Saudavegen 5816

Vindafjord
Prisantydning

3 990 000,-

Solgt
 • BRA124㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1994
 • Omkostninger113 480,-
 • Totalpris4 103 480,-

Flott fritidseiendom eller enebolig til sjøen - fin strandlinje - kai/brygge - garasje

Beskrivelse
 • Selges fullt møblert og med alle hvitevarer. Oppe medfølger tørketrommel og vaskemaskin, oppvaskmaskin, micro, kjøleskap og komfyr. Nede medfølger oppvaskmaskin, vaskemaskin, kjøleskap, fryseboks og micro. TV medfølger nede, ikke det som er oppe. PC medfølger ikke. Sengeklær og alt utstyr til kjøkken som panner og kjørl medfølger. Den store senga på hovedsoverommet vil bli byttet ut med en normal seng før overtagelse. Ellers vil alle senger også medfølge.
 • Terrassen er ny med nytt trevirke og rekkverk. Nytt sarnafildekke på terrassen.
 • Nymalt hytte 2023.
 • Automatsikringer.
 • Altibox er innlagt.
 • Varmtvannsbereder skiftet i 2023 - 200l.
 • Pumpetoalett i 1. etasje skiftet i 2022.
 • Vann fra servant nede blir pumpet opp til kommunalt avløp. Selger er usikker på om det gjelder dusj nede, eller om det renner ut under grunnmur. Det samme gjelder kjøkken nede.
 • Vanntrykk er normalt på ca 4 bar i følge selger.
 • Ett nytt vindu i sør på kjøkken er skiftet i 2019 av byggmester Bjelland fra Sandeid.
 • Skiftet reduksjonsventil.
 1. etasje: - Fint og innbydende kjøkken med hvit kjøkkeninnredning og mørk benkeplate. Laminatgulv med flisemønster på gulv og lysmalt panel på vegg og tak. - Moderne kjøkkenplater mellom over- og underskap. Underlimt vask. Stor plass til spisegruppe. Gode lysforhold med flere vinduer og balkongdør mot øst til veranda. Integrert oppvaskmaskin. - Romslig og koselig stue med fantastisk utsikt og man kan "ta på" fjorden. Stua har eikeparkett på gulv og lysmalte panel på vegg og tak. Balkongdør ut på veranda mot sør. - Synlig bjelkelag i tak gir en stilig effekt. - Flott fliselagt bad med varmekabler. Badet inneholder dusj med skyvedør, wc, baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin og til tørketrommel (som medfølger). - Stort soverom med belegg med flisemønster på gulv og lysmalt panel i vegg og tak. Garderobeplass med god oppbevaringsplass. - Soverom nr. 2 har furugulv, malt panel på vegg og takess i taket. - Soverom nr. 3 har furugulv, malt panel på vegger og takess. - Gang med flisemønstret laminat på gulv, malt panel på vegg og takess i taket. Innebygget garderobeskap til oppbevaring.

 2. etasje: - Stue med åpen kjøkkenløsning. Eikeinnredning med laminat benkeplate. Smartpanel på vegger og nytt belegg på gulv. - Fantastisk sjøutsikt fra etasjen. - Utgang til terrasse mot sjøen. Terrassen er støpt og har noe belegningsstein. - I tillegg kommer utvendig bod/vinterhage på ca. 14,5 kvm. - Innholdsrikt bad med smartpanel på vegg og epoxy maling på gulv. Badet inneholder baderomsinnredning, wc, dusjnisje med fliser og vaskemaskin. Plassbygget skap på badet. Takhøyde ca. 1.85m her. Stor varmtvannstank på 200l. - Gang med flisemønstret laminat, panel og plassbygget garderobeskap. Furutrapp. - Stort soverom / bod med skyvedørsgarderobe. Flisemønstret laminatgulv og smartpanel på vegg. - Utestua har støpt gulv, fastmonterte hyller og skyvedører i glass både mot terrassen og mot sjøen.

Detaljer

Hytte: Eier opplyser at da hytta ble innredet ble det bygget slik at eier benyttet underetasjen til seg selv, mens 2. etasje ble utleid. Det er grunnen til at det er to bad og to kjøkken.

 1. Etasje: Stue/kjøkken, soverom (ikke godkjent pga lysforhold), bad og gang/trapperom. I tillegg kommer utvendig bod/vinterhage på 14,5 kvm.

 2. Etasje: Gang, bad, 3 soverom, kjøkken og stue.

Kai: Ved nydelig steinstrand har eier laget ny/endret betongkai og opparbeidet betong/stein kaiområde mellom sjø og bygget. Rustfrie pullerter er montert.

Garasje: er på BRA 14 kvm + bod på 6 kvm. BTA er ca. 24 kvm. Garasje er satt opp i mur. Pultak/skråtak med utenpåliggende betongtakstein. Alder er ukjent, men byggemåten var vanlig på -40 tallet. Enkel og grei garasje/carport med bod som er preget av normal elde og slitasje. Noe fukt i grunnmur mot øst. Bygget har ikke garasjeport, men dør til bod er låsbar. Boda har innlagt belysning, fastmonterte hyller og støpt gulv. Lite frittstående røykeri ved siden av garasjen.

Godkjent å bygge ny garasje på samme sted som den eksisterende i følge selger. Selger har tegninger.

Bygningsinformasjon

Bygningen er registrert i kommunen som en helårsbolig som brukes som fritidsbolig.

