Beskrivelse

Stuen har store vindusflater mot sør. Vedovn (Her mangler det en del). God plass til større sitte- og spisegruppe. Egen spise-stue. Tidligere benyttet som soverom. Lampe i tak medfølger ikke.

Kjøkken med Integrert stekeovn og oppvaskmaskin. Godt med skap- og benkeplass i kjøkkeninnredning. Fliser på vegg over kjøkkenbenken. Frittstående kjøleskap fra 2020. Ny VVs i ca. 2017. Utgang til terrasse.

Helfliset bad med varmekabler i gulvet. Vask i seksjon. Dusjnisje. Vegghengt toalett. Opplegg til vaskemaskin, vifte. Hylle på vegg.

Leiligheten har ellers to soverom i gode størrelser. Begge med garderobeskap.

Overflater har tapetserte vegger og parkett i gulv. Badet er helfliset.

Fasaden til sameiet er nymalte i 2020. Det er også nye beslag. Det er gruset i gårdsrommet fremfor leiligheten. Sykkelstativ, utekran, klesstativ, utslagsvask og utslagsvask. Utvendig bod med arbeidsbenk og hyller i god størrelse.

Videre er det et helt fantastisk uteareal. Sjeldent flott beplantet. Flere frukttrær. Stor platting mot sørvest med flott utsikt mot sundet vestover.

Detaljer

Leiligheten ligger i første etasje og inneholder entrè, gang, 2 soverom, stue/kjøkken, tv-stue, bad og bod. I tillegg er det praktisk utvendig bod.

Bygningsinformasjon

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 2 (TG2): - Utvendig: Det er registrert avvik på dører pga. naturlig elde og slitasje. På terrasse er det 1 bord som ligger i direkte terreng og har noe råte. - Innvendig: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det mangler en brannplate i vedovn. - Våtrom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er kant på dusjkabinett som gjør at vann utenfor dusjen ikke renner til sluk. - Kjøkken: Kjøkkenet er fra 1994 og bærer preg av naturlig elde. Det er et mindre merke i benkeplate, men dette er av mindre betydning. -Tekniske installasjoner: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anlegg fremstår som ryddig og i normal god stand. Takstmann har ikke utdanning innen elektrisk og undersøkelse er derfor noe begrenset.

TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): - Utvendig: Vinduer er fra byggeår og har normal elde. 1 Vindu i tv-stue er malt fast. - Innvendig: Leiligheten fremstår generelt som vedlikeholdt, men det er noe gliper i parkettbord. Det er registrert en synlig overgang på tapet i stue. Naturlige bruksmerker iht. alder og bruk må forventes. - Våtrom: Det er en naturlig risiko med et hvert bad som ikke har fremlagt dokumentasjon på utført arbeid. Eier opplyser at det ble lagt ny membran i 2010, men det er ikke dokumentasjon på dette. - Kjøkken: Avtrekk er noe svakt, men fungerer. - Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vann og avløpsledninger.

TG IU (): - Varmtvannstank: Ny i 2019 i følge eier. Ca 120 liter. Tanken er innebygd i kjøkken innredning. Dette er generelt ikke anbefalt, men var normal praksis før. Det er ikke mulighet for takstmann å undersøke tank og kjøper overtar den naturlige risiko dette medfører.

Primærrom

Leilighet Bruksareal 1. etasje: 80 kvm Primærrom 1. etasje: 76 kvm Entrè, Gang, Soverom, Soverom 2, Stue/kjøkken, Tv-stue, Bad Sekundærrom 1. etasje: 4 kvm Bod

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse. Følgende arbeid må være utført for ferdigattest: 1. Røykvarsler monteres i leiligheten. STRAKS 2. Ventilasjon fra Wc føres over tak. STRAKS 3. Revidert tegning vedr. leilighet 12 A må innsendes. STRAKS.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i følge vedtektene, men leietaker må godkjennes av styret.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn og ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Kun 10 minutter gange til Haugesund sentrum, 2 minutter gange til Karmsund Videregående skole. 5 minutter gange til dagligvarebutikk (Kiwi). I Haugesund sentrum har man alle servicetilbud. Restauranter, Kino, shopping, nattklubber, barer og cafeer.

  Adkomst

  En kan åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Ved fellesvisning vil det bli godt skiltet med Eiendomsmegler A visningskilt.

  Regulering

  Eiendommen er regulert boligbebyggelse i reguleringsplanen.

  • kr 2 500 000,- (Prisantydning)
  • 57 777,- andel fellesgjeld pr. dato 22. mar. 2023
  • 2 557 777,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 72 330,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 630 107,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 400,- Felleskostnader betales pr. mnd. og inkluderer bla. felles bygningsforsikring og avsetning til diverse utvendig vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 7 561,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, feiing og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 482 699,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.03.2023 og selgers Egenerklæring datert 22.03.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01220030
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.