Sillaåkeren 1 og 3, 5590 Etne

Sillaåkeren 1 og 3

Etne
Prisantydning

1 790 000,-

 • BRA166㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1969
 • Omkostninger56 007,-
 • Totalpris1 846 007,-

SILDE: Enebolig med godkjent hybel på flott beliggende tomt

Beskrivelse

Sillaåkeren 1: Påbygget bod ved siden av inngangspartiet med utebelysning og vindu som fungerer som vedskjul og til oppbevaring av redskaper og lignende.

Ny inngangsdør inn til vindfang med belegg på gulv, panelte vegger og trapp ned til underetasjen.

Gang med belegg på gulv, garderobeoppheng, panelte vegger og luke med nedtrekkbar stige til loft.

Bad med belegg på gulv, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin, servant, tre speilskap og høyt sideskap, spotter over speil, FiboTrespo plater på vegger. Stor dusjnisje med doble glassdører i front og baderomsplater.

Soverom1 med laminatgulv og tapetserte vegger.

Soverom2 med nymalt panel på vegger, laminatgulv, panelovn, rullegardin og liten garderobe for klær.

Dobbelt soverom3 med ny eikeparkett på gulv, panelovn, rullegardin og garderobe. Malt tapet på vegger.

Stor stue med peis og innsats, varmepumpe, malt brystningspanel med tapet over, laminatgulv og utgang til terrasse med tett tak innerst samt markise. Flott utsikt til sentrum og ned til Enge. Fjordutsikt vinterstid.

Kjøkken med belegg på gulv, heltre innredning med oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap som medfølger.

Kjeller hoveddel: Innvendig trapp ned til gang med betonggulv.

Snekkerbod.

Bod til to stk. varmtvannsbereder under trappa.

Vaskerom med støpt gulv, utslagsvask og mulighet til vaskemaskin og tørketrommel.

Sillaåkeren 3 - Hybel: Innvendig dør til hybel fra gangen. Hybelen har også egen utvendig inngang under terrasse med tett tak og heller på bakken. Inngang inn til vindfang med belegg på gulv, panelte vegger.

Stue med vedovn, belegg på gulv, panelovn og panelte vegger.

Kjøkken med laminatgulv, eldre innredning og tapetserte vegger. Bør renoveres.

Bod med laminatgulv og panelte vegger. Rommet har nok vært brukt som ekstra soverom for leieboere, men er ikke godkjent som soverom. Lite vindu. Panelovn.

Soverom med nytt laminat på gulv, panelovn og panelte vegger.

Bad med dusjkabinett, fliser på gulv, wc, vifte, stor servant med dobbelt underskap og speilskap.

Egen terrasseplatting på sørsiden av huset for eventuelle leieboere.

Påbygget bod ved siden av leiligheten nede. Da det er et isolert "gaming rom" med laminatgulv med varmekabler er standarden i praksis høyere enn en bod.

 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og kloakk samt kommunal vei.
 • Tilknyttet Alktibox fra Haugeland Kraft (fiber).
 • Selges møblert som følger: Inkl. TV, og Wifi Fiber. Gaming utstyr samt møbler og senger. Ikke sengetøy. Kjøkkenutstyr medfølger om ønskelig. Ikke krystallglass. Gardiner og belysning medfølger.

Følgende kommentarer er mottatt fra selger med informasjon om hva selger har utført i nyere tid: - Nytt dreneringsanlegg og ny natursteinsmur mot sør langs vei. - Drenering er koblet til ny kumme nedenfor eiendommen med 2 drensrør i parallell. Takrenner er delvis tilkoblet dreneringsrør. Påbygg gjenstår. - Hatt inspeksjon og renovasjon av begge ildsteder og godkjent rapport fra feier. - Bygget ny terrasse. - Nye ytterdører og nytt tak under terrassen. - Nytt tak med H-panner (gjenbruk) og nye lekter osv. - Ny bod mot sør og gaming rom/bod mot nord. Selger har søkt kommunen om disse og det er fattet vedtak om godkjenning som avventer endelig godkjenning fra fylkesmannen samt naboers klagerett som utgår om 3 uker den 7. desember 2020. Tak er stål plater med garanti. - Ny sykkelbod mot øst. - Oppgradert deler av el anlegg. - Oppgradert rørlegger anlegg. - Fasaden er overflatebehandlet i 2019/2020. - Nytt bad sokkel og kjøkken. - Malt hybelen. - Nytt kjøkken oppe. Ekstra isolasjon kald loft. - Ny bod mot øst for å få grus og jord bort fra grunnmuren utenfor vaskekjeller. Nytt tak over og terrasse. - Isolert og kledd hele grunnmuren.

Detaljer
 • Eiendommen har en populær og kjekk beliggenhet ca. midt i det populære byggefeltet Silde.
 • Boligen har godkjent hybel i sokkeletasje. Denne er ikke utleid p.d.d. Det er både innvendig trapperom fra hovedetasjen med innvendig dør til hybelen og egen utvendig inngang til hybelen. Hovedetasjen inneholder bl.a. 3 soverom, oppusset bad, vinkelstue, kjøkken gang og vindfang. Sokkeletasjen har gang, snekkerbod, bod og vaskerom som tilhører hoveddelen og hybel med stue, kjøkken, bad, soverom og bod (for lite vindu til å kalles soverom).
 • Det er også et påbygget "gaming rom" med varmekabler i gulv og en påbygget bod ved siden av inngangspartiet.
Bruksareal per etasje

Sokkeletasje: 82 kvm. 1. etg.: 84 kvm.

Bygningsinformasjon

Plass støpt betongmur. Tegl pipe. Trekledning. H panner på tak (gjenbrukte). Byggemeldt i 1968 som enebolig med hybel. Godkjent utvidet altan i 1993.

Primærrom

Sokkeletasje: Entrè, trapperom, gang, stue, kjøkken, bod, soverom og bad. 1. Etg.: Gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10. juli 1969.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Adkomst vi kommunal vei. Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stua. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på det etablerte boligfeltet Silde med kort avstand til sentrum via gang- og sykkelsti.

  Adkomst

  Fra Etne Sentrum: Kjør forbi Enge Skule og over Etne elva. Ta så andre avkjørsel til venstre like etter at man har passert elva og rett ved 90 graders høyre sving. Følg veien et stykke oppover boligfeltet og man får så eiendommen på høyre hånd. Boligen er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 790 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Tinglysingsgebyr e-skjøte 187,-
  • Dokumentavgift 44 750,-
  • kr 56 007,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 846 007,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 646,- pr. 2019. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 678,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer som står på kjøkken på visning og er med på bilder medfølger i handelen. Det gis ingen garantier på disse.

  Reguleringsplanen ble vedtatt i 1973, etter at boligen ble bygget. Reguleringsplanen som viser i det digitale kartet til kommunen (fonnakart.no) er feil her. Det er bekreftet av teknisk etat at den elektroniske versjonen har diverse feil. Blant annet at det går en byggelinje på tvers gjennom huset er feil. Byggelinjen sneier det nordøstre hjørnet.

  På vedlagt plantegning(illustrasjon) så er omtalt bod illustrert med en seng. Dette rom er dog ikke godkjent som soverom.

  Ny bod mot sør og gaming rom/bod mot nord. Selger har søkt kommunen om disse og det er fattet vedtak om godkjenning som avventer endelig godkjenning fra fylkesmannen samt naboers klagerett som utgår om 3 uker den 7. desember 2020.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 21.10.20 og selgers Egenerklæring datert 15.10.20. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut Haugesund Sparebank sin lånekalkulator.

Lånekalkulator

Sist oppdateret: 18. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00362
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse