Nedre Økland 21

Sveio
Prisantydning

2 890 000,-

Solgt
 • BRA285㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1948
 • Omkostninger85 980,-
 • Totalpris2 975 980,-

Nydelig og solrik utsiktseiendom med dobbel garasje, anneks, påbygget enebolig og nydelig hage.

Beskrivelse
 • Innlagt fiber og Altibox.
 • Lagt ny takstein ifm. tilbygg 2014 (kvittering foreligger). Resten som egeninnsats/dugnad.
 • Takrenner og nedløp i plast og fra 2014.
 • Det er skiftet 3 vinduer i 1. etasje i 2022/2023, skiftet 2 vinduer mot sør og på loft i 2023 og vinduer fra påbygg er fra 2014. Vinduer forøvrig fra 90-tallet.
 • Ny hoveddør og terrassedør på kjøkken i 2023. Terrassedør i stue og kjellerdør fra 2014.
 • Terrassen fra 2014. Terrasse på bakkeplan fra 2004.
 • Installert nytt stålrør i pipe i 2022 etter anbefaling fra feier pga alder.
 • Rettet stuegulv i gammel del ifm oppussing/bytte av gulv.
 • Montert på museband.
 • Tøgersen Elektro utførte elektrisk arbeid ifm. tilbygg og garasje. Eier har selv lagt (ufaglært) skjult opplegg på kjøkken ifm. oppussing i ca 2011. Elkontroll i 2018 var godkjent. Nyere sikringsskap med automatsikringer i bolighuset.
 • Byttet vv bereder, stoppekran og trykkreguleringsventil. Utført av rørleggermester Halland og Fosse i 2022.
 • Støpearbeider utført i lag med selgers far som er forskalingssnekker.
 • Utført radon måling i luft med lukket CR-39 sporfilm i stue og kjellerstue. Svært lave målinger som er langt innenfor kravet. Utført i 2015 av Radonlab.
 • Byttet veggplater på bad og fliset gulv . Det er fliset på eksisterende gulvbelegg.
Detaljer

Tak over inngangsparti og inngang via ny ytterdør til vindfang med skyvedørsgarderobe, fastmontert skoskap, laminatgulv og malt brystningspanel med tapet over på vegger.

Gang med heltre gulv, trapp opp til loftsetasjen, trapp ned til kjelleretasje, panelovn og hvitmalt panel på vegger.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, wc med delvis skillevegg mot resten av badet, hvitmalt panel på vegger, stor moderne servant med heltre tjukk benkeplate og fire underskuffer, stort speil med lys over, dusjkabinett og et dobbelt garderobeskap.

Kjøkken med eikeparkett på gulv, laminatbenkeplate med integrert induksjon koketopp, int. stekeovn, oppvaskmaskin som ikke medfølger og en romslig vask. Det er to benkeplater. En ved vasken og en ved kokeplata. Kjøleskap medfølger. To ekstra skap over kjøleskapet. Spotter i tak og foldegardin i vindu. Barløsning mot spisestua.

Spisestua har utgang via ny balkongdør til terrasse mot sør/vest med stor motorisert markise, vindskjerming mot nord og god sitteplass. Trapp ned til hage og enda et terrasseområde på bakkeplan med fastmonterte benker. Spisestua har varmepumpe, hvitmalt br. panel med tapetserte vegger. Vedovn med kleberstein og glassfront. Hvitmalt panel i taket. Plissèe gardiner i vindu i spisestua.

Åpen løsning fra spisestua inn til finstue. Finstua har også utgang til terrasse mot nord (henger sammen med den andre terrassen) via ny balkongdør, plissèe gardiner i alle vinduer, som forøvrig går omtrent fra gulv til tak og peker mot sjøutsikten. Eikeparkett på gulv og tapetserte vegger. Glassdør fra finstua ut mot gangen.

Loft: Trapp opp til gang med gulvbelegg, nyere sikringsskap med automatsikringer. Kott og inspeksjonsluke til loft.

Et nydelig og stort dobbelt soverom med eikeparkett på gulv, plissèe gardiner i vindu og nydelig utsikt ut på fjorden. Soverommet er vendt mot nord/øst som gjør at rommet holder seg kjølig på kvelden og man slipper morgensol. Inspeksjonsluke til loft også her. Åpen løsning fra soverommet til garderoberom med eikeparkett og fastmontert innredning uten fronter.

Et dobbelt barnesoverom med laminatgulv, tapetserte vegger, foldegardin i vindu, åpen løsning til sovealkove med garderobe i vegg bak to dører.

Soverom med laminatgulv, klesbod med fastmonterte hyller, foldegardin i vindu og tapetserte vegger.

