Sillaåkeren 1 og 3, 5590 Etne

Sillaåkeren 1 og 3

Etne
Prisantydning

1 990 000,-

 • BRA166㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1969
 • Omkostninger61 007,-
 • Totalpris2 051 007,-

SILDE: Enebolig med godkjent hybel på flott beliggende tomt

Beskrivelse

Sillaåkeren 1: Påbygget bod ved siden av inngangspartiet med utebelysning og vindu som fungerer som vedskjul og til oppbevaring av redskaper og lignende.

Ny inngangsdør inn til vindfang med belegg på gulv, panelte vegger og trapp ned til underetasjen.

Gang med belegg på gulv, garderobeoppheng, panelte vegger og luke med nedtrekkbar stige til loft.

Bad med belegg på gulv, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin, servant, tre speilskap og høyt sideskap, spotter over speil, FiboTrespo plater på vegger. Stor dusjnisje med doble glassdører i front og baderomsplater.

Soverom1 med laminatgulv og tapetserte vegger.

Soverom2 med nymalt panel på vegger, laminatgulv, panelovn, rullegardin og liten garderobe for klær.

Dobbelt soverom3 med ny eikeparkett på gulv, panelovn, rullegardin og garderobe. Malt tapet på vegger.

Stor stue med peis og innsats, varmepumpe, malt brystningspanel med tapet over, laminatgulv og utgang til terrasse med tett tak innerst samt markise. Flott utsikt til sentrum og ned til Enge. Fjordutsikt vinterstid.

Kjøkken med belegg på gulv, heltre innredning med oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap som medfølger.

Kjeller hoveddel: Innvendig trapp ned til gang med betonggulv.

Snekkerbod.

Bod til to stk. varmtvannsbereder under trappa.

Vaskerom med støpt gulv, utslagsvask og mulighet til vaskemaskin og tørketrommel.

Sillaåkeren 3 - Hybel: Innvendig dør til hybel fra gangen. Hybelen har også egen utvendig inngang under terrasse med tett tak og heller på bakken. Inngang inn til vindfang med belegg på gulv, panelte vegger.

På vedlagt plantegning(illustrasjon) så er omtalt bod illustrert med en seng. Dette rom er dog ikke godkjent som soverom.

Stue med vedovn, belegg på gulv, panelovn og panelte vegger.

Kjøkken med laminatgulv, eldre innredning og tapetserte vegger. Bør renoveres.

Bod med laminatgulv og panelte vegger. Rommet har nok vært brukt som ekstra soverom for leieboere, men er ikke godkjent som soverom. Lite vindu. Panelovn.

Soverom med nytt laminat på gulv, panelovn og panelte vegger.

Bad med dusjkabinett, fliser på gulv, wc, vifte, stor servant med dobbelt underskap og speilskap.

Egen terrasseplatting på sørsiden av huset for eventuelle leieboere.

Påbygget bod ved siden av leiligheten nede. Da det er et isolert "TV-stue" med laminatgulv med varmekabler og en ski/smørebod.

 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og kloakk samt kommunal vei.
 • Tilknyttet Altibox fra Haugeland Kraft (fiber).
 • Selges møblert som følger: Inkl. TV, og Wifi Fiber. Gaming utstyr samt møbler og senger. Ikke sengetøy. Kjøkkenutstyr medfølger om ønskelig. Ikke krystallglass. Gardiner og belysning medfølger.

Følgende kommentarer er mottatt fra selger med informasjon om hva selger har utført i nyere tid: - Nytt dreneringsanlegg og ny natursteinsmur mot sør langs vei. - Drenering er koblet til ny kumme nedenfor eiendommen med 2 drensrør i parallell. Takrenner er delvis tilkoblet dreneringsrør. - Hatt inspeksjon og renovasjon av begge ildsteder og godkjent rapport fra feier. - Bygget ny terrasse. - Nye ytterdører og nytt tak under terrassen. - Nytt tak med H-panner (gjenbruk) og nye lekter osv. - Ny bod mot sør og TV stue og ski bod mot nord. Selger har søkt kommunen om disse og det er fattet vedtak om godkjenning som avventer endelig godkjenning fra fylkesmannen samt naboers klagerett som utgår om 3 uker den 7. desember 2020. Tak er stål plater med garanti. - Ny sykkelbod mot øst. - Oppgradert deler av el anlegg. - Oppgradert rørlegger anlegg. - Fasaden er overflatebehandlet i 2019/2020. - Nytt bad sokkel og kjøkken. - Malt hybelen. - Nytt kjøkken oppe. Ekstra isolasjon kald loft. - Ny bod mot øst for å få grus og jord bort fra grunnmuren utenfor vaskekjeller. Nytt tak over og terrasse. - Isolert og kledd hele grunnmuren. - Filt duk under toppgrus og grovpukk i hagen.

