Sæbøvika 79

Etne
Prisantydning

1 400 000,-

Solgt
 • BRA86㎡
 • EierformAndel
 • Soverom3
 • Byggeår2007
 • Omkostninger11 015,-
 • Totalpris2 048 798,-
 • Felles/mnd7 417,-

Flott leilighet i Etne sentrum - 3 soverom - båtplass.

Beskrivelse
 • Fliselaminat i gang og vindfang. Fliser på vaskerom og bad. Ellers har gulvene parkett.
 • Vegger har for det meste malte huntonittplater. Badet har baderoomsplater.
 • Norema kjøkkeninnredning. Integrert komfyr. Avtrekksvifte. Oppvaskmaskin, stekeovn og kjøleskap medfølger.
 • Hvit profilert baderoms innredning.
 • Hvite profilerte innerdører og listverk.
 • Sprosser på vindu.
 • Spotter i stue.
 • Varmekabler på bad / vaskerom.
 • Opplegg for sentralstøvsuger.
 • Innlagt fiber fra Etne el. lag.
 • Balansert ventilasjon i følge takstmann.
 • Varmepumpe.
 • Vedovn med glassdør.
 • Selger har skiftet plater i dusjhjørne etter det ble oppdaget lekkasje. Utført av fagfolk (Ølen Byggservice AS, Rørlegger Nils Torgrimsen AS, Edvard's Byggservice AS og Polygon Haugesund.). Vannlekkasje i dusj, mellom veggplate og fliser. Drypplekkasje fra mutter i fordelerskap. Feilene ble rettet opp ved bruk av forsikring (Borettslagets byggforsikring - Polygon Haugesund). Membranen ble da også reparert.
Detaljer

Trygg plassering i andre etasje (få trappetrinn med rister med "anti-skli") av firemannsbolig med noe utsikt til fjorden samt veranda med kveldssol. Morgen sol på terrasse på fremsiden ved inngang.

Inneholder trivelig stue med vedovn og flott utsikt. Åpen løsning til kjøkken med god spiseplass og utgang til terrasse. 3 soverom. Bad med dusj, vegghengt wc, varmekabler og vaskeromsavdeling. Bod. Vindfang. Gang. Koffertloft.

Utvendig frittstående sportsbod.

Båtplass i felles anlegg (nr. 79).

Bygningsinformasjon

Oppført i bindingsverk i tre med etasjeskille i betong. Utvendig er bygningen kledd med faspanel og vinduer av 2 lags isolerglass. Taket er tekket med sementtakstein.

I vedlagt boligsalgsrapport fra takstmann fremkommer det ingen TG 3 avvik.

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak er: - Ventilasjon: Enkelte vifter er det manglende/svak trekk i. Kostnadsestimat er under kr. 10 000,-. - Elektrisk anlegg: Dokumentasjon er ikke fremlagt takstmann. Derfor anbefales det kontroll. Kostnadsestimat er under kr. 10 000,-.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Radon: Ikke bygget med sperre og ikke målt radon. Byggverk fra før 2010 har normalt ikke radonsperre. - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid på membran er oppbrukt. TG pga normal elde og manglende dokumentasjon.

Primærrom

Leilighet: Bruksareal 2. etasje: 86 kvm Entrè, gang, 3 soverom, bad, bod og stue/kjøkken. Primærrom 2. etasje: 82 kvm Entrè, gang, 3 soverom, bad og stue/kjøkken.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra riksvei/europavei.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt i Etne sentrum. Solrik beliggenhet med sol på fremsiden på dagen og sol på terrassen om kvelden. Kort gåtur til alle sentrums fasiliteter. Etne har et rikt kulturliv, kulturhus, kjøpesenter, butikker av alle slag, hotell, bank, post og mer. Etneelva er kjent for godt laksefiske. Det er svært gode jaktforhold og turgåeren har mange gode alternativ både sommer og vinter. Kort kjørevei til preparerte langrennsløyper på Olalia eller lysløype på Korlevoll. Det tar ca 1 time til Røldal Skisenter med flotte freeride-områder og stolheis. Etne sentrum ligger ca 55 minutter fra Haugesund.

  Leiligheten har en fin plassering i borettslaget med lekeplass og plen mellom denne bygningen og bygningen foran som åpner opp og gjør det friere foran leiligheten.

  Adkomst

  Når en kjører nedover Sæbøbakken på vei inn mot Etne sentrum tar en av til venstre like før en kommer til Etne Gatekjøkken / Shell. Ta inn til venstre. Leiligheten ligger ca 100m inn og på høyre hånd. Leiligheten er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert for bolig/kontor/forretning. Reguleringsplan R-43.

  • kr 1 400 000,- (Prisantydning)
  • 637 783,- andel fellesgjeld
  • 2 037 783,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 440,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 440,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Gebyr Forhåndsavklaring forkjøpsrett kr. 3 885,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 11 015,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 048 798,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 7 417,- Felleskostnader kr. 3325,-. Avdrag kr. 1254,-. Renter kr. 2439,-. Telenor kr. 399,-.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  22.08.23 og selgers Egenerklæring datert 12.08.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230338
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.