Orshaugen 6, 5538 HAUGESUND

Orshaugen 6

Haugesund
Prisantydning

4 490 000,-

 • BRA223㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1921
 • Omkostninger123 570,-
 • Totalpris4 613 570,-

Betydelig renovert enebolig med solrik og vestvendt beliggenhet - Sjarmerende hage - Flotte terrasser med sjøutsikt

Visning

torsdag 22 april

18:00-19:00

Påmelding
Beskrivelse

Orshaugen 6 er en enebolig med gode kvaliteter både ute og inne, påbygget og omfattende modernisert fra 2007 til 2018. Påbygget mot vest er oppført i 2012 og er på ca. 50 kvm. Huset er også påbygget mot øst slik at en fikk større kjøkken, soverom og bad. Det ble isolert, lagt ny kledning og satt inn nye vinduer i 2007. I 2017 ble det drenert rundt øst og nordsiden, store deler av rørsystem (rør-i-rør) ble oppgradert i 2007 og samme år fikk huset nytt sikringsskap. Boligen har en stor kjeller og rikelig med lagringsplass. Den sjarmerende hagen har sol fra tidlig på dagen og gjør at boligen har ypperlige solforhold fra morgen til kveld i tillegg til en god dose sjøutsikt fra terrassene. Dette er en eiendom i enden av blindvei, hvor du virkelig kan kose deg på de varme sommerdagene. To av soverommene har flott sjøutsikt og etasjen har egen stor terrasse som må oppleves for korrekt inntrykk. Stuen er stor, romslig og de store vinduene gir rikelig med lys inn i rommet. Stue og kjøkken blir som et herlig allrom.

Boligen er innredet over 3 plan og inneholder:

Underetasje: Kjeller, 4 boder, soverom og kjellerstue. Hovedetasje: Gang, toalett, stue og kjøkken. Overetasje: Gang, 3 soverom og bad.

Romslig kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn ( ny 2021), micro, oppvaskmaskin og kjøleskap. Fra kjøkkenet er det doble dører ut til utestuen og den store terrassen.

Stor stue med gode vindusflater som gir godt med lys inn i rommet. Stuen kan fint deles opp i flere soner til for eksempel spisestue og tv-stue. Fra stuen er det trapp ned til soverom, kjellerstue og kjeller med lagringsplass. Den delen av kjeller som kan brukes til lagring er omtrent 50 kvm.

Pent bad med 60x60 fliser på gulv og malte vegger. Dusjhjørne, toalett, badekar og flott innredning.

Diverse informasjon om eiendommen:

 • Lagt nye avløpsrør innvendig i eneboligen i ca. 2007.
 • På terrasse fra kjøkken nytt dekke og rekkverk i 2013.
 • Pipe over tak fikk ny beslag av blikkenslager i 2015.
 • På terrasse fra kjøkken nytt dekke og rekkverk i 2013.
Bruksareal per etasje

Kjeller: 80 kvm. 1. etasje: 84 kvm. Loft: 59 kvm.

Bygningsinformasjon

Boligen er oppført i tre/tømmer på støpt grunnmur, det er doble vinduer og taket er tekket med skifer.

Megler har ikke mottatt tegninger som bekrefter opprinnelig byggeår fra kommunen. Tegninger på tilbygg foreligger.

Primærrom

Kjeller: Soverom/ kjellerstue. 1.etasje: Gang m/ trapp, wc og kjøkken/stue. Loft: Gang, soverom x3 og bad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 22.06.2012.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for opprinnelig bolig. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler bad, stue og kjøkken. Eldre kamin i stue. Ellers elektrisk oppvarming.

I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Orshaugen 6 har en flott beliggenhet ved Karmsundet og det er flott utsikt til sundet og båttrafikken fra de to terrassene. Solforholdene er ypperlige og det er sol fra morgen til langt på kveld. Boligen ligger i enden av blindvei.

  Kort gangavstand til butikker og treningssenter. Sykkel/gangavstand inn til Haugesund sentrum og alle fasilitetene som medfølger. Knappe 5 minutters kjøring til Raglamyr (Amanda senteret) og Norheim (Oasen storsenter).

  Rolig og familievennlig område.

  Adkomst

  Fra sentrum, følg Salhusvegen sørover, ta til høyre inn ved Viljarshaugen. Følg veien til endes og ta vei til høyre. Følg veien til den deler seg i tre, en tar da vei ned til venstre. Følg veien til endes og du får eiendommen.

  Boligen er merket med "Til-salgs" skilt. Ved fellesvisning blir det satt opp visningsskilt.

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 4 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 112 250,-
  • kr 123 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 613 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 438,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 839,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 20.03.21 og selgers Egenerklæring datert 18.03.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. apr. 2021

 • Ansvarlig megler: Lars Frøyland
 • Oppdragsnummer: 1-21-00104
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.