Kjeller: Trapp ned til kjellerstue/gang (bod i følge tegninger) med gang med laminatgulv og malte vegger. Inngang til en liten bod her. Kjellerstue/soverom med heltre lakket gulv og Jøtul vedovn. Det er stile synlige bjelker i tak. Plissèe gardiner i vindu. Panelovn. Malt tapet på vegger.

Grovkjøkken med eldre kjøkkeninnredning som også brukes som vaskerom. Rommet er ikke et våtrom, men det er plass og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel her. Kjøkkeninnredningen har benkeplate med fliser over og dobbel vask. Skap både over og under benkeplata. To doble garderobeskapdører leder inn til romslige oppbevaringsrom bak dørene (større enn dørene). Malt strie på vegger i grovkjøkkenet.

Toalettrom med wc, servant med dobbelt underskap, fliser over vasken, fastmontert speil og lys, dusjkabinett og innebygget skap. Belegg på gulv. Dusjkabinettet anbefales å fjernes av takstmann.

Disponibelt rom som har vært i bruk som en TV-stue. En stavs laminat og varmekabler på gulv, malt panel på vegger, plissèe gardiner i vindu og utgang under terrassen. Denne ytterdøra har også katteluke.

Veldig kjekk bod med varmekabler i gulv og mange fastmonterte hyller for god utnyttelse for maksimal oppbevaring. En stavs laminat og malt panel på vegger. Lita teknisk bod innenfor her hvor man har tilgang til diverse rør og kabler. Fiberboksen er også her.

Dobbel garasje: Dobbel (45 kvm.) frittstående garasje fra 2009 med betongvegger, støpt gulv, innlagt belysning, El-bil lader og ekstra stikkontakter. To porter med portåpnere til begge. Sidevindu for dagslys. Sidedørsinngang. Eget sikringsskap for garasjen. Betongpanner av samme type som huset på tak.

Anneks (62 kvm.): Tidligere løe som er omsøkt godkjent til anneks, men ikke ferdig innredet. Veggen mot sør har fått en del ny kledning. Nymalt grunnmur. Nymalt kledning. Plastikk takrenner og eternit på tak. I underetasjen er det en enkel garasje og to boder.

I hovedetasjen er det en egen inngang til snekkerverksted med heltre gulv og arbeidsbenker og hyller. Vindu for dagslys. Innlagt belysning.

Resten av hovedetasjen har egen inngang med inngang til gang med heltre gulv og trapp opp til loftsetasjen. Et planlagt bad hvor mesteparten av vegger er gipset og det er støpt gulv. Soverom med støpt gulv, vindu for dagslys, sponplater på vegger og klart for innredning. Soverom med vindu for dagslys, panelte vegger, malt strie på den ene veggen og heltre gulv.

Trapp opp til loft med stue/kjøkken (på godkjente tegninger) hvor det i dag er gammel innredning med en liten bar, heltre gulv, to punkterte vinduer og malt strie på vegger.

 • På sida av annekset er det murt en grunnmur som var tiltenkt å være bod og carport til annekset. Denne muren er ikke omsøkt godkjent hos kommunen.
 • Det er lagt inn rør fra septiktanken inn til annekset, men røret er plugget. Det er lagt vannrør inn i kjelleretasjen (2014) og det innvendige rørarbeidet er gjort, men det er ikke koblet til vann per i dag. Strømmen til annekset er fra 1950-tallet så man har tilgang til strøm der nå, men dersom man vil ta i bruk annekset som boligstandard bør man vurdere å oppgradere dette anlegget. Eier opplyser også at vannrør er lagt grunt i terreng og kobles det til bør det benyttes varmekabel på vinteren.

Uthus: Et lite uthus med doble lemdører i front. For oppbevaring av utstyr og hagemøbler. Har tidligere vært benyttet som hønsehus.

Bygningsinformasjon

Byggegrunn er fjell. Grunnmur av betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Grunnmuren har papp og 3 cm. isopor mot grunnmur fra innsiden. Drenering er delvis fra 2014. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår på hoveddelen. Takstmannen har ikke konkretisert hvilken konstruksjon veggene i tilbygg har. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Etasjeskillere av trebjelkelag. Mursteinspipe med nytt røykrør. Takkonstruksjon har W-takstoler i tre i påbygget fra 2014 og eldre åskonstruksjon på hoveddelen fra byggeår. Undertak fra påbygget er fra 1993. Taktekking av betongtakstein.

Boligen ble påbygget med entrè og bad i 1993 og med kjellerstue/stue/soverom i 2014.

Innredede rom i kjeller er boder/disponible rom og er ikke rom som er godkjent som rom for varig opphold.

