Møllesvikvegen 5

Skånevik
Prisantydning

1 890 000,-

Solgt
 • BRA167㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1979
 • Omkostninger60 820,-
 • Totalpris1 950 820,-

Stor hytte like ovenfor Skånevik Camping

Beskrivelse
 • Hytta er klar til å tas i bruk.
 • Automatsikringer skiftet i 2022.
 • Peis med innsats og helt ny varmepumpe i stue.
 • Selges hovedsakelig møblert, men det er en del møbler som selger vil ha med seg også. Blant annet skal selger ha med seg hvitt vitrineskap, hvit skjenk, brun sofa med tilhørende stol, dobbeltseng i mørkt tre med tilhørende nattbord, diverse hagemøbler, eldre bokhylle etc. Noe løsøre vil også følge med, men ikke globus, gassgrill, utepotter, lampetter, bordlampe med mer.
Detaljer
 1. Etg.: Inngang til underetasjen og til vindfang med laminatgulv og panelte vegger.

Gang med trapp opp til hovedetasjen, varmekabler og belegg på gulv og tapet på vegger.

Soverom med laminatgulv, tapet på vegger, plissè gardiner i vindu. Utstyrt med dobbeltseng og kommode.

Dobbelt soverom med fint nyere laminatgulv, nyere panelplater på vegger, rullegardin i alle vinduer og utstyrt med dobbeltseng, skjenk, stort skap og en sofa. Varmekabler i gulv her.

Mellomgang inn til bodavdeling og bad. Laminatgulv.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, dusjnisje med forheng, wc, liten servant med underskap og speilskap. Mekanisk vifte. Nyere baderomsplater på vegg.

Stor uinnredet bod med betonggulv.

Bod med malt betong på gulv, malte vegger, opplegg for ekstra fryseboks/fryseskap her. Hyller. Innlagt belysning.

Bod med belegg på gulv, malte vegger og innlagt belysning.

Vaskerom med malt betonggulv, egen utgang, utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Nyere varmtvannsbereder. Røropplegget (kobber rør) er her. Innlagt belysning.

 1. Etg.: Trapp opp til hovedetasjen og til gang med fin en stavs Mammut laminat på gulv, innebygde skap, tapetserte vegger og luke med nedtrekkbar trapp til kaldloft.

Stue med peis med innsats, fin en stavs Mammut laminat på gulv, tapet, varmepumpe, utgang til terrasse mot nord/vest med flott fjord- og fjellutsikt og tak over innerste del av terrassen.

Delvis åpen løsning til kjøkken med hvit innredning med godt med skapplass, lang benkeplate (perfekt for sosial baking), dobbel nedfelt vask, stekeovn med induksjon koketopp, oppvaskmaskin, kjøleskap, spiseplass, fin en stavs Mammut laminat på gulv, tapet/malt panel på vegger og rullegardin i vindu.

Bad med wc, baderominnredning med tre underskap, skuff og ett speilskap, badekar med dusjløsning, våtromstapet på vegger, belegg og varmekabler på gulv.

Soverom med to enkeltsenger, fin en stavs Mammut laminat, tapet og plissè gardin.

Dobbelt soverom med to doble garderobeskap og fire småskap, plissè gardin både i vindu og balkongdør samt utgang til sørvendt terrasse med tak over innerste del samt utgang videre til hage. Rommet har flott en stavs parkett og tapet på vegger.

Bygningsinformasjon

Bygningen er opprinnelig bygget som et bolighus. I matrikkel nå er bygning registrert som "helårsbolig benyttet som fritidsbolig."

Innredning av bad og det ene soverommet i underetasjen er ikke omsøkt godkjent i kommunen. På tegninger mangler inntegning av bad og det er kun tegnet inn ett soverom nede.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Bad: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt. Kostnadsestimat kr. 50- 100 000,-. - Bad: Bad har ikke vært i bruk og må uansett total renoveres hvis det skal kunne fungere som et normalt våtrom. Kostnadsestimat kr. 100- 300 000,-. - Vaskerom: Må oppgraderes. Kostnadsestimat kr. 100 000- 300 000,-. - Brannteknisk forhold: Røykvarslere ikke tilkoblet strømnett. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Drenering: Begrenset effekt. Kostnadsestimat kr. 50- 100 000,-. - Terrengforhold: Fall mot bygning. Kostnadsestimat kr. 50- 100 000,-.

