Sørhaugleite 4, 5521 HAUGESUND

Sørhaugleite 4

Haugesund
Prisantydning

1 450 000,-

 • BRA60㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1977
 • Omkostninger12 448,-
 • Totalpris1 559 869,-
 • Felles/mnd2 950,-

Sørhaug - Tiltalende andelsleilighet i 2. etasje. Smakfullt innredet og nyere kjøkken og bad, Solrik terrasse og hage.

Beskrivelse

Gang, bad/vaskerom, stue med utgang terrasse, kjøkken, soverom med inngang walk-in/bod, gjesterom. Felles utebod.

Smakfullt innredet og moderne farger, nyere kjøkken og bad. Integrerte komfyr, koketopp, vifte/backsplash i stål. Frittstående kjøl/frys. Bad med flis/kabler, våtromspanel/panelplater på vegger.

EL-skap med automatsikringer i oppgangen. Doble vinduer (2011). Gjesterommet er ca 5 m2 og oppfyller således ikke dagens krav til størrelse på soverom.

Detaljer

Populært beliggende i etablert boligområde på Sørhaug med gangavstand til sentrum. 4217 m2 felles tomt, pent opparbeidet med grøntarealer og parkeringsplass, Leiligheten er smakfullt innredet og moderne farger og nyere kjøkken og bad.

Inneholder gang med garderobe, bad med flis/kabler, dusjkabinett og opplegg vaskemaskin. Stue med utgang sørvendt terrasse. Nyere kjøkken med integrerte hvitevarer og god spiseplass ved vindu. Soverom med plassbygd garderobeskap og walk-in/bod. Gjesterom.

Parkett, varmepumpe, nyere vinduer og el-skap med automatsikringer.

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 60 m2.
Bygningsinformasjon

Korsdelt firemannsbolig.

Primærrom

Gang, bad/vaskerom, stue, kjøkken, soverom, gjesterom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.09.1977.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Populært beliggende i etablert boligområde på Sørhaug med gangavstand til sentrum og det meste av hva du ellers måtte ønske.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen ved Haugesund Stadion, gå opp Djupaskarvegen ca 450 meter og du får Sørhaugleite 2, 3 og 4 på høyre side. For parkering, ta til høyre inn Suldalgata, så første til venstre og til venstre igjen inn på parkeringsplassen.

  Regulering

  Ligger i område regulert til boligformål iht RL781. Plan og bestemmelser kan fås hos megler.

  • kr 1 450 000,- (Prisantydning)
  • 97 421,- andel fellesgjeld pr. dato 10. nov. 2020
  • 1 547 421,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 4 300,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett 7 188,-
  • kr 12 448,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 559 869,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 950,- Selger opplyser om at følgende inngår i felleskostnadene: renter/avdrag fellesgjeld, felles driftsutgifter og utvendig vedlikehold. GET bredbånd/tv. Kommunale avgifter. Borettslaget har totalforsikring fra IF som dekker bygget.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi 1 304 235,- gjelder for sekundærbolig og er opplyst av selger. Ny eier må påregne at ligningsverdien som primærbolig vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Vedtatt på Generalforsamling 2020: - Borettslaget skifter TV- og internettleverandør far Get til Altibox. - Nye Husordensregler vedtatt med følgende tilføyelser/endringer; Punkt 1: Henvendelser til/fra styret skal som hovedregel skje pr e-post sorhaugleite@heihaubo.no. Pkt 8, andre avsnitt: Terrasser i første etasje skal ha gjerde eller hekk. Høyden på hekken skal ikke være større enn 1,60 meter.

  Det er vedtektbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget, konferer megler. Skjema må fylles ut og leveres Haubo innen fristen for å benytte forkjøpsrett. Det er videre en forutsetning av kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Konferer megler angående regler for dyrehold. Borettslaget har 1. Prioritets pant (utinglyst) for forfalt felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 33308238453, Sparebank 1 SR-Bank Serielån, 12 terminer per år. Rentesats per 10.11.2020: 3.2% pa. Antall terminer til innfrielse: 284 Saldo per 10.11.2020: 2 338 116 Andel av saldo: 97 422 Første termin/første avdrag: 01.08.2019 ( siste termin 01.07.2044 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger selgers Egenerklæring datert 02.06.2020, samt Vedtekter, Husordensregler og referat fra generalforsamling 2019. Megler har fra borettslaget innhentet boliginfo, årsregnskap og -melding mv. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med informasjonen. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut Haugesund Sparebank sin lånekalkulator.

Lånekalkulator

Sist oppdateret: 21. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Niels Chr. Hald
 • Oppdragsnummer: 1-20-00187
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse