Øklandsvegen 585

Sveio
Prisantydning

1 590 000,-

 • BRA57㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1988
 • Omkostninger53 570,-
 • Totalpris1 643 570,-

Auklandshamn- Landlig beliggende fritidseiendom i naturskjønne omgivelser og flott utsikt- Tilhørende nausttomt/sjøtomt

Beskrivelse

Velholdt og sjarmerende hytte som er innredet på et plan og inneholder: Entrè, stue, kjøkken, 3 soverom, toalettrom, rom med vask.

Hems og krypkjeller.

Frittstående utebod.

Tilhørende nausttomt/sjøtomt.

Sjarmerende og trivelig hytte beliggende i landlige og naturskjønne omgivelser. Kort avstand til sjø og flotte turområder. Innholdsrik hytte som er innredet på et plan og hems som holder normalt god hyttestandard med furu gulv og malt trepanel på vegger.

Tilhørende eiendommen er det en nausttomt/sjøtomt med en eldre brygge.

Detaljer

Auklandshamn - Landlig beliggende fritidseiendom i naturskjønne omgivelser og flott utsikt - Tilhørende nausttomt/sjøtomt

Bruksareal per etasje

BRA: 57 kvm

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong og pæler. Reisverkkonstruksjon isolert med 100mm mineralull. Utvendig tekket med trekledning. Yttertak tekker med shingel.

Bygningstegninger av fritidsbolig 26.11.85.

Bygningstegninger av uthus datert 21.05.90.

Ominnredning fra originale bygningstegninger: Vindfang og bod er slått sammen til et stort vindfang.

Deler av uthus står på annen manns eiendom.

Oppsummering av avvik ved eiendommen som har fått tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og TG3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

 • TG2 - Innvendig: Overflater Det er påvist skader på overflater
 • TG 2 - Utvendig: Vinduer - 2 Avvik pga alder
Primærrom

Entrè, stue, kjøkken, 3 soverom, toalettrom, rom med vask.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Bygningstegninger datert 26.11.1985. Tidligere eier har opplyst at hytta ble bygget i 1988.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Det er ikke innlagt vann. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig avløp- men det er satt inn snurredass.

Tilkoblingsavgift for vann er betalt, men søknaden er ikke komplett da det mangler utslippsløyve.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Vedovn.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på Vestvik/Økland i Auklandshamn med landlig beliggenhet i rolige og naturskjønne omgivelser. Eiendommen ligger høyt i terrenget med flott utsikt til sjøen, lunt og solrikt samt kort gangavstand til sjøen. Flotte og populære turmål som Emberlandsnipen og dagsturhytta i Sveio bak hytta. Det er også kort avstand til Auklandshamn dagligvarebutikk. Det er også mulig å besøke de flotte naturparkene Rex Garden og Rex Island som er i stadig utvikling. Førdespollen byr på mange flotte holmer og badeplasser og mange fine fiskeplasser og så har en Bømlafjorden rett utenfor.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Planstatus: Eigedommen gnr. 33 bnr. 18, ligg i «Kommuneplanen for Sveio» i område «SB-11 (6)» med føremål LNF-spreidd, dvs. landbruks-, natur- og friluftsområde med spreidd bustadbygging i samsvar med kommuneplanens § 5.2.1. Kommuneplanen sine føresegner for slike område gjeld.

  • kr 1 590 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 39 750,-
  • kr 53 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 643 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Renovasjon

  kr 1 443,- pr. år. Årlige kostnader blir fordelt på 2 terminar.

  Ligningsverdi

  kr 274 102,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Liste over hva som medfølger handelen: - Eldre robåt kan medfølge (uten motor). - Komfyr medfølger. - Spisegruppe (stoler, bord og benk). - Sofa gruppe og salongbord. - Kommode i stua følger med. - Den ene køyesenga følger med

  Tomten er skylddelt og nøyaktige tomtegrenser foreligger ikke. Ut av kart mottatt av kommunen ser det ut som om frittstående bod strekker seg litt ut over tomtegrensen.

  • Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.
  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.08.22 og selgers Egenerklæring datert 11.08.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 12. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 1-22-00197
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.