Prestavegen 14

Karmøy
Prisantydning

2 150 000,-

Solgt
 • BRA84㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2011
 • Omkostninger63 580,-
 • Totalpris2 213 580,-
 • Felles/mnd1 000,-

Lekker og lettstelt leilighet i 1. etasje - Trappefritt - Garasje med bod - Passer alle aldersgrupper - Sentralt!

Beskrivelse

Lys og tidsriktig leilighet i 1. etasje med gjennomgående god standard.

Leiligheten er praktisk innredet med en romslig gang/ entrè. Her er det god plass til garderobeskap eller kommoder om ønskelig. Teknisk bod ligger også like ved gangen, og det er også her mulighet for øvrig oppbevaring av feks. yttertøy eller annet ønskelig. Leilighetens baderom er romslig og innredet med wc, vask i seksjon samt dusjkabinett. Det er opplegg for vaskemaskin på baderommet. Også her er det rikelig med plass til oppbevaring. Leiligheten har to soverom, hvor det på hovedsoverommet er montert store garderobeskap samt utgang til overbygget terrasse. Det er god plass til både seng og nattbord på begge rommene.

Leilighetens stue og kjøkken er i åpen løsning. Lys og lekker kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og godt med skap- og benkeplass. Det er plass til spisebord i forbindelse med kjøkkenet samt flere sittegrupper i stuen. Rommet har flere vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Også her er det utgang til terrasse.

Leiligheten har parkett på alle gulv unntatt våtrom, samt hvitmalte vegger. Veggene kan enkelt males i andre fargevalg om ønskelig.

Detaljer

Leiligheten inneholder gang, bad/ vaskerom, teknisk bod, to soverom samt stue og kjøkken i åpen løsning.

Garasje med bod.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av en del av en horisontaltdelt tomannsbolig. Den er oppført på 1.etasje. To terrasser på sørsiden, en med utgang fra soverom og en terrasse med utgang fra stue/kjøkken. Asfaltert og opparbeidet uteområde, felles parkering, garasje og en bod. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger som stemmer med dagens bruk.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten. TG3: -Utvendig: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. TG2: -Utvendig: Det ble registrert foringer med krakelering og svellinger på innsiden av vinduer. Det ble foretatt fukt måling av området og det ble ikke registrert noe fukt på befaring. Det ble registrert sprekk i nedre del av entredør. Rust/irr på hengsler. Dørene framstår med normal værslitasje og bruksslitasje. Det ble registrert noe grønske dannelse og malingsflass på terrasse. -Våtrom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er ikke tilstrekkelig høydeforskjell fra topp sluk til topp tettesjikt ved dørterskelen. Kravet er minimum 25 mm. -Tekniske installasjoner: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Automatsikringer.

Primærrom

Tomannsbolig Bruksareal 1. etasje: 84 kvm Primærrom 1. etasje: 79 kvm Stue/kjøkken, bad/vaskerom, gang, to soverom. Sekundærrom 1. etasje: 5 kvm Bod.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg, 4 stk. tomannsbolig.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Varmekabler i gang, baderom samt stue og kjøkken. Leiligheten har pipe med mulighet for å montere vedovn.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har svært sentral beliggenhet i Åkrehamn. Her er det gangavstand til det aller meste en trenger i hverdagen. Både Kiwi og Coop Extra ligger ca. 300 meter fra leiligheten. I tillegg er det gangavstand til spisesteder, butikker, skoler, barnehage, Amfi- senteret, Idrettsanlegg og nydelige Åkrasanden.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse.

  • kr 2 150 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 63 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 213 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 000,- Felles bygningsforsikring samt avsetning til vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 7 538,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 453 791,- for 2021

 • Diverse

  På grunn av økte kostnader på forsikring og diverse vedlikehold er det nå under vurdering å øke felleskostnadene per mnd. Dette er ikke avklart enda, men ny eier bør regne med en økning.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 30. nov. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230588
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.