Sørhaugleite 4, 5521 HAUGESUND

Sørhaugleite 4

Haugesund
Prisantydning

1 490 000,-

 • BRA57㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1977
 • Omkostninger18 677,-
 • Totalpris1 600 409,-
 • Felles/mnd3 207,-

Sørhaug - Tiltalende andelsleilighet i 1. etasje. Smakfullt innredet, nyere bad, Solrik terrasse på 23m2 og garasjeplass

Beskrivelse

Leiligheten inneholder gang, stue/kjøkken, bad, soverom, garderobe og bod.

Velkommen inn til Sørhaugleite 4, Boligen er nylig malt i med lyse, pene og moderne fargevalg. Det er lagt et flott laminat i samtlige rom foruten bad.

Det første som møter en, er en rommelig gang. Her er det oppheng til yttertøy.

Innvendig bod i god størrelse med plassbygde hyller.

Stort soverom med eget walk-in closet i god størrelse og plassbygds garderobeskap.

Badet ble totalrenovert i 2020. Det er 60x60 fliser med motiv av mindre fliser i gulv, samt varmekabler. Våtromsplater montert på vegg. Stor, flott dusjnisje, vegghengt toalett, vask i seksjon med stor benkeplate og skap montert på vegg. Badet er i god størrelse og det er opplegg til vaskemaskin her. Vaskemaskin medfølger også handelen. Downlights i taket.

Stue i veldig god størrelse. Her er det en delvis åpning mot kjøkken. Utgang til stor terrasse på ca 23 kvm, ny høsten 2021. Stor og god stue. Utgang til terrasse. Åpent mot kjøkkenet. Ny stoppekran utvendig. Fin, fri utsikt mot plen.

Kjøkkeninnredning i malt eik. Det er hengt opp klistrefliser på vegg over benkeplate. Integrert oppvask, stekeovn, mikro, kjøl & fryseskap. God plass på kjøkkenet til spisebord.

Leiligheten har garasjeplass.

Oppsummering takstmanns tilstandsrapport:

Bad - Overflater vegger og himling - TG3: I nedre kant på våtromsplater er det glipe bak beslag. Det er indikert høy fukt i nedre del på plater og dette tyder på at vann går inn bak våtromsplater. Det er noe mindre svak lukt i rommet og det er indikert fukt bak våtromsplater i dusjen. Enten må badet pusses opp eller så må det settes inn dusjkabinett.

Branntekniske forhold - TG3: Det ble i 2010 krav om at røykvarslere skal være tilkoblet strømnett. Da denne rapporten krever dagens standard er det derfor relativt vanlig at hus får TG3 på branntekniske forhold.

Bygningsinformasjon

Huset er oppført i trekonstruksjon med listverk og kledning i treverk. i 2018 oppgraderte borettslaget fasaden og kledning ble i den anledning skiftet ut og malt. Stor ny terrasse på 26 kvm. Terrassebord er ikke overflate behandlet og dette bør utføres.

Primærrom

Gang, stue/kjøkken, bad og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg av rekkehus datert 28.10.77.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Populært beliggende i etablert boligområde på Sørhaug med gangavstand til sentrum og det meste av hva du ellers måtte ønske.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen ved Haugesund Stadion, gå opp Djupaskarvegen ca 450 meter og du får Sørhaugleite 2, 3 og 4 på høyre side. For parkering, ta til høyre inn Suldalgata, så første til venstre og til venstre igjen inn på parkeringsplassen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 490 000,- (Prisantydning)
  • 91 732,- andel fellesgjeld pr. dato 21. apr. 2022
  • 1 581 732,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 6 000,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo 3 823,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Forkjøpsrettsgebyr Bate 7 644,-
  • kr 18 677,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 600 409,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 207,- Felleskostnader faktureres månedlig og inneholder avdrag & renter andel fellesgjeld, felles forsikring av bygningsmassen, TV/Bredbånd levert av Altibox, kommunale avgifter, vedlikehold og vaktmestertjenester.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 369 777,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler.

  Medlemsfrist 5 hverdager etter at HAUBO har publisert oppdraget for medlemmene.

  Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen.

  Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes.

  Ny eier skal godkjennes av borettslaget og kjøper bærer ansvaret for at han blir styregodkjent. Skulle kjøper mot formodning ikke oppnå dette, vil selger være skadesløs og vil utstede blancoskjøte til kjøper mot oppgjør som planlagt. Kjøper forplikter seg til å avhende eiendommen på nytt for egen regning og risiko. Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo.

  Konferer megler ang. Regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader.

  Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 96660142743, BoligBanken ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 21.04.2022: 2.3% pa. Antall terminer til innfrielse: 264.6 Saldo per 21.04.2022: 2 201 572 Andel av saldo: 91 732

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 16. mai 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-22-00028
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.