Øvre Fjellstad 16

Sveio
Prisantydning

3 000 000,-

Solgt
 • BRA196㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1979
 • Omkostninger88 730,-
 • Totalpris3 088 730,-

Fin, velholdt enebolig med flott utsikt, stor hage, garasje og sokkel-leilighet på Øvre Fjellstad.

Beskrivelse

Boligen holder god standard.

 • Altibox er innlagt.
 • Grunnmur pusset på fremsiden 2022.
 • 3 nye vinduer i stue i 2016, 2 vinduer skiftet i 2019, 1 vindu kjøkken skiftet i 2021, 1 vindu i soverom i 1. etg. skiftet i 2021.
 • Terrassedør skiftet i 2019.
 • Automatsikringer (noen skrusikringer)
 • Vedovn (ny).
 • Parkett på gulv i alle rom i andre etasje unntatt gang og entrè ble lagt i 2019.
 • Vegger er tapetserte og malt i 2019 (hovedetasje). Hvitmalte takplater utført i 2019 med unntak av i gang.
 • Gulv og himling ble avrettet i forbindelse med oppussingen.
 • Kjøkkeninnredning fra Ikea skiftet i 2020.
 • Varmtvannstank på ca. 200l fra 2019. Egen tank til hybel (120l).

Megler har fått dokumentasjon på at følgende er utført av fagfolk: - Rørlegger Thuestad har skiftet varmtvannsbereder. Han har også i forbindelse med forsikringssak gravd opp utvendig stoppekran og byttet denne samt meislet opp gulv i kjeller ved inntak og skiftet kobling og slange til hovedkran. Skiftet også kuleventil. - Fagne utført tilsynsrapport på det elektriske anlegget 14.02.2023. Stikkprøven ble utført uten at det ble avdekket feil som krevde oppfølging, men eier fikk en anbefaling om å skifte ut innmaten i sikringsskapet til jordfeilautomater. - Håvardsholm maskin har utført gravearbeid i hage. - Krumsvik elektro har utført rehabilitering stue/kjøkken med TV stikk på bryter og dimmere.

 • Takstmannen konkluderer " Huset har noe varierende standard og alder, men fremstår som velholdt". Huset fremstår generelt som relativ normal ihht. alder.
Detaljer

Støpt trapp opp til inngangen. Inngang til vindfang med belegg på gulv og tapetserte vegger.

Wc med belegg på gulv, tapetserte vegger, toalett, servant og panelovn.

Gang med gulvbelegg, panelovn, liten garderobe og tapetserte vegger.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, malt panel på vegger, dusjkabinett, wc, en stor baderomsinnredning med benkeplate med nedfelt servant, underskap og to halvhøye sideskap. Speil med integrerte spotter.

Soverom med eikeparkett, malt panel på vegger, persienner i vindu og dobbelt innebygget garderobeskap.

Dobbelt soverom med eikeparkett, persienner i vindu, plassbygget skyvedørsgarderobe med innredning og speilfronter.

Soverom med eikeparkett, malt tapet på vegger, dobbelt garderobeskap og persienner i vindu.

Glassdør fra gangen og inn til stua som har åpen løsning til kjøkken. Stua har eikeparkett, nyere vedovn med glass på tre sider, plisseè gardiner i 5 vinduer og i balkongdør ut til terrassen. Utg. Terrasse med belegningsstein og halvhøye tette rekkverk om gir god skjerming for innsyn. Fra terrassen er det også en støpt trapp ned til hage. God spiseplass i stua. Spotter med dimmere i tak i både stue og på kjøkken. Stua og kjøkken har flott utsikt ut til egen hage, ut over Vigdarvannet, inn i retning sentrum og helt bak til fjellene i øst.

Kjøkkeninnredning fra Ikea med heltre oljet benkeplate med halvannen nedfelt vask, stor induksjon koketopp, moderne vifte, int. stekeovn, int. kjøleskap og int. oppvaskmaskin. Det er plater over hele benkeplata. Skaper både over og under benkeplata. Lysarmatur er montert.

Kjeller: Fra gangen oppe er det trapperom ned til kjelleretasjen. I gangen nede er det blokkert en dør inn til leiligheten som gjør det mulig å åpne her igjen, om man ønsker å ta hele boligen i bruk selv.

Vaskerom med betonggulv, panelte vegger og egen utgang. Det er en liten benkeplate over vaskemaskin, det er stor utslagsvask, slangekarusell, det er nyere varmtvannsbereder og det er opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Stort kjellerrom med støpt gulv, betongvegger mot utsiden og panelte vegger mot innvendige vegger. Boda er svært romslig og gir gode lagringsmuligheter. Også mulig å ha ekstra fryseskap o.l. her.

Leilighet:

Inngang til gang med laminatgulv, hvitmalt panel på vegger og panelovn.

WC med belegg på gulv, hvitmalt panel på vegger, toalett og servant.

Dobbelt soverom med eikeparkett og varmekabler på gulv, rullegardin i vindu og malt tapet på vegger. Egen klesbod til soverommet med parkett og godt opphengt il klær samt plass til kontorpult.

Bad med flislagt gulv med varmekabler, våtromstapet på vegger, baderomsplater på vegger, baderomsinnredning med tre underskap, speilskap, dusjkabinett, el. Vifte, tre ekstra skap og opplegg for vaskemaskin.

Bod med belegg på gulv og lakket panel på vegger samt fastmonterte hyller.

Stue/kjøkken med åpen løsning. Kjøkkeninnredning med to underskap, halvannen nedfelt vask i laminatbenkeplate, overskap, komfyr som medfølger kjøp, ekstra seksjon på motsatt side med overskap, underskap, skuffer og benkeplate. Det er belegg på gulv, tapetserte vegger, persienner i vinduer og panelovn. Veggfestet til TV vil bli hengene igjen til kjøper.

