Rabben 90, 4208 SAUDA

Rabben 90

Sauda
Prisantydning

2 490 000,-

 • BRA77㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2005
 • Omkostninger76 070,-
 • Totalpris2 566 070,-

Svandalen - Flott og kjekk hytte med flott utsikt og gode solforhold - Kort avstand til skitrekk

Beskrivelse

Flott og kjekk hytte som har fin beliggenhet i hyttefeltet Rabben med flott utsikt og gode solforhold. Hytta er innredet med vindfang, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad, 3 soverom og 3 boder. Hems med gang og 2 soverom(ikke godkjent). Hemsen har ikke målbart areal.

Flott og kjekk hytte som har fin beliggenhet i hyttefeltet Rabben med flott utsikt og gode solforhold. Hytta er flott innredet og en del av møblene kan medfølge.

Eiendommen har stort overbygget inngangsparti med kjekk skibod.

Vindfang med god plass til å henge fra seg sko- og yttertøy. Her har en også en bod/tørkerom og en bod/ teknisk rom.

Lun og koselig stue og kjøkken i åpen løsning. Vedovn midt i stuen som gir god varme i hele hytten. Utgang til solterrasse med flott utsikt mot skitrekket. God plass til sofagruppe og spisegruppe. Fin kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass samt integrerte hvitevarer.

Flott bad med flislagt gulv og panel på vegger. Pen baderomsinnredning med servant og speilskap, toalett og dusjkabinett.

Hytta har 3 soverom.

Matbod like ved kjøkkenet.

Hems med gang og 2 soverom. Loft har ikke målbart areal.

Detaljer

Velkommen til Rabben 90!

Flott og kjekk hytte som har fin beliggenhet i hyttefeltet Rabben med flott utsikt og gode solforhold. Hytta er innredet med vindfang, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad, 3 soverom og 3 boder. Hems med gang og 2 soverom. Hemsen har ikke målbart areal.

Hytta har meget fin beliggenhet i det mest solrike hyttefeltet i Svandalen. Umiddelbar nærhet til flotte turområder både sommer og vinter. Kort vei til Sauda skisenter og kort vei til Lyngmyr hvor det er flotte langrennsløyper innover Nordstøldalen.

Bruksareal per etasje

Første etasje: 77 kvm Hems: 0 kvm

Bygningsinformasjon

Hytta er bygget med murer i betong. Kledning og listverk i treverk. Shingel tak.

Loft har ikke målbart areal.

Oppsummering av avvik ved eiendommen som har fått tilstandsgrad 3 (TG3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

 • Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m.
 • Det er ikke montert rekkverk.
 • Branntekniske forhold.
 • Det er registrert utsigning av masser under grunnmuren.
 • Terreng faller inn mot bygning.
Primærrom

Første etasje: Vindfang, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og 3 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.06.2007.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Felles vann ved brønn og felles avløpsanlegg.

Eiendommen har tinglyst veirett over gnr. 12, bnr. 76.

Oppvarming

Vedovn ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Hytta har meget fin beliggenhet i det mest solrike hyttefeltet i Svandalen. Umiddelbar nærhet til flotte turområder både sommer og vinter. Kort vei til Sauda skisenter og kort vei til Lyngmyr hvor det er flotte langrennsløyper innover Nordstøldalen.

  Det det er også kort vei til Sauda sentrum hvor det er tre dagligvarebutikker, flere klesbutikker, interiørbutikker, jernvarer, skobutikk, blomsterbutikk, vinmonopol og apotek. Flere turistattraksjoner, skatepark og Saudahallen med utendønsbasseng.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til fritidsformål.

  Reguleringsbestemmelser til bebyggelsesplan for fritidsbebyggelse på gnr. 12 bnr. 2 - Svandalen.

  • kr 2 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 62 250,-
  • kr 76 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 566 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 4 246,- De kommunale avgiftene består av hytterenovasjon, eiendomsskatt og feie- og tilsynsavgift hytter. Det er fire terminer per år.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 50% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 07.02.22 og selgers Egenerklæring datert 18.02.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 24. feb. 2022

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 1-22-00019
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.