Øvregata 152

Haugesund
Prisantydning

3 250 000,-

 • BRA121㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1920
 • Omkostninger91 080,-
 • Totalpris3 341 080,-

Særpreget, herskapelig halvpart av ærverdig villa - Attraktivt og sentrumsnært villaområde i Haugesund.

Visning

tirsdag 12 desember

16:30-17:30

Påmelding
Beskrivelse

Arkitektonisk flott fasade og dør med særpreg ønsker deg velkommen til Øvregata 152. Særpregene følger deg også inn i boligen hvor solid trapp fører deg opp til andre etasje og selve leiligheten. Her med buede utforminger i tak, stor vindusflate og nedfelt tak med downlights.

Trapperom med god plass til å henge fra seg sko- og yttertøy.

Svært romslig, luftig og åpen kjøkken/stueløsning med store vindusflater for god med naturlig lys inn i rommet. Rommet har stort areal og er delt inn i tre soner. God plass til stor sofagruppe, i karnappen er det en naturlig plass for spisebord og sist kjøkkenavdelingen. Innfelt peisovn som gir god varme i hele boligen.

Meget pent og tiltalende kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA med fronter i hvit høyglans, fliselagt vegg og med svart benkeplate. Integrerte hvitevarer har det selvfølgelig, i integrert induksjon-platetopp, komfyr, mikro, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap samt down lights i tak.

Flott, helfliset bad som har lyse fliser på vegg. Badet er av god størrelse og har varme i gulv, toalett, dusj i glassbyggesten og flott hvit baderomsinnredning med to servanter. Det er lagd til nisje med opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.

Soveromsavdeling med stort hovedsoverom og tilhørende walk-in-closet. Walk-in-closet kan fint innredes som kontor om ønskelig.

Oppgang til herlig loftstue med fantastisk takhøyde. I loftstuen har en god plass til to sittegrupper. Plassbesparende løsning i denne etasjen med skyvedører på alle rom.

Lekkert, helfliset bad med høylans fliser på gulv og lyse fliser på vegg. Varmekabler, dusjkabinett, svart baderomsinnredning og vegghengt toalett.

Soverommene i denne etasjen har skråvegger, er av mindre størrelse, men med plass til seng og evt. kontorpult.

Detaljer

Innholdsrik og meget flott halvpart av ærverdig villa. Boligen er innredet med 2. etg og loft og inneholder:

Andre etasje: Trapperom, gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, kontor og soverom. Loft: Loftstue, bad og 2 soverom.

Felles bod/teknisk rom i kjeller.

Bygningsinformasjon

Jugendhus med mansardtak oppført i to etasjer med loft og kjeller. Horisontaldelt med to boenheter. Boligen er oppført med grunnmur i betong. Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade har liggende bordkledning. Taktekkingen er av skifertakstein.

Byggeår ukjent. Antatt rundt 1920.

Det er foretatt en tilstandsrapport for å avdekke boligens tilstand. I rapporten gis det tilstandsgrader etter symptomer på tilstandssvekkelser fra "ingen avvik" (TG0) til " store eller alvorlige avvik" (TG3). De forhold som er blitt merket med TG3 er beskrevet under. For bygningsdeler som er gitt TG3, hvor det er påregnelig med tiltak, er det satt et estimert kostnadsintervall (se rapport for mer info). Interessenter oppfordres likevel til å lese rapporten i sin helhet for et mer sammensatt bilde av boligens tilstand. Under "tiltak" beskriver rapporten hva som skal til for å få den aktuelle bygningsdelen til TG0/1 eller det som står beskrevet.

TG 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

TG 3 - Innvendig > Pipe og ildsted - Pipevanger er ikke synlige.

TG 3 - Våtrom > Ventilasjon > Bad - Rommet har ingen ventilasjon. Ingen ventilering utover åpning av vindu.

Primærrom

Bruksareal 2. etasje: 92 kvm Trapperom, gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, kontor og soverom. 3. etasje: 29 kvm Loftstue, bad og 2 soverom. Primærrom 2. etasje: 92 kvm Trapperom, gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, kontor og soverom. 3. etasje: 29 kvm Loftstue, bad og 2 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for boligen. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest for endring av takvindu og inngangsparti datert 18.12.2015.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Vedovn ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har svært attraktiv og sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til alt Haugesund sentrum har å by på. Øvregata 152 er en attraktiv adresse i Haugesund sentrum i gate med flere arkitektoniske bygninger, koselig park som nærmeste nabo og ferskt brød får en fra bakeren rett over gaten. Her bor en meget sentralt i Haugesund, men samtidig tilbaketrukket fra selve sentrumskjernen.

  Se forøvrig vedlagt Nabolagsprofil for flere avstander.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område som er regulert til bolig. Kommuneplan for Haugesund sentrum 2022 er gjeldene. Eiendommen inngår i hensynsone 2. Dette betyr at alle arbeider på eksteriør(fasader og takflater) må avklares med byantikvar.

  • kr 3 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 91 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 341 080,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 973,- pr. 2023. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 27.10.2023 og selgers Egenerklæring datert 24.10.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 4. des. 2023

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230548
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.