Sørbøvegen 14, 5550 Sveio

Sørbøvegen 14

Sveio
Prisantydning

1 990 000,-

Solgt
 • BRA122㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1975
 • Omkostninger56 320,-
 • Totalpris2 046 320,-

Enebolig med alt på ett plan og frittstående garasje - nydelig havutsikt - båtplass.

Beskrivelse

Overbygget inngang og inngang til gang med laminatgulv, dobbelt garderobeskap og hvitmalt strie og gråmalt br. panel på vegger.

Wc med belegg på gulv, moderne servant med underskap og speil.

Vaskerom med belegg på gulv, nyere vvb, utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, luke med nedtrekkbar stige til kaldloft der det er platet gulv. Dobbelt garderobeskap. Opplegg til å ha ekstra fryseboks.

Bod med betonggulv og arbeidsbenk.

Glassdør fra gangen og inn til stue/kjøkken med delvis åpen løsning. Stue med laminatgulv, ny varmepumpe, vedovn og utgang til stor terrasse (106 kvm.) med utestue/takoverbygg på 6 kvm. på nordsiden med lun vegg mot vest og nord samt tett tak. Terrassen går også langs hele vestsida av huset (i front). Flott utsikt ut på havet fra både stua, kjøkken og terrasse.

Skyvedør mellom stua og kjøkken. Kjøkkenet har fin Ikea innredning i hvit glans med halvannen nedfelt vask i mørk laminatbenkeplate, opplegg for oppvaskmaskin, god spiseplass, ny varmepumpe, laminatgulv og tapetserte vegger.

Bad med belegg på gulv, baderomsinnredning med tre underskap, to speilskap og høyt sideskap. I tillegg montert ekstra oppbevaringsskap. Dusjkabinett og mekanisk vifte på vegg. Våtromstapet på vegger.

Soveromsavdeling med 3 soverom i motsatt ende av stue.

Soverom med parkett på gulv, rullegardin i vindu, malte panelplater på vegger og garderobeskap.

Dobbelt soverom med heltre gulv, rullegardin i vindu, integrert stor garderobe, malt strie på vegger.

Soverom med skipsgulv belegg på gulv og tapetserte vegger.

Garasje: Romslig garasje med ekstra lagringsplass og bod i bakkant. I tillegg er det et stort hobbyrom på siden. Foran hobbyrommet er det overbygget parkeringsplass for sykler og lignende.

Tinglyste rettigheter/plikter:

Gjerdeplikt. Veirett. Rett til grøfter o.l. til vann- og avløpslednning. Vannrett. Tinglyst rett til båtplass. Båtfestet har øyebolt i fjell 1 meter fra grensa mot 56/28. 7 meter fra grensemerket (bolt i fjell) lengst mot vest. Gangrett.

 • To stk. nye varmepumper.
 • Vann fra brønn med pumpe i garasje.
 • Septiktank som tømmes av kommunen.
 • Varmtvannstank fra 2015 på 200 liter.
 • Automatsikringer.
Detaljer
 • Huset er rommelig, har solfylt terrasse og stor hage. Kun ca. 200 m til sjøen der båtplassen er. Eltravågen er en sørgående fjord som har utløp i Bømlafjorden. 10 minutter til sentrum. 30 min til Haugesund.
 • Gang, med garderobe, wc, vaskerom med garderobe og luke til kaldloft, bod med arbeidsbenk, stue/kjøkken med utg. stor terrasse på 106 kvm med utestue og nydelig utsikt. Fint Ikea kjøkken med hvit glans og mørk benkeplate og god spiseplass. Bad med god skapplass. Soveromsavdeling med 3 soverom.
 • Garasje med bod, hobbyrom og ekstra lagringsplass.
 • Tinglyst båtplass med gangrett.
 • To nye varmepumper og vedovn i stua. Brønn/septiktank.
Bruksareal per etasje
 1. etasje: 122 kvm.
Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong. Oppført i tre med utvendig trekledning. Element pipe. Takrenner er delvis koblet til dreneringsrør. Tak av aluminium plater med takstein mønster.

Primærrom
 1. etasje: Gang, wc, bad, vaskerom, stue, kjøkken og 3 soverom.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.03.76.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp.

Oppvarming

To stk nye varmepumper. Vedovn i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Huset er rommelig, har solfylt terrasse og stor hage. Kun ca. 200 m til sjøen der båtplassen er. Eltravågen er en sørgående fjord som har utløp i Bømlafjorden.

  For den som vil utforske området til fots, er det flere fine turområder i nærheten, blant annet Nordsjøløypa. Fottur til Ryvarden Kulturfyr kan anbefales. Sveio kan også by på flere fine natur- og fuglereservat. En fin rundtur med bil er via Bømlo/Stord og tilbake. Sentrum ligger bare 10 minutters kjøretur fra boligen. Her finner du butikker, kafé og golfbane. For flere aktiviteter og opplevelser ligger byen Haugesund en halvtimes biltur unna. Eiendommen er et egnet utgangspunkt for dagsturer til Stavanger, Bergen og turistattraksjonene Åkrasanden, Preikestolen og Trolltunga.

  Adkomst

  Fra Haugesund tar man av til venstre ved Vikse i Sveio. Herfra er det rett under 1 mil til huset. I Eltravåg tar man av til høyre ved skilt Skiftestadvegen. Men man tar umiddelbart av til høyre igjen inn Sørbøvegen. Ta så av til venstre ved Sørbøvegen 12 og eiendommen Sørbøvegen 14 ligger som neste eiendom på venstre hånd.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 45 000,-
  • kr 56 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 046 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 317,- pr. 2020. Det er to terminer pr år. Består av renovasjon og feiing hvert annet år.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 479 288,- for 2019 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av selger.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 14.12.20 og selgers Egenerklæring datert 26.11.20. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. jan. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00404
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.