Søre Ferkingstadveg 65, 4274 KARMØY

Søre Ferkingstadveg 65

Karmøy
Prisantydning

2 790 000,-

 • BRA229㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår
 • Omkostninger83 570,-
 • Totalpris2 873 570,-

Enebolig på stor tomt i naturskjønne landlige omgivelser med havutsikt og gode solforhold - 6 soverom - Garasje!

Beskrivelse

Boligen er over tre plan og inneholder: Kjeller: Vindfang, hall m/ trapp, to kjellerrom, rom med sluk samt bod. Første etasje: Vindfang, gang m/ trapp, stue, kjøkken, gang, to soverom og bad. Loftsetasje: Gang m/ trapp, fire soverom samt vaskerom

Boligen er pusset opp over tid, og fremstår som normalt vedlikeholdt. Enkelte bygningsdeler er av eldre dato, og oppgraderende tiltak må forventes.

Flere vinduer, samt kledning ble fornyet i ca. 2005.

I 2010 ble kjøkkenet pusset opp med en lys og tidsriktig kjøkkeninnredning med integrert stekeovn, mikro, koketopp samt oppvaskmaskin. Kjøleskap medfølger. Kjøkkenet har en praktisk kjøkkenøy med barløsning. Fra kjøkkenet har boligen fin utsikt mot havet. Det ble også i denne perioden lagt nye gulvoverflater i kjøkken og gang, samt nytt panel på vegger i stue og kjøkken, og nye takplater i kjøkken.

Stuen fremstår som romslig, og er i direkte tilknytning til kjøkken. Her er det god plass til både sofa- avdeling samt spisegruppe. Det ble montert ny varmepumpe høsten 2021. Stuen har også peis for vedfyring.

I 2014 ble baderommet i hovedetasjen pusset opp. Badet er helfliset og inneholder vegghengt toalett, vask i seksjon samt dusjkabinett. Varmekabler på gulv.

Det ene soverommet i tilbygg er også pusset opp med nye gulvoverflater samt tapetserte vegger.

Samtlige soverom i loftsetasjen har blitt pusset opp i løpet av de siste årene. Hovedsoverommet ble pusset opp i 2021. Dette soverommet har også egen tilhørende walk- in garderobe (ikke fornyet). Det ble på dette rommet satt opp en lettvegg for å lage et fjerde soverom. Hovedsoverommet er av svært god størrelse, og passer også ypperlig til en romslig loftstue.

Følgende momenter har fått TG3(store eller alvorlige avvik) og TG2(avvik som kan kreve tiltak): TG3: - Rekkverk på loft ble målt til 0,64m, og 0,80m ved trappetrinn. Krav til høyde på innvendige trapper er 0,9m. Det mangler rekkverk på kjellertrappen, samt handrekke på begge trapper. - Vaskerom: Rommet har ingen ventilasjon. - Annet rom med sluk: Våtrom tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom. - Mangler ved brannslukningsutstyr. - Det er påvist fukt i kjeller. TG2: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekking og undertak. - Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket. - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. - Det ble registrert symptom på aktivitet fra skadedyr på deler av takkonstruksjonen.(borebiller- mott). 3. mai vil det komme fagfolk for å utføre tiltak mot borebiller. - Karmene i ytterdører er værslitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. - Det er påvist skjevheter i etasjeskille/ gulv mot grunn. Det er ikke registrert negative avvik som har konsekvens for konstruksjonens sikkerhet. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Det er påvist at enkelte innerdører er feilmontert/ tar i karm. - Det mangler diverse terskellister/ avslutninger mot terskler. - Vaskerom: Det er vindu/ dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen(dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er vindu i våtsonen. Tilstandsgrad på gulv settes pga. alder. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. - Bad: Det er vindu i våtsonen. Høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/ topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Bom i noen fliser(hulrom under). Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/ tetsjikt på våtrommet. Det mangler tilluft til badet. - Det er skade på benkeplate på kjøkken. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger og avløpsledninger. - Det anbefales at det etableres bedre ventilering på deler av oppholdsrom. - Det er ikke påvist tilfredsstillende el- tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er saltutslag på deler av grunnmuren. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vanlnedninger.

Bruksareal per etasje

Kjelleretasje: 63 kvm Første etasje: 103 kvm Loftsetasje: 63 kvm

Bygningsinformasjon

Skifertakstein fra byggeår. Renner og nedløp av plast, med varierende alder. Tømmerkonstruksjon på opprinnelig bolig, bindingsverk på tilbygg, med liggende bordkledning. Det er ukjent hvor mye av yttervegger på opprinnelig bolig som er isolert, og eventuelt hvor mye isolasjon. Ytter tak i trekonstruksjon, undertak(sutak) i tre. Malte trevinduer med 2-lags glass. Terrasse med konstruksjoner, rekkverk og overflate i tre med tilkomst fra gang og terreng. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger bygningstegninger av enebolig med tilbygg datert 21.02.1975. I den ene tegningen viser tilbygg kjøkken, og i den andre ikke(megler er usikker når tilbygget ble oppført) I tegningene kan vi se at hovedetasjen er godkjent slik den er i dag. Loftsetasjen er godkjent som stue, soverom, to kott, gang, kjøkken og bad med utgang til balkong. Kjelleretasjen er godkjent som vaskerom, disponibelt rom, gang, bod og hobbyrom. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Det foreligger tegninger av garasje datert januar 1987.

Ukjent byggeår. Megler har ikke mottatt dokumentasjon fra Karmøy kommune som kan bekrefte byggeår. I følge selger er bolig oppført ca. 1949/ 1950.

Primærrom

Første etasje: Vindfang, gang m/ trapp, stue, kjøkken, gang, to soverom og bad. Loftsetasje: Gang m/ trapp, fire soverom samt vaskerom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.12.75. Ferdigattest gjelder trolig tilbygg i stue.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på opprinnelig bolig. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Vedfyring. Varmepumpe i stue. Varmekabler på bad. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger fint og sentralt til på Ferkingstad. Kiwi Langåker, Stavagarden café og catering samt frisør ligger få minutter gange fra boligen. I tillegg finnes barneskolen i kort avstand fra eiendommen. Det er også kort avstand til Idrettsanlegg. Ferkingstad byr på flotte turløyper langs både sjø og i mark, som tursti til Fishermen memorial og kultursti. Området har også nydelige "Stavasanden", samt tursti til Åkrasanden.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 2 790 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 69 750,-
  • kr 83 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 873 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 070,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon, slam og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 709 742,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Angående borebiller på loft. Tirsdag 3. mai vil Nokas komme inn i boligen for å utføre tiltak mot borebillene. Dokumentasjon på tiltaket vil foreligge etter befaring. Konferer megler.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 11.04.2022, selgers Egenerklæring datert 28.04.2022 og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 2. mai 2022

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 2-22-00040
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.