Ringmur i betong. Trekonstruksjon med utvendig trekledning og listverk i tre. Betongtakstein på skråtak. Takrenner og nedløp i plast.

Det foreligger godkjent byggesøknad for riving av eksisternde tak og oppføring av altan/takoverbygg over båtopptrekk med et areal på 20 kvm. Datert 22.10.1998.

Byggeår er noe usikkert. Selger fikk opplyst av forrige eier at byggeåret var 2001. Men det foreligger en ferdigattest utstedt til forrige eier på et anneks fra 1994 og man vet at eksisterende tak ble godkjent revet og oppføring av altan/takoverbygg ble godkjent i 1998. Eiendommen har ingen anneks. Megler antar derfor at bygningen er et tidligere anneks som hadde båtopptrekk under. Så er det senere ombygget til helårsbolig, men megler har ikke funnet dokumentasjon på dette. Det er vedlagt tegning stemplet som godkjent av kommunen, men datoen er vanskelig å tyde. Megler gjetter seg til at det er 22.11.1993 det står, men dette er usikkert. På denne tegningen er det kun tegnet inn to soverom og to uspesifiserte rom i hovedetasjen.

Det er vedlagt bygningstegninger av påbygg datert 22.08.2001. Påbygget soverom, gang, bad og altan i 2. etasje. På tegningen er det også tegnet inn stue/kjøkken i hovedetasjen samt totalt 3 soverom i hovedetasjen slik at dette stemmer med faktiske forhold. Man antar derfor at annekset ble godkjent omgjort til enebolig i 2001 i forbindelse med påbygget, men megler har ikke fått full historikk om eventuelle bruksendringer som kan ha blitt utført da. Uansett er boligen i dag registrert som en enebolig brukt som fritidsbolig.

Megler antar at innredning av rom i underetasjen samt tette vegger i utestua ikke er godkjent.

Soverom i underetasjen har vindu ut til utvendig bod/vinterhage og er derfor ikke et godkjent soverom pga manglende lysforhold.

I tilstandsrapport fra takstmann, vedlagt salgsoppgaven i sin helhet, fremkommer følgende TG3 avvik: - Bad underetasje: Pga takhøyde og utførelse av rommet er det ikke iht. forskrifter. Må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. - Branntekniske forhold: Røykvarslere er ikke tilkoblet strømnettet. - Skjevhet på gulv i kjeller.

Avvik med TG2 som kan kreve tiltak: - Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. - Balkonger, terrasser og rom under terreng: I overgang mellom terrasse / kledning er det noe vanskelig å se om lufting på klednig er korrekt utført. Normalt skal det være et beslag i overgang. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Radon: Ikke oppført med radonsperre og det er ikke utført målinger. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Innvendige trapper: TG pga bratt trapp. - Bad: Mangler tilluftsventilering. Dette bør etableres. - Bad: Fukt i tilliggende konstruksjoner. TG pga naturlig bakkefukt. Det er vanlig at eldre hus har naturlig bakkefukt. Så lenge nivå er lavt vil dette ikke være et problem, men kjøper overtar denne risiko. Selger tillot ikke takstmann å foreta hulltaking.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Taktekking, veggkonstruksjon, dører, skjevhet i gulv i 2. etasje, rom under terreng, vannledninger og varmtvannstank.

I forbindelse med vanninntrenging i underetasjen ble det også skiftet noe veggpanel på badet der nede. Dette ble uteglemt i egenerklæringen. Selger har benyttet eiendommen som hytte de siste 12 mnd. Ref uteglemt kryss i egenerklæringen.

Primærrom

Hytte / bolig Bruksareal 1. etasje: 45 kvm Stue/kjøkken, soverom, bad og gang/trapperom. 2. etasje: 79 kvm Gang, bad, 3 soverom, kjøkken og stue. Primærrom 1. etasje: 45 kvm Stue/kjøkken, soverom, bad og gang/trapperom. 2. etasje: 79 kvm Gang, bad, 3 soverom, kjøkken og stue.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest for endring av brygge datert 20.12.2022.

Det foreligger ferdigattest på anneks datert 02.09.1994.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig/hytte som kan leies ut i sin helhet. Egner seg godt som en utleiehytte også.

Vei/vann/kloakk

Kommunalt vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei. Denne eiendommen eier selv den private veien ned til hytta.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Flott fritidseiendom med strandlinje og nydelig utsikt! Hytta ligger sørvendt og solrikt til i sentrum av Sandeid med gangavstand til alt Sandeid har å by på. Butikk, bussforbindelse, bensinstasjon, kirke, bank med mer like i nærheten av hytta.

  Adkomst

  Dersom man ankommer Sandeid fra Ølen (Sandeidvegen) så tar man til høyre i T krysset til Saudavegen. Følg veien 200m og ta så av til venstre. Eiendommen ligger da i enden av veien. Dersom man kommer fra Knapphus tar man av til høyre fra E134 og følger veien ca 17 km og man får da hytta på høyre side.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål i følge reguleringsplan for Sandeid sentrum.

  • kr 3 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 113 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 103 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 830,- pr. 2023. Kommunale avgifter er for fritidsbolig. Dersom man ønsker å ta i bruk eiendommen som enebolig må man påregne at de årlige kommunale avgiftene vil øke.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  29.06.2023 og selgers Egenerklæring datert 05.07.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230294
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.