Ola Flytts gate 6, 5527 HAUGESUND

Ola Flytts gate 6

Haugesund
Prisantydning

1 550 000,-

 • BRA53㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom1
 • Byggeår1913
 • Omkostninger52 570,-
 • Totalpris1 602 570,-

Koselig enebolig i trivelig gate

Beskrivelse

Singlet adkomst frem til inngangsdøra. Frittstående uthus og treterrasse like utenfor ytterdøra.

Vindfang med nytt laminatgulv, trapp opp til loftsetasje (vvb i bod under trappa), panelovn samt malte og tapetserte vegger.

Kjøkken med nytt heltre lakket gulv, eldre innredning, oppvaskmaskin som medfølger, laminatbenkeplate med nedfelt vask, underskap, overskap og komfyr som medfølger kjøpet (ikke kjøleskap). Spiseplass på kjøkken.

Bue fra kjøkken og inn til stua med lakket heltre gulv, tapetserte vegger, hvitmalt panel i tak, persienner i vindu, varmepumpe og vedovn.

Loft: Trapp opp til gang med garderobeplass, nytt laminatgulv og hvitmalt panel på vegger.

Flislagt bad renovert i 2021 utført av fagfolk i følge selger. Varmekabler i gulv. Baderomsinnredning med to store underskuffer, moderne servant, speil, mekanisk vifte, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, wc og badekar med fastmontert glassvegg for dusjløsning.

Dobbelt soverom med romslig innebygd garderobe m/ integrert sminkebord med 3 speil, lakket heltre gulv.

 • Siden eier kjøpte boligen i 2021 har hun malt innvendige vegger, totalrenovert (i følge takstmann) badet, laget hage med liten plen og skiftet gulv på kjøkken og i gang.
 • Alarm.
 • Altibox.
 • Automatsikringer.
 • Byggmester Sverre Jensen. Skiftet kledning, nye takrenner, renovering av takskifer, ny ytterdør, skiftet vindu i stuen ut mot hage. Utført på vegne av forrige eier i 2014/15.
 • Tidligere eier opplyste til dagens eier at det ved lengre perioder uten beboelse eller ved ekstreme væromslag, kan komme en lukt i huset, mest sannsynlig fra rørene. Selger har ikke merket noe i følge selger.
Detaljer
 • Eneboligen ligger i en trivelig gate nord på Risøy. Her får man en liten hageflekk, terrasseplatting, en koselig liten enebolig og et uthus for samme pris som en leilighet i sentrum.
 • Boligen holder god teknisk stand alder tatt i betraktning, og all kledning på huset ble skiftet i 2014, og vinduer er skiftet ved behov (ett vindu til bør skiftes). Taket ble strippet og tekket på nytt i 2015, med gjenbruk av original skifer.
 • Innvendig er huset også trivelig, men noen oppgraderinger kan påregnes, etter eget ønske og behov. I hovedetasjen har en inngang, stue og eldre praktisk kjøkken. I loftsetasje er det et stort soverom, nyoppusset bad og en gang med garderobe/lagringsplass.
Bruksareal per etasje
 1. Etasje: 29 kvm. Loft: 24 kvm.
Bygningsinformasjon

Boligen er bygget i ca 1913, og er oppført på grunnmur i lødd naturstein. Boligen er oppført i bindingsverk, hvor vegg mot vest er i tegl. Boligen er utvendig kledd med trepaneler på tre sider. Etasjeskillere i tre. Pipe i tegl, utvendig pusset. Åstak som er utvendig tekket med skifer. Bod bygget i tradisjonelt reisverk/bindingsverk. utvendig kledd med trepaneler. Pulttak tekket med bølgeblikk.

I boligens etasjer er det foretatt ominnredninger fra originale bygningstegninger som ikke er søkt godkjent hos Haugesund kommune i følge selger. Kontakt megler for ytterligere informasjon. Se også informasjon under overskriften "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse" senere i salgsoppgaven.

I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG 3 avvik: - Etasjeskille / gulv mot grunn. Det er målt 30mm høydeforskjell gjennom hele rommet.

Primærrom
 1. Etasje: Gang, kjøkken og stue. Loft: Gang, bad og soverom.
Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Byantikvaren og Haugesund Kommune bekreftet 27.02.2020 at huset er godkjent som enebolig. Megler har kopi av bekreftelsen.

Det foreligger en "bygningsanmeldelse" i forbindelse med at bygget ble satt opp som et uthus for naboeiendom i 1913 (senere ombygget til enebolig). E-post fra Haugesund Kommune datert 27/02/20 bekrefter at eiendommen er registrert som bolig i deres systemer. Megler har kun mottatt tegninger fra kommunen fra tiden bygget var uthus. Her er første etasje inntegnet som vaskerom og strykerom, mens loftet er inntegnet som tørkeloft. Det foreligger ikke dokumentasjon på det lille uthuset på eiendommen, dette er mest sannsynlig ikke søkt om eller godkjent satt opp.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe og annen elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eneboligen ligger i en trivelig gate nord på Risøy. Gangavstand fra sentrum.

  Adkomst

  Kjør over Risøy bro og følg veien til høyre og fortsett rett frem. Ta så til høyre inn på parkeringsplass ved Ola Flytts gate og parker der. Følg så gangsti ca. 20m så får man boligen som bygning nummer to på venstre side av stien.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  Eiendommen ligger delvis innenfor område for hensynsone for bevaring kulturmiljø ihht sentrumsplanen. Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvar.

  • kr 1 550 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 38 750,-
  • kr 52 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 602 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 7 322,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 981,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 340 881,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer på kjøkken medfølger kjøpet, unntatt kjøleskap. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 01.06.22 og selgers Egenerklæring datert 01.06.22 . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 20. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00009
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.