Ragnvald Westbøes gate 9

Haugesund
Prisantydning

4 600 000,-

Solgt
 • BRA169㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår2003
 • Omkostninger132 150,-
 • Totalpris4 732 150,-

Kjekk familiebolig med hele 6 soverom - Dobbel garasje - Svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet - Hagestue!

Beskrivelse

Boligen holder hovedsakelig standard fra byggeår og fremstår som moderne og trivelig innredet. Det er vannbåren gulvvarme i deler av første etasje i tillegg til solcellepanel.

 • Lys og tidsriktig kjøkkeninnredning med direkte utgang til terrasse. Stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin medfølger. Kjøkkenet har store vindusflater med rikelig av naturlig lysinnslipp. Veggene er malt i moderne toner og det er fliser på gulvoverflater.
 • Stuen er av god størrelse og det er plass til både sofagruppe og spisebord. Her er det utgang til terrasse. Stuen har fliser på gulv og malte vegger. Oppvarming via gulvvarme og vedovn.
 • Boligen har totalt 6 soverom. Hovedsoverommet finnes i første etasje, og de resterende 5 rommene er i andre etasje. Soverommene er av god størrelse, og egner seg også som kontor, walk- in garderobe eller annet ønskelig.
 • Boligen har 2 baderom, begge av god størrelse. Badet i første etasje er innredet med wc, vask i seksjon samt dusjkabinett. Badet i andre etasje er innredet med dusjkabinett, badekar, vask i seksjon og wc. Det er lagt flotte fliser på gulv på begge baderommene etter byggeår(unntatt under badekar).
 • Vaskerom er praktisk plassert i forbindelse med bod og bi- inngang. Boden er svært praktisk i forbindelse med oppbevaring av yttertøy.
 • Trivelig og usjenert hagestue med jacuzzi like utenfor. Uteområdet er lettstelt opparbeidet og naturlig inndelt i flere soner.
Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: Første etasje: Vindfang, gang, vaskerom, bod, baderom, soverom, kjøkken og stue. Andre etasje: Loftstue, 5 soverom og baderom. Høyloft. Dobbel garasje med lagringsloft og hagestue.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av enebolig med første etasje og loft. Frittliggende garasje og hagestue. Bygningen har betonggrunnmur. Veggene er oppført i bindingsverkkonstruksjon. Fasader er kledd med liggende bordkledning. Takkonstruksjon av tre utført som saltak, tekket med betongtakstein. Bygningen har malte trevinduer med isolerglass. Ytterdører av tre, isolerglass i dører med glassfelt. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger bygningstegninger av enebolig og garasje godkjent 15.09.2003.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Utvendig: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket. -Våtrom første etasje bad: Det var ikke tilkomst til sluk. Slukristen lot seg ikke løfte. TG2: -Utvendig: Det er malingsflass i mønekryss. Det er merker etter fuktighet i foring i stuen på første etasje, men det ble ikke registrert fuktighet ved måling. Entredøren tetter ikke tilstrekkelig mot karmen. Det ble registrert noe rustdannelse på hengsler. Det ble registrert malingsflass på terrassedøren. Dør i tilknytning til kjøkkenet har en mindre skade nederst i dørbladet. -Innvendig: Det er flere fliser med manglende feste til underlaget. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dør til soverom på første etasje tar i karm. Det er skåret i terskel i dør mellom stue og gangen. -Våtrom loft bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Toppen av toalettet er løs. -Våtrom første etasje bad: Det er vindu eller dør av tre i dusjens våtsone. Løsning eller byggematerialet er uegnet. Våtsonen strekker seg 1 meter til hver side av dusjen. Det er ikke tilstrekkelig høydeforskjell fra topp av sluk til topp av tettesjikt ved dørterskelen. Kravet er minimum 25 mm. Det er ikke tilstrekkelig oppbrett av tettesjikt (membran/belegg) ved dørterskelen. Kravet er minimum 15 mm oppbrett målt fra ferdig gulvoverflate. -Våtrom første etasje vaskerom: Det er ujevnhet i himling/innvendig tak. Kjøper må forvente merker etter oppheng. Det er ikke oppbrett rundt gjennomføring i gulvet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. -Kjøkken: Det mangler et deksel og deler av ventilatoren er løs. -Tekniske installasjoner: Det foreligger ikke dokumentasjon for kontroll av anlegget. Det er ikke kjent når sist kontroll ble foretatt. Anbefales el-kontroll hvert 5.år.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg boligbygning. Det er ikke søkt om godkjenning av hagestuen.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vannbåren gulvvarme i deler av boligen. Vedovn i stue. Solceller.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger svært barnevennlig og attraktivt til i Skåredalen. Fra boligen er det gangavstand til blant annet barnehage, skoler, dagligvare, lekeplasser(nærmeste nabo) og nydelige turområder. Det er kun få minutter i bil til Raglamyr med kjøpesenter og store handlemuligheter.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål. Eiendommen grenser til friareal/lek mot sør og vest. Se vedlagt reguleringsplankart.

  • kr 4 600 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 132 150,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 732 150,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 18 654,- pr. 2023. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, feiing, vann og renovasjon. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport, selgers egenerklæring, grunnkart og reguleringsplankart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01240238
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.