Presthaugvegen 2 A, 5521 HAUGESUND

Presthaugvegen 2 A

Haugesund
Prisantydning

1 250 000,-

 • BRA65㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1969
 • Omkostninger9 007,-
 • Totalpris1 396 794,-
 • Felles/mnd3 348,-

Presthaug - pen og velholdt 2-roms i usjenert tredje etasje - meget solrik terrasse - rolig område

Beskrivelse

Gang, stue, kjøkken, bad, vaskerom og soverom. I tillegg terrasse og 3 boder i kjeller.

Det er foretatt fuktmåling i 3 etg hos hjemmelshaver: Helene Harris - Christensen. Det er ikke registrert fukt etter lekkasje som har oppstått i 4 etg. Utbedring av lekkasje 4 etg pågår. Rapporten kan fåes hos megler. Takstmannens oppsummering: Lys og fin leilighet som ligger i 3 etasje. Leilighet har i tillegg boder som disponeres i kjelleren. Leiligheten fremstår generelt som velholdt, men bærer preg av naturlig elde og slitasje. Alder tilsier generelt at normalt vedlikehold må forventes samt noe oppgradering i årene fremover. Se forøvrig vedlagte våtromsrapport.

Detaljer

Pen og gjennomført andelsleilighet i veldrevet HAUBO-borettslag i populært boligområde. Gangavstand til butikker, sentrum, turområder og badeplass. Inneholder gang med garderobehylle og dørcalling, stue/spisestue med god møblerbarhet og utgang solrik terrasse mot vest. Kleberstein peisovn. GET internet/TV. Soverom med morgensol og garderobeskap. Kjøkkeninnredning med eikefronter. Spiseplass i barløsning. Hvitevarer medfølger. Vifte med avvtrekk ut. WC-rom med servant, dusjrom med kabinett og servant. Stort vaskerom. Sikringsskap i oppgang, 3 boder i kjeller. Rørfornying av felles rør i blokken 2013. Leiligheten er pent malt inne og ute senere år. Gode parkeringsmuligheter. Stor felles tomt med flotte friarealer.

Hva setter selger mest pris på med leiligheten: "Lyst inne i stue og kjøkken. Sol hele ettermiddag/kveld på vår/sommer halvåret." ... og med beliggenheten: "Solrikt, stille og rolig, nært til turområder i Vangen og Djupadalen."

Bygningsinformasjon

Lavblokk oppført hovedsaklig i betong og tre. Doble vinduer.

Primærrom

Gang, stue, kjøkken, bad, vaskerom og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest balkonger datert 31.10.1996, ferdigattest på fasadeendring datert 10.10.2001, samt ferdigattest parkeringsplass datert 03.12.2007. Ferdigstillelse av bygget er opplyst av HAUBO til 01.01.1970.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget attraktiv og rolig beliggenhet på Presthaug - Solvang. Området byr på nærbutikk på Sørhaug, flotte turområder på Vardafjellet og Djupadalen med badeplass. Kort avstand til Solvangen, sentrum og bussforbindelser.

  Adkomst

  Fra Skjoldavegen tar du inn ved Solvang legekontor (Presthaugvegen). Ta forbi barnehagen. Presthaugvegen 2 A ligger da i andre blokken du kommer til på høyre side.

  Regulering

  Ligger i område regulert til boligformål iht RL781. Plan og bestemmelser kan fås hos megler.

  • kr 1 250 000,- (Prisantydning)
  • 137 787,- andel fellesgjeld pr. dato 5. jan. 2021
  • 1 387 787,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 4 300,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett 3 747,-
  • kr 9 007,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 396 794,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 348,- Kommunale avgifter, renovasjon, husforsikring, renter/avdrag andel fellesgjeld. trappevask, vedlikehold/rørfornying. Kollektivt tilknyttet GET. Vinduer/dører skiftet 92/94, stor terrasse 95. På siste årsmøte ble følgende vedtatt: styret tilsidesetter videre med prosjekt vedr. innglassing av balkonger. Av og til dugnad i borettslaget. men frivillig.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 382 766,- for 2019 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av selger.

 • Diverse

  Vaskemaskin, oppvaskmaskin, komfyr og mikrobølgeovn medfølger i handelen. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Medlemsfrist 5 hverdager etter at HAUBO har publisert oppdraget for medlemmene. Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen. Konferer megler vedr. forhåndsavklaring. Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes. Det er videre en forutsetning av kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Konferer megler angående regler for dyrehold. Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo. Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling. Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 135340180, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 05.01.2021: 2.48% pa. Antall terminer til innfrielse: 23 Saldo per 05.01.2021: 7 464 243 Andel av saldo: 66 332 Første termin/første avdrag: 30.06.2002 ( siste termin 30.06.2032 ) Fastrente til 01.10.2022

  Lånenummer: 32408284812, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 05.01.2021: 2.15% pa. Antall terminer til innfrielse: 48 Saldo per 05.01.2021: 8 040 767 Andel av saldo: 71 456 Første termin/første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 31.12.2044 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 10.01.2021 og selgers Egenerklæring datert 10.12.2020, samt vedtekter og husordensregler. Megler har fra borettslaget innhentet innkalling og protokoll fra generalforsamling, årsregnskap og -melding, info om sikringsordning mv. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med informasjonen. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 24. feb. 2021

 • Ansvarlig megler: Niels Chr. Hald
 • Oppdragsnummer: 1-20-00412
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.