Videre er følgende utført i slutten av 2020 og begynnelsen av 2021: 1. Trappa er meislet bort og asfaltert slik at alt er likt. 2. Ny inngangsdør ved bod med sylinderlås. 3. Nytt gjerde mot øst. 4. Kalt rom/bod fikset opp ,murer pusset og malt. 5. Ny grus innkjørsel til hybel. 6. Malt gang . 7. Ny stor varme pumpe er montert. 8. Nytt kjøkkengulv. 9. Nytt tak og malt vegger soverom. 10. Nytt gjerde nord og planter er plantet.
11. Pussa murvegger og malt bod utenfor vaske kjeller. 12. Nytt ventilatorrør til bad kjeller. 13. Ny takrenne vedbod. 14. Nytt teppe grovkjeller. 15. Pussa murvegger bod øst og nytt led lys. 16. Bod: vannmåler og nytt led lys. 17. Ny kjøkken vifte.
18. Nye foring bislag, gang og ny kjeller dør og nye gulvlister og nytt gulv.
19. Kald loftet er ekstra isolert med Glava.

Detaljer
 • Eiendommen har en populær og kjekk beliggenhet ca. midt i det populære byggefeltet Silde.
 • Boligen har godkjent hybel i sokkeletasje. Denne er sammen med tv-stue og skibod utleid for kr. 4000 + strøm.
 • Det er innvendig trapperom fra hoveddel som er avlåst. Egen utvendig inngang til hybel fra stort bislag. Hoveddel inneholder bl.a. 3 soverom, oppusset bad, vinkelstue, kjøkken, gang, vindfang og vedbod.
 • Hybel har stort bislag, gang, snekkerbod, bod, vaskerom, stue, kjøkken, bad, soverom og bod (for lite vindu til å kalles soverom).
 • Det er også bygget på tv stue med varmekabler i gulv og en ski/smøre bod ved inngangen av inngangspartiet. Alle rom er pusset opp med moderne farger.
Bruksareal per etasje

Sokkeletasje: 82 kvm. 1. etg.: 84 kvm.

Bygningsinformasjon

Dobbel mur først 15cm siporeks steiner med Rockvold inni og så 15 cm vanlig støpt grunnmur utenpå. Tegl pipe. Trekledning. H panner på tak (gjenbrukte). Byggemeldt i 1968 som enebolig med hybel. Godkjent utvidet altan i 1993.

Reguleringsplanen ble vedtatt i 1973, etter at boligen ble bygget. Reguleringsplanen som viser i det digitale kartet til kommunen (fonnakart.no) er feil her. Det er bekreftet av teknisk etat at den elektroniske versjonen har diverse feil. Blant annet at det går en byggelinje på tvers gjennom huset er feil. Byggelinjen sneier det nordøstre hjørnet.

På vedlagt plantegning (illustrasjon) så er omtalt bod illustrert med en seng. Dette rom er dog ikke godkjent som soverom.

Ny bod mot sør og gaming rom/bod mot nord. Godkjent av kommunen.

Primærrom

Sokkeletasje: Entrè, trapperom, gang, stue, kjøkken, bod, soverom og bad. 1. Etg.: Gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10. juli 1969.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Adkomst vi kommunal vei. Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stua. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på det etablerte boligfeltet Silde med kort avstand til sentrum via gang- og sykkelsti.

  Adkomst

  Fra Etne Sentrum: Kjør forbi Enge Skule og over Etne elva. Ta så andre avkjørsel til venstre like etter at man har passert elva og rett ved 90 graders høyre sving. Følg veien et stykke oppover boligfeltet og man får så eiendommen på høyre hånd. Boligen er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Tinglysingsgebyr e-skjøte 187,-
  • Dokumentavgift 49 750,-
  • kr 61 007,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 051 007,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 646,- pr. 2019. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 678,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer som står på kjøkken på visning og er med på bilder medfølger i handelen. Det gis ingen garantier på disse.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 21.10.20 og selgers Egenerklæring datert 15.10.20. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 9. feb. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00362
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.