Presthaugvegen 1A

Haugesund
Prisantydning

1 890 000,-

Solgt
 • BRA64㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1969
 • Omkostninger11 015,-
 • Totalpris2 018 676,-
 • Felles/mnd3 522,-

Lekker 3-roms leilighet på Solvang med romslig vestvendt balkong. beliggende i 2 etasje. Parkering.

Beskrivelse

Romslig gang til å henge fra seg yttertøy. Malte overflater på vegger og fliser på gulv.
Separat vaskerom med hylle lagring og plass til diverse. Fliser på gulv. Flott helfliset bad med wc, dusjnisje, baderomsseksjon med servant og speil samt ekstra lagringsskap. Varmekabler i gulv. 2 soverom med gode garderobeløsninger. Ett i hver "ende" av leiligheten. Malte overflater på vegger og parkett på gulv. Stue og kjøkken i åpen løsning med god plass til sittegruppe til tv, spisestue og oppbevaring. Malte overflater på vegger og parkett på gulv. Hvit og tidløs klassisk kjøkkeninnredning med heltre benkeplate. Integrerte hvitevarer med komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kaffemaskin. Malte overflater på vegger og parkett på gulv. Stor vestvendt terrasse med suverene solforhold samt god plass til flere sittegrupper samt beplantning og grill. Møre royal terrassebord som terrasse dekke.

Detaljer

Gang, vaskerom, Soverom, Soverom 2, bad, stue, kjøkken

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på: -Nybygg blokk datert 26.10.1971 -Riving/montering av balkonger datert 31.10.1996 -Vesentlig endring/rep datert 10.10.2001 -Parkeringsplass datert 03.12.2007

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad.

 • Beliggenhet

  Rolig, tilbaketrukket og samtidig sentralt. Beskrivelsen som passer Solvang best. Få minutter gange til Dagligvarebutikkene Spar og Rema 1000. Det samme med flotte turområder i Djupadalen og Vangen. Gode bussforbindelser til sentrum om gangavstanden på 20 minutter blir for lang.

  Regulering

  Eiendommen ligger i området regulert for bolig.

  • kr 1 890 000,- (Prisantydning)
  • 117 661,- andel fellesgjeld pr. dato 28. aug. 2023
  • 2 007 661,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 440,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 440,-
  • Gebyr e-tinglysning k 250,-
  • Avklaring forkjøpsrett kr 3 885,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 11 015,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 018 676,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 522,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, trappevask og kabel-tv.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 135340180, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 28.08.2023: 3.10% pa. Antall terminer til innfrielse: 18 Saldo per 28.08.2023: 6 012 085 Andel av saldo: 53 427 Første termin/første avdrag: 30.06.2002 ( siste termin 30.06.2032 ) Fastrente til 01.10.2022

  Lånenummer: 32408284812, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 28.08.2023: 5.2% pa. Antall terminer til innfrielse: 256 Saldo per 28.08.2023: 7 228 130 Andel av saldo: 64 234 Første termin/første avdrag: 25.10.2021 ( siste termin 25.12.2044 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 04.09.2023, selgers Egenerklæring datert 03.09.2023 og bygningstegninger. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230358
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.