Sæbøvika 47, 5590 Etne

Sæbøvika 47

Etne
Prisantydning

990 000,-

 • BRA74㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår2007
 • Omkostninger9 257,-
 • Totalpris1 645 957,-
 • Felles/mnd7 556,-

ETNE SENTRUM: NY PRIS! Leilighet klar til innflytting - 2. Etg. - Båtplass

Beskrivelse

Endeleiligheten ligger i andre etasje og helt til venstre.

Inngang til gang med laminatgulv.

To soverom hvor begge har eikeparkett på gulv panelovn og rullegardin i vindu. Det ene har et dobbelt og et enkelt garderobeskap, det andre har et dobbelt garderobeskap.

Bad med flislagt gulv og varmekabler, baderomsplater på vegger, utslagsvask, vaskemaskin som medfølger kjøpet, wc, dusjkabinett, baderomsinnredning med fire underskap og to speilskap.

Bod med belegg på gulv. Her er både sikringsskap, varmtvannsbereder, sentralstøvsuger og ventilasjonsanlegget plassert. Feieluke til pipe her.

Stue/kjøkken med åpen løsning. Stua har vedovn med glassfront. Det er to panelovner m/termostat i rommet. Utgang fra stua til terrasse med markise m/motor og fjernkontroll.

Kjøkkenet er oppgradert til hvitt kjøkken med fliser mellom innredningene, oppvaskmaskin og komfyr som medfølger kjøpet. Spiseplass.

Bod i felles bodbygg ved parkeringen. Det er boda nærmest leiligheten som hører til.

Båtplass medfølger kjøpet og er merket med nummer 47. Ligger i flott flytebryggeanlegg med uteriggere.

 • Hele leiligheten har malte panelplater på veggene.
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
 • Sentralstøvsuger.
 • Sprosser på vindu.
 • Felleskostnader på kr. 7904 dekker kommunale avgifter, samt utvendig vedlikehold, TV/Internettpakke og felles forsikring. Andel av utgifter som er renter er (kr. 1760,-) og avdrag (kr. 2375,-) på felles lån.
 • Selges med hvitevarer (komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin).
 • Rekkverk skal oppgraderes i borettslaget. Dette kan øke felleskostnadene.
Detaljer
 • Endeleiligheten ligger i andre etasje helt til venstre og inneholder gang, 2 soverom med garderobeskap, bad med flislagt gulv og varmekabler og dusj, bod/teknisk rom, stue/kjøkken med utgang til balkong med markise m/motor og fjernkontroll og kjøkken med fin hvit innredning og spiseplass.
 • Utebod og parkering like ved leiligheten.
 • Båtplass medfølger kjøpet og er merket med nummer 47. Ligger i flott flytebryggeanlegg med uteriggere.
 • Beliggende i Etne sentrum. Etne har et rikt kulturliv, kulturhus, kjøpesenter, butikker av alle slag, hotell, bank, post og mer.
Bruksareal per etasje
 1. etg.: 74 kvm.
Bygningsinformasjon

Oppført i bindingsverk i tre.

Primærrom
 1. etg.: Gang, 2 soverom, bad og stue/kjøkken.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.11.2007

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Oppvarming

Vedovn i stue. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende i Etne sentrum. Etne har et rikt kulturliv, kulturhus, kjøpesenter, butikker av alle slag, hotell, bank, post og mer. Etneelva er kjent for godt laksefiske. Det er svært gode jaktforhold og turgåeren har mange gode alternativ både sommer og vinter. Kort kjørevei til preparerte langrennsløyper på Olalia eller lysløype på Korlevoll. Det tar ca 1 time til Røldal Skisenter med flotte freeride-områder og stolheis. Etne sentrum ligger ca 55 minutter fra Haugesund.

  Adkomst

  Ned mot sjøen mellom Sæbøtunet og Meieritomta. Ta inn andre vei til venstre og følg veien ca 150m. En får da leiligheten på venstre hånd.

  Regulering

  Området er regulert til bolig/forretning/kontor. Reguleringsplan R-43.

  • kr 990 000,- (Prisantydning)
  • 646 700,- andel fellesgjeld pr. dato 7. jan. 2021
  • 1 636 700,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 4 300,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett 3 747,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • kr 9 257,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 645 957,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 7 556,- Felleskostnader på kr. 7556 dekker kommunale avgifter, samt utvendig vedlikehold, TV/Internettpakke og felles forsikring. Andel av utgifter som er renter er (kr. 1760,-) og avdrag (kr. 2375,-) på felles lån. På generalforsamling 2020 ble det vedtatt nytt låneopptak på kr. 2.000.000,- for borettslaget. Dette vil ikke øke felleskostnadene da lånet vil refinansieres med lengre nedbetalingstid. Beløpet skal brukes til vedlikehold, rekkverk og fasade.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter inngår i sameiets felleskosnader.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger i handelen (Komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin).

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler.

  Medlemsfrist 5 hverdager etter at HAUBO har publisert oppdraget for medlemmene.

  Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes.

  Det er videre en forutsetning at kjøper blir godkjent av styret i borettslaget.

  Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo.

  Konferer megler ang. Regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader.

  Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 32408331705, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 07.01.2021: 2.15% pa. Antall terminer til innfrielse: 34 Saldo per 07.01.2021: 8 407 104 Andel av saldo: 646 700 Første termin/første avdrag: 15.12.2018 ( siste termin 15.12.2037 )

  Det finnes IN-ordning i borettslaget om en ønsker betale ned fellesgjeld individuelt. Kontakt megler for mer info.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 08.01.21, vedtekter og selgers Egenerklæring datert 18.01.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. okt. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00009
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.