Øklandsvegen 800

Sveio
Prisantydning

2 190 000,-

Solgt
 • BRA182㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1951
 • Omkostninger71 980,-
 • Totalpris2 261 980,-

Renovert og betydelig oppgradert tømret enebolig på stor og solrik tomt

Beskrivelse
 • All oppussing ble tatt i tiden rundt år 2010. Det inkluderer bytte av de aller fleste vinduer, ny kledning og etterisolering, to nye terrasser, nye utvendige trapper, komplett elektrisk anlegg, komplett nytt vann (rør-i-rør)- og avløp rørsystem innvendig og helt ut til kommunal tilknytning i 2012, nytt tak (2009), alle innvendige overflater og innredninger, bad (2010-2012) og kjøkken (2012).
 • Nymalt utvendig.
 • Altibox innlagt.
 • Utvendig slangekarusell for hageslange montert på huset.
 • Kalland AS skiftet både innedel og utedel til varmepumpa i 2014.
 • Pipe rehabilitert med innvendig rør og ny sotluke i 2023.
Detaljer

Hovedetasje: Inngang via nyere ytterdør inn til vindfang med laminatgulv, malte panel på vegger og plass til garderobe.

Bod med plater på gulv, sponplater på vegg og fastmontert hyllesystem. God lagringsbod.

Gang med laminatgulv og furutrapp med laminat i trinn opp til loftsetasje. I gangen er det også trapperom ned til kjeller. Malt panel på vegger.

Bad med fliselagt gulv og varmekabler, våtromplater på vegger, dusjkabinett, wc, elektrisk vifte og stor baderomsinnredning med stor vask, dobbelt underskap, tre skuffer, ett ekstra skap og et dobbelt speilskap med integrert lys.

Delvis åpen løsning fra gangen inn til stue. Stua er en vinkelstue med utgang til terrasse. Det er varmepumpe, vedovn med glassfront og det samme laminatgulvet som i gangen.

Delvis åpen løsning fra stua og inn til kjøkken med flott innredning med laminatbenkeplate, heltre kjøkkeninnredning, FiboTrespo plater over benkeplate, foldegardin i vinduet, plass til spisebord og malt panel på vegger. Plass til både kjøleskap og fryseskap.

Loft: Trapp opp til gang med laminatgulv, skyvedørsgarderobe, malt panel på vegger og i tak. Sikringsskapet er plassert her.

Soverom med ett kott på hver side, laminatgulv, persienner vindu, malt panel på vegger og ubehandlet panel i tak.

Soverom med laminatgulv, kott i knevegg, persienner i vindu og malt panel på vegger og i tak.

Soverom med laminatgulv, malte vegger og tak og persienner i vindu.

Kjeller: Innvendig trapp fra gangen og ned til stort kjellerrom med støpt gulv, god lagringsplass, vinduer for dagslys og innlagt belysning. To boder hvor den ene er en snekkerbod med arbeidsbenk og egen utgang under terrassen. I den andre boda er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er et hull i gulvet som fungerer som en sluk, men leder vannet i grunnen. Eier opplyser at det er steinmasse under og at han aldri ser spor av vannet fra vaskemaskinen. Dette har aldri ført til problemer for eier, men løsningen er trolig ikke optimal.

Utebod under terrasse: Låsbar dør inn til svært romslig og tett bod under terrassen med støpt gulv.

Bygningsinformasjon
 • Betonggrunnmur. Veggene har tømmerkonstruksjon. Ny kledning i 2010 og det ble isolert utvendig med 7cm isolasjon. Taktekket med betongtakstein.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Våtrom > Bad: Overflater Gulv. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er ikke fall eller registrert oppkant på gulvet. Kostnadsestimat mellom kr. 50 000 - 100 000,-.

Av TG 2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Taktekking. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Eier opplyser at tak ble lagt om selv i 2009. (Det opplyses at det i den anledning ble skiftet sutaksbord mot vei og ny takpapp på hele). Tak fremstår i normal god stand, men det er knyttet en naturlig risiko med tak skiftet av u-faglærte. Kjøper overtar den naturlige risiko dette medfører. - Veggkonstruksjon. Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Eier har selv lagt ny kledning i ca 2010. Eier opplyser at det ble isolert 7 cm på utvendig tømmer. Det er noe svak lufting i nedre del på kledning i enkelte områder. Listverk over vinduer holder noe varierende kvalitet, men det er ikke registrert som et problem. Tiltak: Tiltak anses ikke nødvendig, men kjøper overtar den naturlige risiko med arbeid utført av u-faglært. - Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Byggverk oppført før 2010 har normalt ikke radon-sperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Dette er en anbefaling, men hvis hus skal leies ut må måling utføres. - Innvendige trapper. Trapp mellom etasjene fremstår i normal god stand tatt alder i betraktning. Trapp har normal elde, men er velholdt. Trapp mellom etasjer holder eldre byggeskikk og må ikke forveksles med dagens standard. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Tiltak anses ikke nødvendig pr dd da trapper fungerer greit til sitt bruk.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer: - Nedløp og beslag, Takkonstruksjon/loft, 2 stk Vinduer i kjeller og på bad, balkonger, terrasser og rom under terreng, utvendige trapper, etasjeskille/gulv mot grunn, room under terreng, sluk, membran og tettesjikt på bad, grunnmur, og fundamenter, forstøtningsmurer og terrengforhold.

Primærrom

Bolig Bruksareal Kjeller: 82 kvm Bod , Bod / entre, Bod (vaskerom). Utvendig bod (enkel utførelse). 1. etasje: 72 kvm Entré , Gang , Stue , Kjøkken , Bad og bod. 2. etasje: 28 kvm Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3. Primærrom Kjeller: 0 kvm Ingen 1. etasje: 69 kvm Entré, Gang, Stue, Kjøkken og Bad. 2. etasje: 28 kvm Gang, Soverom, Soverom 2 og Soverom 3.

Ferdigattest

Grunna alder er det ikke funnet tekninger av bygget. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Det blir ikke gitt ferdigattest for bygg som er søkt om og oppført før 1.1.1997 jf. plan og bygningslova. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Adkomst via offentlig (fylkes) vei. Tilknyttet offentlig vann og avløp. I følge kommunen er eiendommen både tilknyttet offenbtlig avløp og har privat septiktank.

Oppvarming

Det er varmepumpe fra 2014 og vedovn med glassfront i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et rolig boligområde i Auklandshamn med kort avstand til barnehage, skole og butikk.

  Adkomst

  Følg Tittelsnesvegen nordover fra Haugesund. Ta til venstre ved skilting mot Auklandshamn. Følg Øklandsvegen forbi Vestvik til du kommer til Auklandshamn. Eiendommen ligger på venstre hånd og er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Planstatus: Eigedom gnr. 35 bnr. 11, ligg i område «SB-9 (12)» med føremål «LNF-spreidd» og arealet visast med blågrønn farge (med «LNF-spreidd» meinast landbruks-, natur- og frilutftsområde med spreidd bustadbygging ihht. § 5.2.1 i kommuneplanens arealdel). Kommuneplanen sine føresegner gjeld.

  • kr 2 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 71 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 261 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 152,- pr. 2022. Avløp 4 574,00 kr. Feiing 601,50 kr. Renovasjon 3 558,00 kr. Vann 4 418,00 kr. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  og selgers Egenerklæring datert . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230604
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.