Porsholmen 6, 4276 KARMØY

Porsholmen 6

Karmøy
Prisantydning

3 250 000,-

 • BRA90㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår2016
 • Omkostninger89 320,-
 • Totalpris3 339 320,-

Innflytningsklar fritidseiendom - Flotte fellesareal - Beliggende i fantastiske omgivelser!

Beskrivelse

Sjøhuset er over to plan og inneholder: Første etasje: Entrè, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og innredet rom/ bod. Andre etasje: Stue og soverom. Hems på loft.

Sjøhuset har gjennomgående høy standard og ble ferdig innredet februar 2020.

Kjøkken/ stue: Lys og lekker kjøkkeninnredning fra Aubo med integrert kjøleskap med frys, oppvaskmaskin og koketopp. Rommet har en takhøyde på ca. 2,8 meter og fremstår som romslig med godt naturlig lysinnslipp. Det er god plass til både spisebord og sofagruppe. Fra kjøkkenet er det direkte utgang til bryggen og uteområdet. Det er varmekabler i gulv i stue og kjøkken, samt bad i første etasje. Varmen kan reguleres via Wifi styring.

Bad: Flott og moderne baderom med gulvbelegg på gulv og plater på vegg. Badet inneholder vegghengt toalett, vask i seksjon, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Lyssensor.

Loftstue: Romslig loftstue med plass til flere sittegrupper. Det er innlagt fiber fra Altibox. Fantastisk sjøutsikt fra loftstuen!

Soverom: Sjøhuset har ett soverom, samt hems på loft. Soverommet fremstår som romslig, og det er god plass til både dobbeltseng og klesskap. Hemsen på loftet har ikke målbar høyde, men er praktisk innredet med madrasser. Her er det muligheter for flere sengeplasser.

Uteområdet: Hver seksjon har egen del av brygge i front, samt terrasse ved entrè. To båtplasser til egen utrigger.

Fellesareal: Porsholmen blir opparbeidet med et svært flott fellesareal. Det er allerede anordnet to sandstrender og terrasse. Det vil bli bygget et fellesbygg med bod og grovdusj på utsiden for skylling av sand. Støpt platting på 50-70 kvm med tak over. I tillegg vil det bli bygget lekeplass og steinmurer for inndeling av områdene. Fellesområdet blir forøvrig opparbeidet med grus, sand, gummimatter, betong og tre fordelt på de ulike områdene.

Diverse: Det blir felles parkeringsplass på Ospøy. Det blir laget 6 båtplasser for gjesteparkering på holmen. Det er mulig å leie fast båtplass på Ospøy for seksjon 6.

Detaljer

Fritidsbolig over to plan og hems i fantastiske og solrike omgivelser. - Sjøhuset holder gjennomgående høy standard, og fremstår som nytt. Det ble innredet i 2019. - Lys og lekker kjøkkeninnredning fra Aubo med integrerte hvitevarer. - Romslig loftstue med flott utsikt mot sjø. - Bad med vegghengt toalett, vask i seksjon, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. - Soverom + hems for flere sengeplasser. - Fellesareal er per i dag opparbeidet med to sandstrender og terrasse. Det vil bli opparbeidet ytterligere med fellesbygg med utedysj, støpt platting, lekeplass og murer. - Utrigger med to båtplasser vil bli montert. - Kjekke uteareal til hver seksjon på begge sider av sjøhuset.

Bruksareal per etasje

Første etasje: 45 kvm Andre etasje: 45 kvm

Bygningsinformasjon

Fundamenter av betong. Fast grunn. Yttervegger i bindingsverk av tre. Kledd med grunnet og malt trepanel. Ytterveggene er isolert med 20 cm. isolasjon. Vinduer med karmer av pvc. Isolerglass. Saltak oppført som sperretak. Tekket med betongtakstein. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger bygningstegninger datert 25.07.2019 i forbindelse med bruksendring/ ombygging til fritidsbolig.

Seksjonen fikk igangsettingstillatelse i 2015, og ferdigattest i 2017. Oppføring av sjøhuset var i denne perioden.