Dobbel garasje: 53 kvm. Garasjen er svært romslig og det er plass til mye mer enn to biler her. Vedlagring, arbeidsbenk, vinduer for dagslys, innlagt belysning og to porter. Takstmann skriver at han syns det ser ut som at bygget er bygget i to omganger, men dette dreier seg nok om en vegg som er fjernet da garasjen tidligere var oppdelt i to rom. Vegg mot sportsbod er fjernet og rommet åpnet opp.

Bygningsinformasjon

Støpt plate på grunn. Grunnmur av enten betongstein eller leca (ikke mulig å se hvilken type) i følge takstmann. Selger opplyser at grunnmuren er av betongstein på hus og garasje. Mens det er brukt Leca på terrassen (veggen møt øst). Bjelkelag mellom etasjene. Elementpipe. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade / kledning har stående og liggende bordkledning i tre. Tak er tekket med betongtakstein.

Boligen er bygget og omsøkt med utleieleilighet i kjeller. Rommenes bruk er godkjent som rom for varig opphold.

Av høye rekkverk på terrassen er kun det mot garasjen omsøkt godkjent.

I tilstandsrapport fra takstmann som er vedlagt salgsoppgaven fremkommer følgende TG 3 avvik: - Bad i første etasje: Rommet anses ikke som et fullverdig våtrom og er innredet før 1997. Våtrommet må totalrenoveres. Badet kan fungere noen år til, men denne risiko tar kjøper. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Bad i andre etasje: Må totalrenoveres. Badet er fra før 1997. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Vaskerom: Rommet er innredet før 1997. Må totalrenoveres. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-.

TG 2 avvik som kan kreve tiltak: - Nedløp og beslag med elde og slitasje samt mangler snøfanger. - Veggkonstruksjon: Det er skiftet kledning på vegg, men det gjenstår en del eldre kledning som er i sluttfasen på levetid. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Dører: Glassdør til sokkel-leilighet har sprekk i glass. Naturlig elde. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Utvendige trapper: Sprekk mellom trapp og platting som tyder på noe bevegelse i fundament. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Overflater: Noe gjenstående arbeider i gangen i andre etasje. I kjeller bærer overflater noe preg av naturlig elde. Noe fargeforskjeller i overflate. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Radon: Ikke bygget med radonsperre og ikke foretatt målinger. - Innvendige trapper: Bærer preg av naturlig elde. - Toalettrom: toalett er festet med teip. Noe fuktmerke rundt tak ventil, men dett er opplyst fikset (isolert). Rommet mangler mekanisk avtrekk. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid er passert.

TG 2 avvik som ikke trenger umiddelbare tiltak: - Taktekking, takkonstruksjon / loft, vinduer, balkonger / terrasser og rom under terreng, etasjeskille / gulv mot grunn, rom under terreng, tilliggende konstruksjoner til bad i kjeller, vaskerom, stue/kjøkken overflater og innredning, kjøkkenavtrekk, toalettrom, vannledninger, avløpsrør, grunnmur og fundamenter, forstøtningsmur, terrengforhold og utvendige vann- og avløpsledninger.

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 96 kvm Gang, bad, soverom, stue/kjøkken, vaskerom, toalettrom og 2 boder 2. etasje: 100 kvm Entrè, toalettrom, gang, 3 soverom, bad og stue/kjøkken. Primærrom 1. etasje: 60 kvm Gang, bad, soverom, stue/kjøkken, vaskerom og toalettrom. 2. etasje: 100 kvm Entrè, toalettrom, gang, 3 soverom, bad og stue/kjøkken.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på boligen datert 21.07.1978. Tillatelsen hadde 2 mangler som skulle fikses straks (01.06.1979): - Innredning i den delen av kjelleren som tilhører 1. etasje. - Dette er utført. - Montering av feieluke. Dette er utført i følge selger.

Underetasje er innredet etter byggeår og ferdigattest er ikke rekvirert av den som den gang innredet denne. Det foreligger derfor ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på innredning av underetasje.

Adgang til utleie

Opprinnelige bygningstegninger viser godkjent underetasje med innredet hybel.

Vei/vann/kloakk

Det er kommunalt vann, avløp og vei.

Oppvarming

Vedovn (ny) i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger flott til på Øvre Fjellstad i Sveio. Boligen ligger med flott utsikt over nærområdet. Lekeplass inntil eiendommen. Barnehage like ved. Det er gangavstand til Sveio sentrum og alle nødvendige fasiliteter.

  Adkomst

  Ta av fra hovedveien molt Sveio sentrum (fra Haugesund), kjør mot Buavåg, følg skilting mot Fjellstad til venstre - og deretter videre skilting inn mot eiendommen.

  Regulering

  Regulert til bolig.

  • kr 3 000 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 88 730,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 088 730,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 696,- pr. 2023. Det er to terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 672 092,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Dattera til eierne bor i leiligheten i kjelleren. Dersom kjøper ønsker å overta raskt så er det mulig, men dattera må bo i kjelleren ut november 2023. Hun skal i så fall ikke betale leie for den perioden.

  Det foreligger leiekontrakt med tidsubestemt kontrakt som startet 07.10.2022 med 3 mnd oppsigelsestid. Leie er avtalt til kr. 7000 per mnd. inkl strøm som betales forskuddsvis innen den 15. hver mnd. Det er betalt inn depositum kr 14000 til depositumskonto. Røyk/dyrehold ikke tillatt. 1 nøkkel er utlevert.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 27.06.2023 og selgers Egenerklæring datert 26.06.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. aug. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230276
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.