Saltveitvegen 12A

Haugesund
Prisantydning

1 290 000,-

Solgt
 • BRA57㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1976
 • Omkostninger11 391,-
 • Totalpris1 562 483,-
 • Felles/mnd4 176,-

Haugesund - Lys og fin andelsleilighet i 2.etasje - Nyere kjøkken - Ingen dok.avgift!

Beskrivelse

Velkommen til Saltveitvegen 12A, En lys og fin andelsleilighet i 2.etasje.

Gang med porttelefon og garderobeskap. Tilstøtende bod i god størrelse med garderobeskap og hyller på vegg.

Stue og kjøkken er utformet i en åpen løsning. Det er store vindusflater og utgang til balkong. Her er det god plass til spise- og sittegruppe. Nyere kjøkken, trolig fra 2022 med god skap- og benkeplass. Nytt laminat gulv i stue/kjøkken og på soverommet.

Bad i god størrelse med rom for det en behøver. Fliser og varmekabler i gulvet. Baderomspanel på vegg. Vask i seksjon, opplegg til vaskemaskin, gulvstående toalett og dusjkabinett. Skap montert på vegg.

Soverom i god størrelse med garderobeskap.

Det er i tillegg bod i kjeller.

Detaljer

Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder entré, bad, bod, soverom og stue/kjøkken i åpen løsning. Det er også bod i felles kjelleranlegg.

Bygningsinformasjon

Lavblokk oppført hovedsaklig i betong og tre. Doble vinduer.

Dette er en kortfattet oppsummering av de punktene avvik som takstmann funnet i boligen. Det oppfordres til å studere vedlagt tilstandsrapport nøye og da spesielt følgende punkter; Sammendrag av boligen tilstand:

Store eller alvorlige avvik - TG3: Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Våtrom - 2.etasje - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold

Konstruksjoner som ikke er undersøkt - TG IU: Innvendig - Innvendig trapper Tekniske installasjoner - Varmtvannstank

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - Vinduer Våtrom - 2 etasje - Bad - Overflater gulv Våtrom - 2 etasje - Bad - Sanitærutstyr og innredning Våtrom - 2 etasje - Bad - Ventilasjon Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Våtrom - 2 etasje - Bad - Overflater vegger og himling Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Avløpsrør

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg av boligblokk datert 12.01.1978

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral beliggenhet, gangavstand til sentrum. Kort avstand til matbutikker, skoler og byens mest populære turområder og badevann.

  Adkomst

  Eiendommen ligger mellom Stavangergata og Djupaskarvegen. Fra Karmsundgaten v/sjukehuset, ta opp Stavangergaten, følg denne forbi Vardafjell Videregående skole (på høyre side) og ta så inn Saltveitvegen (like etter).

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 290 000,- (Prisantydning)
  • 261 092,- andel fellesgjeld pr. dato 22. des. 2023
  • 1 551 092,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 500,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.400,-
  • Avklaring forkjøpsrett HAUBO kr 3 991,-
  • kr 11 391,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 562 483,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 4 176,- Felleskostnader faktureres månedlig og inneholder renter & avdrag andel fellesgjeld, vedlikehold og renhold, felles forsikring av bygningsmassen, kommunale avgifter og renovasjon, samt internett levert av Haugaland Kraft - Altibox.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.01.2024 og selgers Egenerklæring datert 25.12.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 24. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230661
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.