Mostravegen 554

Bømlo
Prisantydning

2 350 000,-

 • BRA102㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2013
 • Omkostninger68 580,-
 • Totalpris2 418 580,-
 • Felles/mnd800,-

Pen leilighet med fin utsikt, sentral beliggenhet og adkomst via heis. Leiligheten har stor terrasse mot sør.

Beskrivelse

Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har malte panelplater og tapet. Innvendige tak har himlingsplater.

Gang: En lys og trivelig entré ønsker deg velkommen. Her er det lagt fliser på gulvet med varme i gulv. God plass til å oppbevare yttertøy og sko. Gangen leder deg videre inn i leiligheten og forgrener seg til de fleste rom.

Stue/Kjøkken: Romslig og lys stue med store vinduer og utgang til herlig terrasse mot sør. I stuen er det god plass til ønsket møblering i flere soner. Kort vei fra kjøkkenet til spisestuen som gjør rommet sosialt og trivelig.

Kjøkkenet er i åpen løsning med stuen. Innredning fra Norema med lyse og profilerte fronter. Det er avtrekksvifte over integrert platetopp og komfyr. Det er videre fullintegrert oppvaskmaskin.

Bad: Bad med gulvfliser (med varme i gulv), baderomsplater på vegg og plater i tak. Bad er videre innredet med dusjhjørne med glassdører, vegghengt toalett og baderomsinnredning med keramisk vask. Det er avtrekksvifte koblet til balansert ventilasjonsanlegg og tilluftsspalte i dør.

Soverom: Leiligheten har to soverom, begge av god størrelse med plass til stor seng og garderobeløsning. Det ene soverommet har romslig skyvedørsgarderobe.

Teknisk rom: Teknisk rom med gulvbelegg og baderomsplater på vegg. På dette rommet er det installert sentralstøvsuger, fordelerskap for rør-i-rør, sikringsskap og ventilasjonsanlegg med varmtvannsbereder.

Utvendig med tilkomst fra bakkeplan. Bod er i overkant av 5 m² med innlagt strøm.

Detaljer

P-rom: Vindfang , Gang , Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2, Bad/vaskerom.

S-rom: Bod/teknisk rom og utvendig bod.

Bygningsinformasjon

Se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Sunnhordland Taksering AS datert 06.12.2023 der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer.

Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.4 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Dører - 2 Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig > Radon Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning - 2 Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte takst. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Se vedlagt rapport for mer informasjon

Primærrom

Leiligheten Bruksareal 1. etasje: 6 kvm Utvendig bod 2. etasje: 96 kvm Vindfang , Gang , Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2, Bad/vaskerom, Bod/teknisk rom. Primærrom 2. etasje: 89 kvm Vindfang , Gang , Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2, Bad/vaskerom Sekundærrom 1. etasje: 6 kvm Utvendig bod 2. etasje: 7 kvm Bod/teknisk rom

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for nybygg, butikk og 6 bueiningar (leiligheter) datert 16.05.2014 og for endringer bygg - lager, butikkbygning datert 20.05.2019.

Adgang til utleie

Leiligheten kan fritt leies ut, men det skal meldes i fra til styret for registrering.

Vei/vann/kloakk

Vann | Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger.

Avløp | Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

Vei | Adkomst skjer via offentlig vei.

Oppvarming

Leiligheten er utstyrt med et aggregat som består av varmepumpe, ventilasjon, varmtvantpereder. Varmepumpa bruker varm avtrekksluft fra ventilasjonsavrekket til å varme opp varmt vann. Den varme som ikke vert nytta til å varme opp varmt vatn, vert nytta til å varme opp frisk ventilasjonsluft fra utetemperatur til komfort temperatur i tilluft for ventilasjon. Det vil likevel være behov for tilleggsvarme på kalde dager.

På sommeråret kan ein reversere varmepumpa, og denne gir dermed kjøling via ventilasjonslufta -csamtidig som den produserer varmtvann. Ovennevnte informasjon er mottatt av fullmektig.

Ventilasjonsanlegget anbefales å støvsuges en gang pr mnd. Sameiet ordner årlig kontroll som betales direkte av hver enkelt sameier.

Det er varme i gulv på bad og i entré.

I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har en attraktiv beliggenhet med kort vei til det meste. I umiddelbar nærhet finner du en flott Kiwi butikk.

  Adkomst

  Boligen merkes med «til salgs»-plakat fra Eiendomsmegler A.

  Åpner du annonsen på finn.no eller em-a.no, finner du en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til leiligheten.

  Regulering

  Det foreligger ingen reguleringsplan, men er i henhold til kommuneplanen datert 18.03.2013 er eigedomen regulert av kommuneplan der den i hovudsak er regulert til "forretninger", men ein mindre del i aust er regulert til "off. eller privat tjenesteyting".

  Det er og starta reguleringsarbeid der aktuelle eigedom er innanfor planavgrensing (detaljplan for Moster sentrum, Moster amfi, gamal ferjekai og molo i Mosterhamn, planid 202003).

  • kr 2 350 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 68 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 418 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 800,- Andel bygningsforsikring, heis, div felles strøm og vask av "heishus".

  Kommunale utgifter

  kr 10 911,- pr. 2023. Eiendomsskatt kr 4 512,- Vann/avløp kr 4 068,- Renovasjon kr 2 331,25,- Tilsammen kr 10 911,- Det er montert vannmåler i boligen. De kommunale gebyrene vil variere etter forbruk. BVA opplyser at det har vært unormalt lite bruk og at vannmåler ikke har vært avlest i 2023.

  Ligningsverdi

  kr 555 765,- for 2021

 • Diverse

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Megler gjør særlig oppmerksom på at eiendommen selges ved fullmakt og at fullmaktshaver ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

  • Tilstandsrapport
  • Egenerklæring
  • Reguleringskart
  • Vedtekter for sameiet

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. des. 2023

 • Oppdragsnummer: 01230582
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.