Saghaugen 56

Vikedal
Prisantydning

2 700 000,-

 • BRA96㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår2013
 • Omkostninger81 230,-
 • Totalpris2 781 230,-

Koselig og flott fritidseiendom - 5 soverom - Stor terrasse - 2 stuer - Utsikt!

Visning

lørdag 25 mars

12:00-13:00

Påmelding
Beskrivelse

Eiendommen holder god standard og er lyst og trivelig innredet.

Man kommer inn til et vindfang utstyrt med varmekabler, med muligheter for å henge ytterklær og sko. Gangen har også varmekabler, er oversiktlig og lys med fine fliser på gulv. Første etasje inneholder 3 soverom, som gir mulighet til mange soveplasser dersom man velger køyeseng på de 2 mindre soverommene.

Baderommet er fint og lyst innredet for en god romfølelse, med behagelig varme fra varmekabler samt fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Badet inneholder toalett, dusjkabinett og vask i seksjon.

Hytta har en flott stue og kjøkken i åpen løsning. Her er det parkett på gulv samt store vindusflater hvor en kan nyte utsikten. På kjøkkenet er det valgt en eldre innredning, som er malt og modernisert, for å få frem en lun hyttefølelse. Det er god plass til både spisebord og sofagruppe samt øvrig møblement i rommet. God varme fra vedovn. Utgang til terrasse.

Videre i andre etasje har man 2 soverom og praktisk toalettrom som inneholder toalett og vask. Koselig loftstue med stort vindu som tilfører rommet lys og lekker utsikt.

På utsiden finner man en egen dør til det som i dag benyttes som vaskerom. Videre er det en kjekk felles bod som deles med naboen. Felles stor plen rett utenfor hytten.

Detaljer

Hytten er over to plan og inneholder: Første etasje: Entrè, gang, tre soverom, bad samt stue og kjøkken i åpen løsning. Bod/ vaskerom med egen inngang. Andre etasje: Loftstue, to soverom samt wc. Halvpart av utvendig sportsbod.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong. Fritidsbolig oppført i reisverkkonstruksjon utvendig tekket med liggende kledning. Saltak tekket med betongpanner.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. I tegningene kan vi se at vaskerom er godkjent som bod.

Det foreligger ikke tegninger av utvendig sportsbod. Denne er trolig ikke omsøkt i kommunen.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: *Nedløp og beslag: -Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. -Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

TG2: *Overflater gulv våtrom bad: -Kravet til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall)

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 76 kvm 2. etasje: 20 kvm Primærrom 1. etasje: 76 kvm Entrè, gang, 3 soverom, stue/kjøkken, bad, vaskerom 2. etasje: 20 kvm 2 Soverom, trapperom, toalettrom

Ferdigattest

Ferdigattest er datert 23.06.2014

Adgang til utleie

Dette er en selveiende fritidsbolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann(brønn) og avløp/septik.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue.

 • Beliggenhet

  Hytten ligger fint til i et område med flotte naturomgivelser i Vindafjord kommune vest for Vågavatnet med tilhørende utsikt over Vindafjorden. Eiendommen ligger lunt til med fine solforhold. Fra eiendommen er det ca. 40 minutter til Sauda Skisenter i Svandalen.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbolig.

  • kr 2 700 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 81 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 781 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 2 609,- pr. 2023. Kommunale avgifter dekker kostnader for renovasjon og slamtømming.1.stk Vindafjord renovasjon fritid avgift kr 1.878,- inkl mva, da eiendommen er oppført med 1 boenhet. 1. stk slam fritidsbolig <4,5m3 tømming 4.hvert år kr 731,- inkl mva.HIM tilbyr forskjellige abonnementer og ulike størrelser på beholderne, men hver boenhet blir automatisk ilagt 1 stk. standard renovasjonsavgift. Renovasjonsgebyr faktureres forskuddsvis 2. ganger årlig.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Festeavtale reguleres av tomtefestelovens bestemmelser.

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  31.01.2023 og selgers Egenerklæring datert 14.02.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220011
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.