Nesvegen 679

Skjoldastraumen
Prisantydning

1 990 000,-

Solgt
 • BRA70㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1971
 • Omkostninger63 480,-
 • Totalpris2 053 480,-

Flott hytte med anneks - Strandlinje til Våråvatnet - Natuskjønne omgivelser

Beskrivelse

Hytten fremstår som meget godt vedlikeholdt og innvendig lyst og fint malt. Nyere flott kjøkken. Særdeles koselig og fin hytte.

Detaljer

Gang, bad m/dusjkabinett og wc, 2 soverom, kjøkken og stue m/ny vedovn og utgang terrasse. Anneks inneholder tv-stue (soverom), soverom og toalettrom med wc og vask.

Bygningsinformasjon

Kommunen har ingen tegninger på anneks eller garasjer. Det er i matrikkel registrert 4 bygninger på eiendommen hvorav 1 fritidsbolig og 3 stk garasje.anneks til fritidsbolig. Mottatte tegninger av selve hytten, datert 1971, stemmer overens med slik hytten er i dag.

Hytten er satt opp i bindingsverk på støpt ringmur. Taket er tekket med decra og det er nyere doble vinduer. Takstmann´s tilstandsgrad 3 på bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Det mangler oppbrett på to vegger. Det er hull i belegg ved rørgjennomføringer. Kostnadsestmat: 10 000 - 50 000 Dette er et bad som i følge selger fungerer og har fungert veldig godt som et "hyttebad", men har nå etter takstmann var der tettet alle sprekker, skjøter og oppbrett.

Primærrom

Hytte Bruksareal 1. etasje: 52 kvm Primærrom 1. etasje: 52 kvm

Anneks Bruksareal 1. etasje: 18 kvm Primærrom 1. etasje: 18 kvm

Ferdigattest

Det finnes ingen brukstillatelser på eiendommen i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende fritidsbolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Ifølge selger så kan det tidvis være utfordringer med vannkvaliteten i Våråvatnet mtp algeoppblomstring. Dette er et av mange vann som er under oppsyn. Ved grønnskjær i vannet har eier kontaktet kommunen for vannprøve og råd for bading. Så langt en kjenner til har det ikke vært påvist farlig produksjon fra algene. Selger med familie har i alle år brukt vannet, men unntaksvis på sensommeren når det har vært algeoppblomstring. .

Oppvarming

Vedovn og elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i naturskjønne og solrike omgivelser til Våråvatnet og sjøen like i nærheten. Kort avstand til Skjoldastraumen med butikk og evnt leid båtplass. Kun 10 minutter å sykle ned. Ca 4 km.

  Adkomst

  Fra rundkjøring i Grinde, kjør mot Skjoldastraumen. Like før Skjoldastraumen ta til venstre ved skilt Nes og følg Nesvegen til nr 679. Ligger på venstres side og fin avkjørsel til gårdplassen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til LNFR-område, med angitt hensynsone.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 63 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 053 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 626,- pr. 2022. Det er 12 terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 79 834,- for 2021

 • Diverse

  Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner. I følge selger så synes grenselinjen i øst å være tegnet litt for mye i østlig retning oppe langs veien/avkjørselen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 16. mai 2023

 • Ansvarlig megler: Hugo Wee
 • Oppdragsnummer: 01230116
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.