Sørhauggata 96, 5528 HAUGESUND

Sørhauggata 96

Haugesund
Prisantydning

845 000,-

 • BRA56㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1998
 • Omkostninger9 257,-
 • Totalpris1 081 047,-
 • Felles/mnd6 331,-

SOMMERPRIS - Rolig i sentrum - Lys 2-roms senior-/ omsorgsleilighet i 2. etasje. Velholdt. Altan og parkmessig gårdsrom.

Beskrivelse

Gang, bad/vaskerom, soverom, kjøkken/stue. Bod i oppgangen (inkl i BRA). Altan. Felles dagstue, gjesteleilighet og flott gårdsrom.

Lys og fin leilighet i 2 etasje sentralt i Haugesund Sentrum. Leiligheten fremstår generelt som pent brukt og har lite slitasje. Den bærer allikevel preg av normal elde. På befaring var det fukt merke på kjøkken, men Haubo har ordnet nye skap. Normalt vedlikehold iht alder må generelt forventes.

Selger opplyser å ha besørget følgende i sin eiertid: - Elektrisk solskjerm på altan. - Nytt gulvbelegg stue/kjøkken, gang og soverom. - Tapetsert i stue/kjøkken. Malt gulv og vegger på badet. - Elektrisk bryter for stoppekran bad, samt vannstopp i kjøkkenbenk. - Nye fronter og benkeplate på kjøkken. - Ny slange til sentralstøvsuger. - Lysekrone og vitrineskap medfølger om ønskelig.

Detaljer

Velkommen til visning av velholdt andelsleilighet, rolig beliggende i Haugesund sentrum. I bygget er det i tillegg felles dagstue, samt at gjesteleilighet for besøkende kan leies. Parkmessig, solrikt og usjenert felles gårdsrom uten adkomst for andre.

Leiligheten ligger i andre etasje, sørvestvendt og godt skjermet fra Sørhauggata. Terskelfritt, brede døråpninger. Gang med plass til garderobe. Stort bad med WC, servant og dusjkabinett. Vask/tørk medfølger. Dobbelt soverom med mye skapplass. Stue med plass til salong og spisegruppe, utgang solrik altan. Åpen kjøkkenløsning med nyere fronter og benkeplate. God skap- og benkeplass. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger. Dørcalling og TV/internett fra Telia. El-skap med automatsikringer. Felles vannbåren oppvarming av bad, gang, stue, samt varmtvann inngår i husleien. Bod i rett utenfor i oppgangen. Kjøper må ifølge vedtektene i borettslaget være over 60 år eller uføretrygdet med pleie-/omsorgsbehov, se pkt Diverse for mer info.

Bygningsinformasjon

Sentrumsgård oppført over 3 etasjer + loft. Heis i bygget.

Primærrom

Gang, bad/vaskerom, soverom, kjøkken/stue.

Ferdigattest

Ferdigattest datert 06.05.2014 basert på midlertidig brukstillatelse datert 24.06.1999.

Adgang til utleie

Fra vedtektene: Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. Styret skal sørge for at kravene for å være andelseier, jfr. punkt 3, følges. Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Felles vannbåren oppvarming av bad, gang, stue. For øvrig elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet i Sørhauggata like ovenfor Helsehuset og Markedet med et bredt utvalg av butikker og tjenester. Kort rusletur til alt sentrum har å tilby.

  Adkomst

  Inngangen er rett sør for de nye studentboligene vis a vis parkeringshuset ved Markedet.

  Regulering

  Eiendommen omfattes av RL 1700 - Kommunedelplan for sentrum 2014-2030, Sentrumsplanen. Arealbruk: sentrumsformål. Kart og bestemmelser er innhentet og kan ses hos megler.

  • kr 845 000,- (Prisantydning)
  • 226 790,- andel fellesgjeld pr. dato 11. mar. 2021
  • 1 071 790,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 4 300,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett 3 747,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • kr 9 257,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 081 047,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 6 331,- pr. mnd. som dekker bla. utvendig vedlikehold, kommunale avgifter, renovasjon, husforsikring, renter/avdrag andel fellesgjeld, vannbåren varme og varmtvann, drift heis, trappevask, trygghetsalarm og forretningsførsel. Kollektivt tilknyttet Get med grunnpakke TV + kollektivt bredbånd 10.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ny eier må påregne at ligningsverdien ved bruk som primærbolig vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Fra vedtektene (følger vedlagt); Bare eldre over 60 år eller uføretrygdede, med pleie og omsorgsbehov, som er andelseiere i boligbyggelaget og som er utpekt av Haugesund kommune, kan være andelseiere. Haugesund kommune kan stå som eier av inntil 30% av andelene. Forøvrig kan bare enkeltpersoner (fysiske personer) være andelseiere i borettslaget. Ingen enkeltpersoner (fysiske personer) kan eie mer enn en andel. Den som har ervervet en andel, må godkjennes av styret for at ervervet skal bli gyldig overfor laget. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.

  Det er ingen forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget eller HAUBO-medlemmer.

  Det gjøres oppmerksom på at prisen på borettsinnskuddet er beregnet på grunnlag av vedtektene. Kjøper og selger av andelen aksepterer beregningen som her er lagt til grunn.

  Det gis av selger ingen garanti på medfølgende hvitevarer.

  Det foreligger ikke energimerke for denne boligen.

  Konferer megler ang. regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader. Kjøper er innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling. Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 135241180, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 11.03.2021: 2.78% pa. Antall terminer til innfrielse: 19 Saldo per 11.03.2021: 3 422 354 Andel av saldo: 226 791 Første termin/første avdrag: 30.06.2000 ( siste termin 30.06.2030 ) Fastrente til 01.05.2023

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger selgers Egenerklæring datert 12.03.2021 og Våtromsrapport datert 12.03.2021. Videre vedtekter og ordensregler. Megler har fra borettslaget innhentet innkalling og protokoll fra generalforsamling, årsregnskap og -melding, info om sikringsordning mv. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med informasjonen. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. jul. 2021

 • Ansvarlig megler: Niels Chr. Hald
 • Oppdragsnummer: 1-21-00094
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.