Rogalandgata 124

Haugesund
Prisantydning

2 550 000,-

Solgt
 • BRA83㎡
 • EierformSameie
 • Soverom3
 • Byggeår2008
 • Omkostninger65 080,-
 • Totalpris2 640 653,-
 • Felles/mnd2 500,-

Flott leilighet med garasje og 3 soverom nær sentrum.

Beskrivelse

Lys og trivelig leilighet med sentral beliggenhet like utenfor Haugesund Sentrum. Boligen holder en god standard med parkett på alle gulv unntatt baderom og vaskerom som har henholdsvis fliser m/varmekabler og gulvbelegg.

Romslig stue med flere innredningsmuligheter. Innredet med eikeparkett på gulv. Her er utgang til utvidet, vestvendt og delvis overbygget terrasse med levegger. Store vindusflater som gir mye naturlig lys. Åpen kjøkkenløsning fra stue. Hvit kjøkkeninnredning.

Hovedsoverom innredet med to garderobeskap.

Soverom innredet med garderobeskap.

Vaskerom innredet med gulvbelegg.

Gang innredet med eikeparkett på gulv.

 • Varmepumpe
 • Nye takrenner
 • Forlenget terrassen og montert levegg.
 • Plantet hekk mot naboen.
 • Sentralstøvsuger
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
 • Automatsikringer
 • Sprinkel-anlegg
 • Pipeløp (ovn er ikke montert).
 • I følge selger er det laget opplegg for å folk å koble til EL-bil lader i garasjen.
Detaljer

Lys og trivelig leilighet beliggende i første etasje som inneholder: Gang, baderom m/dusj/wc/vask, vaskerom, 3 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning m/utgang til terrasse.

Videre har man egen garasjeplass med port og sportsbod.

Bygningsinformasjon

Bygget er konstruert i betong og tre. Boligen har mest sannsynlig støpt plate mot grunn. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk.

Levegg på terrassen er ikke omsøkt godkjent i kommunen.

I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer det ett TG3 avvik: - Branntekniske forhold: Leilighet i flermannsbolig. Leiligheten er sprinklet og det er 3 utganger direkte i det fri. Leiligheten vurderes generelt som en tryggere leilighet å bo i. Brannslukkeren er for gammel da den er fra 2007. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Av TG 2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Innvendig > Overflater Det er påvist skader på overflater. Bak sofa i stuen er plate knekt inn. Det er ikke veldig synlig, men overflate vil her være svakere en overflater for øvrig. Kostnadsestimat: kr. 10 000 - 50 000,-. - Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anlegg fremstår som ryddig og i normal god stand. Takstmann har ikke utdanning innen elektrisk og undersøkelse er derfor noe begrenset. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Utvendig > Dører Det er avvik: Tg pga normal elde. Tg pga noe ekstra ordinære merker i hoveddøren. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Det er avvik: Tg pga naturlig elde. Tg pga noe misfarging i fuger i dusjen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. - Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er avvik: Tg pga normal elde. Tg pga misfarging på fliser/fuge i / ved dusjen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er avvik: Tg pga normal elde. Tg pga manglende dokumentasjon. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er avvik: Servant/skap har noe overflate skader på sidene. Servant/skap har fått provisorisk støtte under. Dette tyder normalt på at vegg fester er svake eller har sviktet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tg pga naturlig elde. Tg pga det er ikke mulig å ta lokk av sluken. (Pga tank/rør) Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. - Tekniske installasjoner > Vannledninger Det er avvik: Dekkplate til skapet mangler. Stoppekran må gjøres lettere tilgjengelig. (Fikk ikke stengt på befaring) Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Primærrom

Leilighet Bruksareal 1. etasje: 83 kvm Gang, bad, vaskerom, 3 soverom og stue/kjøkken. Primærrom 1. etasje: 83 kvm Gang, bad, vaskerom, 3 soverom og stue/kjøkken.

Ferdigattest

Ferdigattest for nybygg (4-mannsbolig) datert 12.10.2011. Ferdigattest for nybygg (garasjeanlegg) datert 12.10.2011 i følge forrige selger. Megler har ikke mottatt denne.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilkoblet kommunalt vann og avløp. Tilknyttet offentlig vei.

Oppvarming

Varmepumpe. Varmekabler i gulv på baderom.

 • Beliggenhet

  Fra Rogalandgata 124 kan man gå til det aller meste. Du slipper å være avhengig av bil. Men med garasje passer boligen godt også for kjørende. Beliggenheten er svært komfortabel. Her bor du tilbaketrukket, samtidig som du har sentrum bare en ca. 5 minutters spasertur unna. Her er gode shoppingmuligheter - enten du vil ta turen til markedet kjøpesenter eller besøke en av butikkene i den koselige gågata.

  I sentrum finner du i tillegg bredt utvalg av restauranter og kafeer, samt underholdning og kulturtilbud. På den solrike kaien kan du nyte et glass vin, en bedre middag, eller danse natten igjennom på et av utestedene.

  Fra Rogalandgata 124 er det i tillegg kort vei til byens flotte rekreasjons- og friluftsområder, som Vangen og Djupadalen. Dette er områder som blir benyttet til turgåing hele året. Et nettverk av nydelige stier og turveier gir byens innbyggere fantastiske muligheter til å oppleve den flotte naturen. Om sommeren er det stor badeaktivitet i både Vangen og i Eivindsvannet.

  Er du FKH supporter? Flotte Haugesund Stadion ligger nær.

  Adkomst

  Fra Karmsundgata ved Stadion kjør østover i rundkjøring forbi nordre inngang på stadion. Ta til venstre, Rogalandgata. Ta neste avkjørsel etter noen hundre meter. Bygning nr 3 på høyre side helt nederst i bakken. Nederste leilighet mot sør. Merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Regulert til boligformål.

  I følge RL1700 er 4254 kvm. regulert til bolig med områdenavn B i planen. Mens 1618 kvm. er sentrumsformål med områdenavn S65.

  Ifølge RL 1510 er delarealer regulert som følgende: Delareal 2 424 m Formål Blokkbebyggelse

  Delareal 321 m Formål Felles gangareal

  Delareal 176 m Formål Gangvei

  Delareal 22 m Formål Annet fellesareal Utdyp. Felles avfallsplass

  Delareal 289 m Formål Offentlig trafikkområde

  Delareal 234 m Formål Felles lekeareal

  Delareal 784 m Formål Felles avkjørsel

  Delareal 426 m Formål Felles parkeringsplass

  • kr 2 550 000,- (Prisantydning)
  • 25 573,- andel fellesgjeld
  • 2 575 573,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 65 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 640 653,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 500,- Utvendig vedlikehold, Altibox, strøm på fellesarealer, byggforsikring (utvendig), avdrag og renter på felles lån og snømåking.

  Kommunale utgifter

  kr 11 143,- pr. 2022. Det betales for vann (ikke forbruk), avløp og eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjonsgebyr til HIM på kr. 3 130,- for standard abonnement.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Vedtekter i sameiet datert 06.04.2022, Husordensregler, Takstrapport datert 11.10.23 og selgers Egenerklæring datert 11.10.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. nov. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230411
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.