Rektor Steens gate 16

Haugesund
Prisantydning

1 700 000,-

 • BRA69㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1949
 • Omkostninger18 677,-
 • Totalpris1 949 839,-
 • Felles/mnd3 648,-

Visning v/påmelding - Lekker 3-roms leilighet i 2.etasje med stor balkong! - Sentrumsnært - Ingen dok.avgift!

Beskrivelse

Velkommen til Rektor Steens gate 16, en lekker 3-roms leilighet i 2.etasje med stor balkong!

Leiligheten ligger i kanskje byens grønneste borettslag! Her er det flotte felles grønt-arealer, som kan nytes både vår og sommer!

Leiligheten ligger i byggets andre etasje og inneholder gang, bad, 2 stk soverom, kjøkken og stue. Det er i tillegg et tilhørende rom på loftet, som tidligere ble benyttet som gjesterom.

Det er også bod på loft og 2 stk boder i kjeller, samt felles vaskerom.

Entréen er i god størrelse med stort plassbygd skap, som benyttes til alt av yttertøy. Det er også montert hattehylle, som gjerne benyttes av gjester. Parkett er lagt i gulvet og vegger er tapetserte.

Badet er flislagt i gulv, med varmekabler. Ellers malt panel i vegger og tak. Ellers skimter badet med dusjkabinett, vegghengt toalett og vask i seksjon. Avtrekksvifte på veggen og downlights i taket. Et stort og fint bad!

Stue i god størrelse med malte vegger og parkett i gulv. Store vindusflater sørger for en lys og fin atmosfære. Det er også god plass til større spise- og sittegruppe. Tre år gammel vedovn og varmepumpe som ble installert for tre/fire år siden.

Kjøkken med belegg i gulv og tapet på vegg. Super flott, heltre kjøkkeninnredning med ny-oljet benkeplate. Frittstående kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti på dette.

Fra kjøkken er det utgang til stor balkong, med flott utsikt! Den perfekte plassen å nyte en morgenkaffe!

Leiligheten har to soverom, samt gjesteværelse på loftet. Et lyst og fint hovedsoverom i god størrelse, med malte gulv og vegger. Det er også garderobeskap, som er litt utenom det vanlige. Soverom to med malte gulv og vegger. Et rom i god størrelse med en stor og unik garderobeløsning!
Gjesteværelse er i god størrelse med plassbygd garderobeskap. VVs på ca.120L er plassert her.

OPPSUMMERING FRA TAKSTMANNS TILSTANDSRAPPORT:

Store eller alvorlige avvik – TG3: Våtrom – bad: TG pga ukjent alder og generell utførsel. Branntekniske forhold: TG pga utførsel eller mangler ved branntekniske forhold.

Avvik som kan kreve tiltak – TG2: Utvendig – Balkong: Det er ikke skrå avstivere på søyle eller balkong. Innvendig – Gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10-20mm innenfor en lengde på 2 meter. Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak – TG2: Innvendige dører: Dører er i sluttfasen av forventet levetid. Vannledninger: TG pga normal elde av rør. Varmtvannstank: TG pga normal elde. Elektrisk anlegg.

Bygningsinformasjon

Fasade avviker fra mottatte bygningstegninger og balkong er derfor trolig ikke omsøkt/godkjent hos kommunen.

Primærrom

Gang, bad, 2 stk soverom, kjøkken og stue.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg av garasje datert 02.08.1973.

Det foreligger også ferdigattest vedr. nybygg av våningshus datert 05.10.1951.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe og varmekabler. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  En familievennlig og sentral beliggenhet utenfor sentrumskjernen. Flott og fri beliggenhet med sol fra tidlig dag til langt på kveld. Godt kollektiv-tilbud og dagligvarebutikk like ved.

  Kort gangavstand til Lillesund barneskole, flere barnehager og både Vardafjell og Haugaland videregående skole. Tilhørende Håvåsen ungdomsskole.

  Her ligger alt til rette for en urban tilværelse. Gangavstand til sentrum hvor en har tilgang på alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på. Legg middagen til kaien og nyt ett bedre måltid på en av byens resturanter med mat av god kvalitet.

  Ønsker en shopping har en tilgang til alle butikkene i gågaten og byens kjøpesenter i Markedet. Kveldsunderholdningen kan en legge til kaien og bylivet eller finn en god film på Edda-kino.

  Lett tilgang til turområdene på Vardafjellet og Djupadalen. Djupadalen er perfekt for koselig spaserturer eller joggeturer. Ta på joggeskoene og ta deg en kveldstur i Djupadalen. Djupadalen er en svært populær badeplass sommerstid.

  Her har en alt i nærområde.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 700 000,- (Prisantydning)
  • 231 162,- andel fellesgjeld pr. dato 15. sep. 2022
  • 1 931 162,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 6 000,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo 3 823,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Forkjøpsrettsgebyr Bate 7 644,-
  • kr 18 677,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 949 839,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 648,- pr. mnd. Felleskostnader faktureres månedlig og dekker bla. avdrag & renter av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles forsikring av bygningsmassen, utvendig vedlikehold og TV/bredbånd levert av Altibox.Styret har vedtatt å øke felleskostnadene med kr.300,- pr. mnd fra 01.01.23. Ny månedlig kostnad blir da kr.3948,-

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 423 899,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Følgende hvitevarer medfølger handelen; Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det gis av selger ingen garanti.

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler.

  Medlemsfrist 5 hverdager etter at HAUBO har publisert oppdraget for medlemmene.

  Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen.

  Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes.

  Ny eier skal godkjennes av borettslaget og kjøper bærer ansvaret for at han blir styregodkjent. Skulle kjøper mot formodning ikke oppnå dette, vil selger være skadesløs og vil utstede blancoskjøte til kjøper mot oppgjør som planlagt. Kjøper forplikter seg til å avhende eiendommen på nytt for egen regning og risiko. Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo.

  Konferer megler ang. Regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader.

  Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 32408270196, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 15.09.2022: 3.35% pa. Antall terminer til innfrielse: 44 Saldo per 15.09.2022: 3 239 023 Andel av saldo: 80 976 Første termin/første avdrag: 30.12.2014 ( siste termin 30.06.2044 )

  Lånenummer: 32408346931, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 15.09.2022: 2.95% pa. Antall terminer til innfrielse: 43 Saldo per 15.09.2022: 6 007 492 Andel av saldo: 150 187 Første termin: 28.06.2019Første avdrag: 29.08.2006 ( siste termin 28.12.2043 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-22-00228
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.