Salhusvegen 99, 5529 HAUGESUND

Salhusvegen 99

Haugesund
Prisantydning

1 900 000,-

 • BRA135㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1946
 • Omkostninger61 320,-
 • Totalpris1 961 320,-

Søre bydel - Enebolig med 3 soverom. Renoveringsbehov.

Beskrivelse

Enebolig som er innredet med separat (ikke godkjent) leilighet i 1. etasje. 1. etasje består av gang, vaskerom, bad, soverom, kjøkken og stue. Bod med utvendig dør. Hoveddelen på huset består av gang, stue og kjøkken i 2. etasje. 3 soverom og bad på loft. Boligen holder eldre standard og full oppussing må påregnes.

Det er i tillegg et frittstående bodhus på eiendommen.

Bruksareal per etasje

Bra 1. etasje: 46 kvm Bra 2. etasje: 53 kvm Bra loft: 36 kvm

Bygningsinformasjon

Byggeår er usikkert. Det foreligger tegninger av bygget fra 1946. Ut fra disse er 1. etasje bygget som butikk. Vi finner ingen byggemelding eller godkjenning som gjelder ombygging til leilighet. Det er heller ikke vist til innredet loft og dette må antas å være innredet uten å være byggemeldt.

Bygningen er trolig oppført med grunnmur i betong, veggkonstruksjon i tre og tak tekket med skifer. Ser for øvrig vedlagte tilstandsrapport.

I takstmanns rapport er det gitt tilstandsgrad 3 på følgende: Veggkonstruksjon: Råte Vinduer: Råte Utvendige dører: Råte Balkong: Skjevheter, rekkverk for lavt. Innvendige overflater: Sterk slitasjegrad. Skjevheter i gulv. Rom under terreng: Skader i oppforet tregulv. Våtrom: Må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom: Må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kjøkken: Ikke påvist ventilering. Innredning slitt. Elektrisk anlegg. Røykvarslere.

TG 2, avvik som kan kreve tiltak: Takkonstruksjon er gjenbygget. Utvendig trapp, mangler rekkverk og skader i trinn. Radon: Foreligger ikke målinger eller radonsperre. Pipe/peis. Innvendige dører. Toalettrom mangler ventilering. Varmtvannstank er over 20 år. Drenering: Ikke synlig drenering. Manglende fall vekk fra boligen. Utvendig vann og avløpsledninger. Over 50% av levetid er oppbrukt.

Primærrom

Gang, vaskerom, kjøkken, bad, stue og soverom i 1. etasje. Entre/gang, kjøkken, toalett og stue i 2. etasje. Gang, bad og 3 soverom på loft.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for nybygget. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det foreligger dog ferdigattest for fasadeendring datert 02.02-1963.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet. Det finnes ingen dokumentasjon i kommunens arkiver på ombygging av 1. etasje fra butikk til bolig.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Peisovn i stuen. For øvrig elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger sør for sentrumskjernen med kort vei til Karmsund videregående skole, butikker og sentrum.

  Adkomst

  Se eiendommens beliggenhet på kart i finn.no annonsen.

  Regulering

  Eiendommen er regulert revet under reguleringsplan RL1716, detaljregulering av sykkelfelt og gangvei Salhusvegen.

  Det gjøres interessenter særskilt oppmerksom på at eiendommen er regulert revet under reguleringsplan RL1716, detaljregulering av sykkelfelt og gangvei Salhusvegen. Det innebærer at eiendommen kan bli ekspropriert uten at en kan få dekket inn vesentlige renoveringskostnader.

  • kr 1 900 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 47 500,-
  • kr 61 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 961 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 11 649,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 981,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 520 257,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det gjøres interessenter særskilt oppmerksom på at eiendommen er regulert revet under reguleringsplan RL1716, detaljregulering av sykkelfelt og gangvei Salhusvegen. Det innebærer at eiendommen kan bli ekspropriert uten at en kan få dekket inn vesentlige renoveringskostnader.

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Kjøper har ikke anledning å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne eiendom.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 23.05.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 2-22-00007
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.