Primærrom

Første etasje: Stue/ kjøkken, bad og innredet rom. Andre etasje: Stue og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg, annet fiskeri/ fangstbygging datert 2017.

Det ble i 2019 søkt om bruksendring til fritidsbolig. Karmøy kommune godkjenner søknaden om bruksendring til fritidsbolig. Søknaden regnes som fullstendig fra 25.07.2019. Søknaden gjelder bruksendring til fritidsbolig for prosjekt 6. Vedtak om ferdigattest kan ikke gis før følgende vilkår er oppfylt: - Eiendommen er reseksjonert. - Det skal foreligge brannprosjektering for hele Porsholmen. To brannhydranter skal være ferdigstilt. - Opparbeidelse av lekeområdet, utendørsarealene, badeplass på land og badeområdene i sjø. - Det skal være opparbeidet seks parkeringsplasser for gjester og renovasjonsstasjon på gnr/ bnr 1/192. - Bruksrett til renovasjon og gjesteparkering på gnr/bnr 1/192 må være tinglyst. - Adkomstmulighet til renovasjon og gjesteparkering fra gnr/ bnr 1/36 må være tinglyst.

Selger har ansvar for at ferdigattest foreligger etter vilkår er oppfylt.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende fritidsbolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i stue/ kjøkken og bad i første etasje. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Flott beliggenhet på Porsholmen mellom Sævik og Salvøy i Veavågen. Det er kort avstand til fastlandet, og kun noen få sekunders tur i båt ut til holmen. Sentrum i Veavågen ligger en drøy kilometer fra Porsholmen med blant annet Coop Prix og andre spisemuligheter.

  Kavholmen ligger også i kort avstand fra eiendommen. Kavholmen er en svært populær holme for hele familien. Holmen byr på flotte grill- og bademuligheter med sandbunn.

  Fra Porsholmen er det muligheter for flere aktiviteter på sjøen, for eksempel tubekjøring, kajakk og paddleboard.

  Lauvesand og "Nymallorca" er strender som ligger i kort avstand fra Porsholmen.

  Adkomst

  Kjør nedover vea på Austre Veaveg. Ta til venstre inn på Østhusneset og videre til høyre mot Salvøy. Det vil bli anordnet gjesteparkering på gnr. 1 bnr. 36 og gnr. 1 bnr.192 på Ospøy (like over broen).

  Regulering

  Porsholmen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål, andre typer bebyggelse og anlegg, fritidsbebyggelse, lekeplass, småbåtanlegg i sjø og vassdrag med tilhørende strandsone, badeplass og uteoppholdsareal.

  • kr 3 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 6 900,-
  • Dokumentavgift 81 250,-
  • kr 89 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 339 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 6 580,- pr. 2019. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Følgende møbler og inventar kan kjøpes med om ønskelig: - Utemøbler som står ute på bildene (nytt) - Dobbeltseng med sengesett (nytt) - Oppblåsbar seng på loft - Kommode på soverom (ny) - Ny høytrykkspyler (kun brukt til rengjøring på sjøhuset) - Tv- benk (ny) - Vinkelsofa med bord og teppe i loftstue (nytt) - Kombi vask og tørkemaksin (ny) - Spisebord med stoler (nytt) - Båt: Hobby GRP 14 fot, selvlensende med 40 hk Evinrude.

  Utrigger av skikkelig kvalitet på begge sider, gangbar (Tria Marina). Kan montere snarest.

  Det er per dags dato ikke fellesutgifter i sameiet, men det vil trolig bli avtalt en fast sum på et senere tidspunkt til blant annet vedlikehold av fellesareal og oppføring av fellebygg/ bod med dusj.

  Per dags dato betaler Porsholmen AS forsikring for hvert bygg, og den deles på antall enheter i bygget.

  Sameiet har vært i dialog med Haubo, og vil muligens engasjere de som forretningsfører.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 30.06.2020, selgers Egenerklæring datert 24.06.2020, grunnkart, reguleringsplan og tillatelse for ombygging til fritidsbolig. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 30. aug. 2021

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 2-20-00134
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.