Sævikvegen 2 A og B

Karmøy
Prisantydning

2 690 000,-

 • BRA413㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår
 • Omkostninger81 070,-
 • Totalpris2 771 070,-

Spennende kombinasjonseiendom med bolig og næringsdel - 413 kvm BRA totalt - Gode leieinntekter!

Beskrivelse

Boligdelen er over to plan og inneholder: Første etasje: Gang, bad/ vaskerom, wc, hall m/ trapp, bod, kjøkken og stue. Loftsetasje: Hall m/ trapp, wc, samt tre soverom (eventuelt to soverom og loftstue). Næringsdel 1: Treningsrom, kjølerom samt bod. Næringsdel 2: Garasje, wc, kontor med kjøkken samt festlokale (ikke godkjent). Flere kjekke terrasser til boligdelen.

Eiendommen fremstår som normalt vedlikeholdt og holder normal standard med tanke på byggeår. Boligdelen er romslig, og har en praktisk og kjekk planløsning.

Det første som møter deg ved inngangen til boligen er en stor, solrik og flott takterrasse. Terrassen er fylt med lys singel, for enkelt vedlikehold og pent utseende. Her er det god plass til store sittegrupper, grill og annet ønsket møblement.

Boligens inngangsparti/ hall er romslig, og med god plass til kommoder/ skap og annen oppbevaring av yttertøy. Det finnes også gjestetoalett i hallen. Hallen er i løpet av de senere år fornyet med nye overflater, samt spotlights i tak. Ut fra hall finnes også bod for oppbevaring, samt utgang til annen romslig terrasse. Terrassen er oppgradert med nye terrassebord.

Kjøkken og stue er i delvis åpen løsning, og naturlig inndelt i soner. Kjøkkeninnredningen er praktisk og har godt med skap- og benkeplass. Det er også plass til spisebord her. Stuen fremstår meget romslig, har store vindusflater og ekstra høyde under taket i tilbygg. Her har en fin utsikt oppover bygden. Stuen har lyse fargevalg i både himling og på vegg, samt parkett på gulv. Det er også plass til flere sofagrupper, samt spisegruppe her. I tilknytning stue finner man også en kjekk, lun og skjermet terrasse. Terrassen har fliser på gulv. Varmepumpe i stue.

Loftsetasjen er per i dag innredet med to romslige soverom, loftstue og gjestetoalett, samt gang. I følge tegninger er loftstue også godkjent som et soverom. Her finnes det en kjekk terrasse/ balkong i forbindelse med det ene soverommet. Det er nylig lagt terrassebord på terrassen.

Treningsrommet var tidligere Rekkje kolonial, men er de siste årene benyttet som privat treningsområde. Rommet er av god størrelse, og har spennende muligheter for potensiell utvikling. I tillegg er det godt muligheter for besøkende å parkere utenfor. Sitter du med en drøm om å skape noe eget?

Selskapslokalet er meget lekkert innredet, og flott ivaretatt. Det meste av lokalet er originalt, som den flotte murveggen og de eldre vinduene. Lokalet har god takhøyde, kjøkkenrom samt toalettrom. Lyslenker, hjemmelaget takbelysning og praktiske sittegrupper gjør det mulig å samles, samt skape god stemning i rommet. Det er også anordnet en barløsning som virkelig står i stil til miljøet. Rommet har blitt flittig brukt til blant annet bursdager og som et samlingspunkt for gode venner.

Bygget har også garasje og boder med svært god lagringsplass.

Ellers er det utført følgende oppgraderende tiltak: - Flislagt gulvet på terrassen utenfor stuen i 2. etasje. - Malt stue og lagt parkett i stue og kjøkken for ca. 10 år siden. - Pusset opp hallen (baren) i 2017. 2020/2021: - 3 ganger er pusset opp med panelvegger, lister og gulv av laminat. - Pusset opp trapp fra andre til tredje etasje med laminat i steg. - Soverom/ loftstue er pusset opp med nye panelvegger, lister og laminatgulv. 2022: - Nye terrassegulv på terrasse i andre etasje. - Malt murvegg til huset utvendig. - Malt murvegg til hallen. - Malt treningsrommet, både himling og vegger.

Uteområdet/ terrassene er solrike, og på grunn av ulik retning og plassering av terrassene har eiendommen gode meget gode solforhold.

Følgende momenter har TG2 (avvik som kan kreve tiltak) i tilstandsrapport: - Etasjeskille: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Enkelte dører er feilmontert/ tar i karm. - Nedløp og beslag: tiltak settes som følger av alder og slitasje. - Utvendige dører: alder og slitasje - Bad: våtromstapet har løsnet flere steder. Tilstand settes som følger av overnevnte, samt alder og slitasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. - Vannledninger, varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredstillende el- tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Grunnmur og fundamenter: Tilstand settes grunnet alder og slitasje.

Bruksareal per etasje

Underetasje: 168 kvm Første etasje: 94 kvm Loftsetasje: 47 kvm Selskapslokalet: 104 kvm

Bygningsinformasjon

Takkonstruksjon av sperretak i tre. Yttertak av skiferstein og undertak av tre. Renner og nedløp i plast. Yttervegger i bindingsverkkonstruksjon med liggende bordkledning. 2- lags malte trevinduer. Malt hoveddør, malt balkongdør og balkongskyvedør i tre. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Kommunen opplyser at de ikke har bygningstegninger på eiendom 3/348. Megler har derfor ikke mulighet å sjekke hva som er godkjent. I matrikkel er bygning på eiendom opplyst å være "annen industribygning".

Kommunen har tegninger av boligdelen som stemmer med dagens bruk.

Ukjent byggeår. Karmøy kommune har ikke dokumentasjon som kan bekrefte byggeår. Det er registrert et tilbygg i 1988, og ett tilbygg i 2003.

Treningssenter og festlokale er ikke omsøkt og godkjent til sitt bruk etter dagens regelverk. Treningsrom er godkjent som forretning/ lager i tegninger. Dette var tidligere Rekkje kolonial.

Primærrom

Første etasje: Gang, hall m/ trapp, wc, bad, stue og kjøkken. Loftsetasje: Gang, stue/ soverom, wc, to soverom samt hall m/ trapp.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig/ næringseiendom som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmepumpe i stue. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger meget sentralt og synlig til i Veavågen med gangavstand til det meste. Skole, barnehage, nærbutikker og frisør ligger i gangavstand fra eiendommen. Karmøy storsenter og Karmøy storhall ligger ca. 2 km fra eiendommen. I tillegg er det ca. 7 minutter i bil til Åkrehamn, og ca. samme avstand til Kopervik.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til kombinert formål, bolig/ forretning/ kontor, samt også gang-/ sykkelvei.

  • kr 2 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 67 250,-
  • kr 81 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 771 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 34 679,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon, slam og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  I følge kart er gnr. 3 bnr. 58 deleier av en sjøtomt i Fiskebergvegen sammen med flere andre gårds og bruksnummer.

  Det foreligger leiekontrakt fra 01.09.2022 med 1 års bindingstid til kr. 6000 pr. mnd eks. strøm. Etter dette året er det standard oppsigelsestid på 3 mnd.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring., da selger er et foretak(juridisk person). Ved en evt. oppløsning/konkurs av selskapet vil det være begrenset anledning for å fremme et mangelskrav.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 18.03.2022, selgers Egenerklæring datert 30.03.2022, reguleringsplankart og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 2-22-00046
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.