Røysanevegen 58A

Åkrehamn
Prisantydning

2 190 000,-

 • BRA83㎡
 • EierformSameie
 • Soverom3
 • Byggeår2010
 • Omkostninger59 580,-
 • Totalpris2 249 580,-
 • Felles/mnd500,-

Lys og lettstelt leilighet - Trappefri adkomst - Garasje - Stor usjenert terrasse med hagestue - Sentral beliggenhet!

Beskrivelse

Meget kjekk og praktisk leilighet i første etasje. Leiligheten har trappefri adkomst og passer alle aldersgrupper. - Leiligheten har gjennomgående lyse og tidsriktige overflater samt parkett på alle gulv unntatt våtrom. - Romslig baderom som inneholder wc, vask i seksjon samt dusjkabinett. Opplegg til vaskemaskin bak praktiske skyvedører med speilfront. - Kjøkkeninnredningen er i lys utførelse med mørk benkeplate. Kjøkkenet har en naturlig avdeling fra stue, og det er god plass til spisebord og tilhørende møblement. - Stuen og kjøkkenet har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys i rommet. Leiligheten har to terrasser. - Det er både varmepumpe og vedovn i leiligheten. - Stor og usjenert terrasse med plass til ønsket møblement. Nåværende eier har også oppført hagestue på terrassen. - Overbygget inngangsparti til entrè og utvendig bod.

Følgende momenter har fått TG2 i tilstandsrapport: - Ytterdørene er fra byggeår og det ble registrert noe slitasje og rustdannelse på hengsler. - Høyden på rekkverket på terrasse ble målt til 90 cm. Hagestuen er enkelt oppført. Det ble registrert fuktighet på gulv og under himling. Det er ikke anordnet fundament/ ringmur på boden. - Normal slitasje på gulvoverflater og himling. - Det ble registrert lite fall til sluker på bad. 5mm. - Det er ikke påvist tilfredsstillende el- tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Det er ikke foretatt el- kontroll de siste 5 årene.

Detaljer

Leiligheten inneholder: Vindfang, tre soverom, bad/ vaskerom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Terrasse med hagestue. Utvendig bod. Garasje i felles garasjeanlegg.

Bygningsinformasjon

Ytterdører med karmer av tre. Dørblader i malt utførelse. Isoler glass. Gulv av betong. Isolert med skumplast. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger bygningstegninger av leilighetsbygg datert 2008. Megler har ikke mottatt tegninger av hagestue og garasje.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg, annet småhus med 3 eller 4 boliger. Megler har ikke mottatt ferdigattest på hagestue eller garasje.

Adgang til utleie

Eiendommen er selveiende bolig og kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe(2022). Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral og attraktiv beliggenhet i Åkrehamn. Fra leiligheten er det gangavstand til blant annet skole, amfi- senteret, sentrum, treningssenter, spisesteder og Åkrasanden.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  • kr 2 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 59 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 249 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 500,- Felleskostnader inkluderer felles bygningsforsikring samt avsetning til vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 11 577,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 480 758,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Eiendommen selges som den er uten videre utvask og utrydding.

  Beboerne i sameiet klipper felles plen etter tur.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  25.10.2022 og selgers Egenerklæring datert 20.10.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220008
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.