Sæbøvika 15, 5590 Etne

Sæbøvika 15

Etne
Prisantydning

1 835 199,-

 • BRA99㎡
 • EierformAndel
 • Soverom3
 • Byggeår2003
 • Omkostninger18 677,-
 • Totalpris2 708 677,-
 • Felles/mnd7 004,-

Fin 4-roms leilighet i 1. etg. og fremste rekke - Solvendt - Båtplass - Garasje

Beskrivelse

Garasje: Garasje/carport med betonggulv, inspeksjonsluke til loft, fastmontert hylle på vegg. Innlagt belysning og bod i bakkant med god lagerplass for verktøy, båtutstyr m.m.

Leilighet: På fremsiden og vestsiden av leiligheten er det asfaltert grunn. Ved inngangen er det plass til to stoler og et bord til å nyte morgensola. Det er tak over inngangsdøra og inngang til gang med laminatgulv, malt panel på vegger og liten garderobe. Varmekabler i gulvet her.

Soverom1 med laminatgulv, fint malte vegger, dobbelt garderobeskap og rullegardin i vindu.

Ny gang med varmekabler og laminat på gulv samt malte vegger.

Soverom2 er per i dag omgjort til garderoberom/kontor med skyvedørsgarderobe, et dobbelt garderobeskap og plass til kontorpult. Laminatgulv. Kan enkelt omgjøres tilbake til soverom.

Dobbelt soverom3 med laminatgulv, rullegardin i vindu, et trippelt og et enkelt garderobeskap samt god plass til både dobbeltseng, to nattbord, ekstra kommode etc.

Flislagt bad (utført av Birger Hansen, lokal flislegger) med varmekabler i gulv, vegghengt toalett, stor baderomsinnredning med fire underskap, to speilskap og høyt sideskap med skuffer. Dusjkabinett.

Bod med varmekabler og belegg på gulv, utslagsvask, opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, vvb, ventilasjonsanlegg, rør-ri-rør skap og strømskap.

Matbod med laminatgulv og godt med fastmonterte hyller. Opplegg for sentralstøvsuger med integrerte rør i vegger, men det mangler motor som aldri har vært montert.

Stue med varmekabler og laminat på gulv, vedovn m/glassfront, varmepumpe, glassdør mellom gang og stue, persienner i alle vinduer, sprosser på vinduer og utgang til uteområdet.

Åpen løsning mellom stue og kjøkken. Kjøkkeninnredningen med integrert kjøleskap, induksjon koketopp med stekeovn, oppvaskmaskin, underlimt halvannen vask nedfelt i laminatbenkeplate og med FiboTrespo veggplater over benkeplata. Kjøkken er fra byggeår 2003, men fronter er lakka av Knapphus i 2018. Ellers ny benkeplate, vask og hvitevarer i 2018.

Utgang fra stue til uteområde med fliselagt terrasse på bakkeplan med tett tak over og levegg mot øst. Det er også fastmontert utdragbar vindskjerming mot vest. Plen og hekk foran terrasseområdet. Asfaltert uteområde på nordvestsiden med rekkverk rundt. Dette er et område som tilhører borettslaget, men denne leiligheten har disponert dette arealet etter muntlig avtale med borettslaget helt siden nybygging i 2003.

Båtplass: Båtplass i felles flytebryggeanlegg.

Leiligheten har kun hatt 1 eier og selger var først til å velge leilighet v/bygging. Holder god standard. Innlagt Fiber fra Telenor. Kjøkken er fra byggeår 2003, men fronter er lakka av Knapphus i 2018. Ellers ny benkeplate, vask og hvitevarer i 2018. Rør-i-rør. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Opplegg for sentralstøvsuger, men mangler motor (aldri vært montert). Varmekabler både i stue, i begge gangene, på bad og på vaskerom.

Detaljer
 • Leiligheten ligger i 1. etasje i det første bygget i rekken som ligger nærmest sjøen i Sæbøvika i Etne sentrum. Solvendt for ettermiddagssol.
 • Garasje med bod i bakkant helt inntil leiligheten.
 • Entrè, gang, 3 soverom, flislagt bad, bod, matbod, stue m/varmekabler, vedovn, varmepumpe og utg terrasse, kjøkken med innredning fra 2018 m/int. hvitevarer og åpen løsning til stue
 • Utgang til uteområde med fliselagt terrasse på bakkeplan med levegger og et lunt og solrikt asfaltert uteområde med rekkverk.
 • Båtplass i felles flytebryggeanlegg 50m fra leiligheten.
 • Leiligheten har kun hatt 1 eier og selger var først til å velge leilighet v/bygging.
 • Innlagt Fiber fra Telenor.
 • Varmekabler både i stue, i begge gangene, på bad og på vaskerom.
Bruksareal per etasje
 1. Etg.: 99 kvm.
Bygningsinformasjon

Byggeår: 2003 iflg. forretningsfører. Ringmur i betong. Oppført i bindingsverk i tre. Utvendig er bygningen kledd med faspanel og vinduer av 2 lags isolerglass. Taket er tekket med sementtakstein.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer det kun ett stk. TG 3 avvik som går på det branntekniske. Røykvarslere er ikke tilkoblet strømnettet.

Primærrom
 1. Etg.: Entrè, gang, bad, vaskerom, stue/kjøkken og 3 soverom.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 24.06.04

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger i 1. etasje i det første bygget i rekken som ligger nærmest sjøen i Sæbøvika i Etne sentrum. Solvendt for ettermiddagssol.

  Adkomst

  Når en kjører nedover Sæbøbakken på vei inn mot Etne sentrum tar en av til venstre like før en kommer til Etne Gatekjøkken/Shell. Leiligheten er merket med "Til Salgs" skilt og ligger nærmest sjøen og på vestsiden av det første bygget.

  Regulering

  Området er regulert til bolig/forretning/kontor. Reguleringsplan R-43.

  • kr 1 835 199,- (Prisantydning)
  • 854 801,- andel fellesgjeld pr. dato 29. apr. 2022
  • 2 690 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 6 000,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo 3 823,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Forkjøpsrettsgebyr Bate 7 644,-
  • kr 18 677,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 708 677,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 7 004,- pr. mnd. som bla. dekker kommunale avgifter, samt utvendig vedlikehold, TV/bredbånd og felles forsikring.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter inngår i sameiets felleskosnader.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 642 058,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av selger

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Hvitevarer fra 2018. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler.

  Medlemsfrist 5 hverdager etter at HAUBO har publisert oppdraget for medlemmene.

  Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen.

  Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes.

  Det er videre en forutsetning at kjøper blir godkjent av styret i borettslaget.

  Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo.

  Konferer megler ang. Regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader.

  Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 32408453185, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 29.04.2022: 1.9% pa. Antall terminer til innfrielse: 299 Saldo per 29.04.2022: 22 167 552 Andel av saldo: 854 801 Første termin/første avdrag: 25.04.2022 ( siste termin 25.03.2047 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 27.04.22 og selgers Egenerklæring datert 06.05.22 Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. mai 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00110
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.