Sandviklia 21

Tysvær
Prisantydning

2 450 000,-

Solgt
 • BRA78㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår2015
 • Omkostninger74 980,-
 • Totalpris2 524 980,-

Svært lekker fritidseiendom - Båtplass og sjøbod - Beliggenhet i høyde med flott utsikt

Beskrivelse

Hytten holder gjennomgående god standard og fremstår som meget lekkert innredet.

Stue/ kjøkken: Hyttas stue og kjøkken er i åpen løsning, og den ekstra takhøyden samt store vindusflater gir rommet rikelig med dagslys og fin utsikt utover området. Lekker kjøkkeninnredning i lys utførelse og godt med skap- og benkeplass. Spotlights i tak over kjøkken. Hvitevarer medfølger. Det er god plass til både spisebord og sofagruppe samt øvrig møblement i rommet. Stuen er også innredet med en flott vedovn som gir godt med varme. Utgang til terrasse og uteområdet fra stuen. Det er langt inn fiber fra Haugaland kraft.

Baderom/ wc: Hytta er praktisk innredet med baderom og toalettrom. Baderommet er innredet med fliser på gulv og baderomsplater på vegger og inneholder dusjkabinett, dobbel vask i seksjon samt opplegg for vaskemaskin. Praktisk innredning med benkeplate rundt vaskemaskin. Toalettrommet er innredet med fliser på gulv, panel på vegger og inneholder vegghengt toalett samt vask i seksjon.

Soverom: I første etasje finnes to romslige soverom hvor det er plass til dobbeltseng i begge rom om ønskelig. Det ene soverommet er i dag innredet med køyeseng, og passer ypperlig til barnerom/ gjesterom samt kontor. I tillegg har nåværende eier innredet hems med gulvoverflater av laminat, slik at også dette rommet benyttes som ekstra soverom/ tv- stue. Arealet av hems er ikke medtatt i rapport pga. lavere høyde enn krav ved oppmåling. Hemsen fungerer også ypperlig til oppbevaring.

Gang/ boder: Hytta har et kjekt inngangsparti med gode muligheter for oppbevaring av yttertøy. I tillegg finnes to kjekke boder for øvrig oppbevaring.

Detaljer

Fritidsboligen er over to plan og inneholder: Første etasje: Gang, toalettrom, bad/ vaskerom, to soverom, to boder samt stue og kjøkken i åpen løsning. Andre etasje: Hems innredet som loftstue og soverom.

Bygningsinformasjon

Fundamenter av betong. Yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Yttervegger er oppført i bindingsverk av tre, kledd med tømmerpanel. Saltak oppført i trekonstruksjon av sperr og taket er tekket med pappshingel. Vinduer og ytterdører av tre.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger av fritidsbolig, som stemmer med dagens bruk. Hems er ikke målbar ihht. krav ved oppmåling, og er derfor ikke medtatt i denne rapport. Det foreligger ikke tegninger av hagestue/ bod. Hagestuen er ikke omsøkt og godkjent i kommunen.

TG2 i tilstandsrapport: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: -Det ble registrert noe mangelfull og enkel fundamentering. -Det er ikke anordnet rekkverk på terrassen. -Hagestuen har enkel standard. -Det ble registrert noe fuktighet under sutak. Radon: -Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendige trapper: - Manglende barnesikring. -Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Varmtvannstank: -Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Elektrisk anlegg: -Det anbefales kontroll hvert 5.år.

Primærrom

1.etasje Bruksareal 1. etasje: 78 kvm Primærrom 1. etasje: 73 kvm Gang, toalettrom, bad/vaskerom, 2 soverom, stue/kjøkken. Sekundærrom 1. etasje: 5 kvm 2 boder.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for fritidsbolig. Det foreligger ikke ferdigattest på anneks/ bod på terrasse.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende fritidsbolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann via borehull og avløp/septik. Selgers kommentarer hentet fra vedlagt egenoppgave: "Hytten har privat renseanlegg for kloakk sammen med to andre hytter. Vi har sammen en vedlikeholdsavtale med et selskap som heter Biovac. Vi betaler kr. 477,-(2022) for vår andel av avbruddsforsikting på anlegget pr. år, samt kr. 1069,-(2022) pr. år for vedlikeholdsavtalen. Vi har betalt medlemskotigent til velforweningen på kr. 700,- pr. år(2022).

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger fritt til og solvendt til øverst i Sandviklia. Hytten ligger på et etablert hyttefelt på østsiden av Nedstrandsvegen, ca 10.km sør av Skjoldastraumen. Fra eiendommen er det ca. 40 minutter i bil til Haugesund og ca. 45 minutter til Håvik på Karmøy. Sandvik Camping ligger ca. 2 km fra eiendommen.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse.

  • kr 2 450 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 74 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 524 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 2 167,- pr. 2022. Gjelder tilsyn av slamanlegg via Tysvær kommune, renovasjonsgebyr via HIM. I tillegg er eiendommen registrert med 1 stk. slam fritid <4,5m3 tømming hver 4. år kr. 731,-. Denne vil komme som tillegg på oppført sum. Renovasjonsgebyr faktureres forskuddsvis 2 ganger årlig.

  Ligningsverdi

  Formuesverdi er innhentet fra skatteetaten.

 • Diverse

  Eiendommen har rettighet til 3 meters båtplass ved flytebrygge. Eiendommen har rett til sjøbod nr. 11 etter trekning foretatt 28.05.2015 av Sandvik hyttegrend. Båtplass og sjøbod ligger i Sagvika og er forbeholdt medlemmer av Sandvik hyttegrend. Det vil bli tinglyst veirett til hytta. Selger plikter å tinglyse rettigheten innen overtagelse.

  Hytten har privat renseanlegg for kloakk sammen med to andre hytter. Vi har sammen en vedlikeholdsavtale med et selskap som heter Biovac. Vi betaler kr. 447,- (2022) for vår andel av avbruddsforsikring på anlegget pr. år, samt kr. 1069,- (2022) pr. år for vedlikeholdsavtalen. Vi har også betalt medlemskontigent til velforeningen på kr. 700,- kr. pr. år (2022).

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 14.01.2023 og selgers Egenerklæring datert 23.01.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230010
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.