I vedlagt tilstandsrapport fra taktmann fremkommer følgende TG3 avvik:

Våtrom > Generell > Vaskerom Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-. Meglers kommentar: Rommet er vurdert som våtrom. Dersom rommet hadde blitt brukt og vurdert som en bod ville det ikke vært TG3.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist store avvik på ventilasjonsløsning i forhold til byggets oppføringstidspunkt. Flere rom i boligen mangler ventiler. I tillegg er utvendige ventiler/deksel moden for utskiftning. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

TG2 avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tg pga normal elde av undertak på hoveddelen. - Innvendig > Overflater Tg settes generelt pga normal elde/ eldre byggeskikk og noe varierende kvalitet på utførelse. I gang er det furugulvbord, overflate er her noe slitt. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Noe mindre skjevheter er registrert, men dette er naturlig iht alder. - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Alder på sluk/membran tilsier at den har passert forventet levetid og er moden for utskiftning. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-. - Våtrom > Ventilasjon > Bad Rommet har kun naturlig ventilasjon. Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Våtrom som kun har naturlig ventilering bør få montert elektrisk vifte slik at rommet kan ventileres ved behov. Kostnadsestimat: Under 10 000,-. - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tg pga naturlig elde og slitasje. Kostnadsestimat: Under 10 000,-. - Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tg pga normal elde og slitasje. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Alder tilsier generelt at svikt pga normal elde kan oppstå. Kjøper overtar da et anlegg vitende om denne naturlige risikoen. - Tomteforhold > Drenering Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tg settes pga normal elde av drenering på den delen som ikke er skiftet. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert enkelte riss i muren, men disse er blitt utbedret. Utbedring bærer noe preg av budsjett. Det er lagt nyere grunnmursplast på deler av grunnmuren, men denne mangler topplisten. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Vann og avløpsrør er i hovedsak skjult og har ukjent alder.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer: Nedløp og beslag, Takkonstruksjon/Loft, Utvendige trapper, Pipe og ildsted, Rom under terreng, Innvendige trapper, Overflater vegger og himling på bad, Sanitærutstyr og innredning på bad og Terrengforhold.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 68 kvm Gang, vaskerom, kjellerstue, toalettrom, hobbyrom, kott og bod. 1. etasje: 96 kvm Gang, bad, kjøkken, stue og entrè. 2. etasje: 59 kvm Gang, 3 soverom og 2 kott. Primærrom Kjeller: 58 kvm Gang, vaskerom, kjellerstue, toalettrom og hobbyrom. 1. etasje: 96 kvm Gang, bad, kjøkken, stue og entrè. 2. etasje: 57 kvm Gang og 3 soverom.

Anneks Bruksareal 1. etasje: 38 kvm 3 boder. 2. etasje: 24 kvm Bod/loftstue.

Ferdigattest

Garasjen er endelig godkjent og trenger ikke ferdigattest i følge kommunen da det i 2009 ikke var krav til ferdigattest, men tiltaket kunne meldes, og ble meldt inn, som "Melding om tiltak".

Ferdigattest for tilbygg ble gitt 13.09.2023.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra byggeår. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Tiltaket for bruksendringen fra løe til anneks er søkt om og godkjent. Anneks er ikke ferdig innredet og det foreligger derfor heller ikke ferdigattest. Dette blir opp til kjøper å fullføre eventuelt.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Adkomst via privat vei. Huset har privat avløp med septiktank av glassfiber som tømmes av kommunen. Denne er antatt fra 1990-tallet. Det er innlagt kommunalt vann.

Oppvarming

Vedovn i kjellerstue og i stua. Varmepumpe også i stua. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Landlig og fin beliggenhet i Auklandshamn med flott utsikt. Kort avstand til flotte turområder. I tillegg er det kort vei til Auklandshamn skole (1 km unna). Bakkabrotet badeplass og Slettene friluftsområde anbefales om man liker å ta seg en dukkert. Det bugner av flotte turområder for både små og store. En 16 minutters biltur til Sveio sentrum med blant annet butikker, apotek og spisesteder. Videre er det ca. 30 minutter med bil til Haugesund og ca. 30 minutter til Stord.

  Adkomst

  Følg Øklandsvegen forbi Vestvik og videre til man får avkjørsel til høyre inn i Mjånesvegen. Følg veien nedover ca 700m til man får et lite tjern på venstre hånd. Følg veien rundt 180 graders sving her. Etter ca 150m tar man av til høyre opp Nedre Økland. Ta så til høyre og så til høyre igjen med en gang. Da ligger eiendommen i enden av veien.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område som etter kommuneplanen er regulert til LNF - Spredt boligbebyggelse.

  • kr 2 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 85 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 975 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 637,- pr. 2023. Dekker kommunalt vann, feiing, renovasjon og slamtømming.

  Ligningsverdi

  kr 662 277,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Lampe over spisebord i stue vil ikke medfølge (avvik fra standarden). Oppvaskmaskin på kjøkken vil ikke medfølge. Andre hvitevarer på kjøkken vil medfølge. Hvitevarer på vaskerom vil ikke medfølge.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.09.2023 og selgers Egenerklæring datert 29.08.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230355
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.