Av TG2 avvik kan det nevnes: Nedløp og beslag, vinduer, dører, innvendig overflater, radon, pipe og ildsted, bakkefukt i 1. etasje, innvendig trapper, ufagmessig arbeid på bad, manglende vifte på bad, tapet skjøter på bad, utførelse av gulvbelegg, manglende membran på bad, vannledninger, avløpsrør, elektrisk anlegg, grunnmur og fundamenter,

Vannskade i himling i entre/gang var fra bytte av kjøkken i følge selger.

Primærrom

Hytte Bruksareal 1. etasje: 83 kvm Entrè, gang, 2 soverom, bad, vaskerom og 3 boder 2. etasje: 84 kvm Gang, bad, 2 soverom og stue/kjøkken. Primærrom 1. etasje: 65 kvm Entrè, gang, 2 soverom, bad og vaskerom. 2. etasje: 84 kvm Gang, bad, 2 soverom og stue/kjøkken. Sekundærrom 1. etasje: 18 kvm 3 boder.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest. Ble byggemeldt som bolighus i 1977.

Adgang til utleie

Kan fritt leies ut, eller ikke, etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Privat vann fra Skånevik Vassverk. Privat avløp informert følgende fra selger: Harald som driver campingen har septiktank på sin eiendom som kommer fra oss også. Han har sagt flere ganger til meg at jeg ikke trenger å betale siden vi ikke brukte hytta så ofte. Adkomst via privat vei over 137/5. Det er ikke tinglyst veirett på denne eiendom. Eiendom har dog benyttet denne adkomst siden eiendommen ble utskilt i 1978.

Oppvarming

Peis med innsats i stua. Boligen har installert helt ny varmepumpe (stua). Fortsatt garanti. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger like ovenfor campingplassen Skånevik Camping. Fra hytta er det 1,6 km gangavstand til Skånevik Fjordhotell i Skånevik sentrum.

  Beliggenheten passer godt for bruk både om sommer og om vinteren. Skånevik er en populær sommerdestinasjon pga den koselige bygda med Blues festival, jakt- fiske- og turdager og ikke minst den sentrale beliggenheten i et av vestlandets fineste fjordområder, Sunnhordlandsbassenget. Skånevik får nå også utendørs oppvarmet svømmebasseng som bygges i disse dager. Taraldsøy og Romasøyne når man enkelt med en liten Summerfun eller småbåt. Topptur på Fjellberg/Borgundøy, nydelig skjærgård for avslapping på Halsnøy, shopping på Husnes og tur til polet på Stord/Etne/Ølen, oppdage nye arter på 7-800m dyp i Åkrafjorden er bare noen eksempler på aktiviteter man enkelt når med en skjærgårdsjeep fra hytta. Vinterstid er det preparerte langrennsløyper på Håland, lysløype på Olalia og bare ca 40 minutters kjøring til Seljestad med både skiskytterstadion og lysløype samt ca. 50 minutter til et av Norges mest snøsikre alpinanlegg med stolheis i Røldal.

  Adkomst

  Fra Skånevik sentrum følger man Strondavegen ut av sentrum mot vest. Fra Skånevik Fjordhotell i sentrum er det 1,6km til hytta. Når man tar av fra Strondavegen inn Møllesvikvegen ned mot Campingplassen, ligger hytta som første bygg på høyre hånd.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  Det er kommuneplanen vedtatt januar 2004 som gjelder.

  • kr 1 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 585,-
  • Tinglysing skjøte kr. 585,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 60 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 950 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 5 076,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Det betales kr 1126 per år i branntilsyn og E-skatt på kr 3950.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 22.11.22 og selgers Egenerklæring datert 18.10.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 25. jan. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01220025
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.