Rogalandgata 181

Haugesund
Prisantydning

1 320 000,-

Solgt
 • BRA63㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1947
 • Omkostninger6 960,-
 • Totalpris1 623 330,-
 • Felles/mnd4 100,-

Skeisvann - Lekker 2-roms leilighet i 1.etasje - Stor terrasse & gode solforhold!

Beskrivelse

Entré i god størrelse med garderobeplass ønsker deg velkommen inn i denne leiligheten i Rogalandgata 181. Borettslaget har nylig (2019) hatt en totalrenovering av bygningsmassen, da med tak, fasade mm. Leiligheten ellers holder en god standard, her flytter du rett inn!

Romslig stue med store vindusflater. Her er det god plass til spise- og sittegruppe. Skyvedør ut til stor, solrik terrasse. Peisovn og varmepumpe sørger for rimelig og god oppvarming. Snitt forbruk på strøm siste 3 mnd er kr.550,- ifølge selger.

Kjøkken med åpen løsning mot stuen. Stor innredning med rikelig med skap- og benkeplass. Kjøleskap, stekeovn og oppvaskmaskin medfølger handelen, det gis av selger ingen garanti. Leiligheten kan enkelt bygges om med 2 soverom ved å flytte kjøkken ut i stua.

Lekkert helfliset bad med varmekabler, dusjnisje, vask i seksjon, gulvstående toalett og opplegg for vaskemaskin.

Soverom med stor skyvedørsgarderobe. Ellers god størrelse på rommet.

Møbler som er til stede på visning kan medfølge etter nærmere avtale.
Sikringsskap med automatsikringer finner du i gangen.

I kjelleren er det felles vaskekjeller, som kan benyttes om ønskelig. Det er også tre store, private boder. Her står nyere VVs på 200L. Kjelleren er nylig renovert i regi av borettslaget.

Loft med tidligere klesrom i god størrelse. Det er også bod på loftet.

Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført på plasstøpt grunnmur, bindingsverk veggkonstruksjon i tre. Saltak tekket med skifer.

Oppsummering fra takstmanns tilstandsrapport:

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Våtrom - ventilasjon - bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Eier opplyser at avtrekk ikke har vært et problem selv om det er naturlig.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig - etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Dette er relativ normal skjevhet iht alder. Innvendig - radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Våtrom - sluk, membran og tettesjikt - bad: Tg settes pga manglende dokumentasjon. Tekniske installasjoner - vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Stoppekran er i kjelleren.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. 2 nye terrasser datert 23.04.2015.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for bygget. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Se vedlagte vedtekter for regler ang. utleie/fremleie.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler på bad. For øvrig elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget attraktiv og sentral beliggenhet. Vardhallen, svømmehall, ishall og fotballbaner i umiddelbar nærhet. Få minutters gange til Rema 1000 Solvang, frisør m.m. Kort avstand til sentrum.

  Adkomst

  Eiendommen ligger mellom Rogalandgata og Skeisvannsvegen. Ta inn ved rundkjøring mot Vardhallen. Ta så første vei til høyre. Følg veien innover og Rogalandgata 181 ligger da på høyre side ved parkeringsplassen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 320 000,- (Prisantydning)
  • 296 370,- andel fellesgjeld pr. dato 5. jan. 2023
  • 1 616 370,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 6 960,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 623 330,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 4 100,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.

  Ligningsverdi

  kr 409 828,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 32408370263 Haugesund Sparebank Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 05.01.2023: 4.05% pa. Antall terminer til innfrielse: 300 Saldo per 05.01.2023: 7 112 902,- Andel av saldo: 296 371 Første termin/første avdrag: 25.07.2022 (siste termin 25.12.2047)

  Låneopptak kr.2.000.000,- vedtatt på ekstraord.gf. 05.10.2022 for utbedring tak. Økning i felleskostnader blir gjennomsnittlig kr.300,- per mnd.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.01.2023, selgers Egenerklæring datert 10.01.2023, husordensregler og vedtekter . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 25. jan. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230003
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.