Sillavegen 108

Etne
Prisantydning

3 190 000,-

Solgt
 • BRA126㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2017
 • Omkostninger93 480,-
 • Totalpris3 283 480,-

Oppgradert tomannsbolig med 2 carporter.

Beskrivelse
 • Eier fikk utført tilleggsvalg for over 300 000 da hun kjøpte av byggefirmaet Br. Mæland. Etter dette har leiligheten blitt ytterligere oppgradert.
 • Utebelysning
 • Utvendige stikkontakter på fasade.
 • Utvendig vannkrane.
 • Rør-i-rør
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
 • Vedovn og stålpipe i stue.
 • Offentlig vann og avløp.
 • Takrenner og nedløp i aluminium.
 • Varmtvannsbereder på hele 194l.
Detaljer

Den ene carporten er på siden av boligen med plass til å parkere flere biler foran. Det er asfaltert innkjørsel. Det er asfaltert foran carport2 foran inngangsdøra også. Støpt gulv inni carport.

Stor utebod med støpt gulv, panelovn, belysning og stikkontakter.

Inngang til hall med trapp opp til hovedetasjen. I hallen er det store 60*60 fliser på gulv med varmekabler m/ termostat og malte og gipsete vegger. Spotter i tak. Garderobe ved inngangsdøra.

Vaskerom med flislagt gulv og varmekabler. Lang benkeplate med nedfelt vask samt plass til vaskemaskin og tørketrommel under. Rør-i-rør skap, sikringsskap og balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er plassert her. Rommet grenser ikke til noen soverom.

Soverom1 med en-stavs laminatgulv samt malte og gipsete vegger.

Bad med store 6060 fliser på gulv, 3060 fliser med mønsterdesign på vegger, varmekabler med termostat, baderomsinnredning med dobbel underskuff og dobbelt speilskap, vegghengt toalett og romslig dusjnisje med regnvannsdusj. Persienner i vindu.

Soverom2 med en stavs laminatgulv og malte gipsplater på vegger.

Dobbelt soverom3 med en stavs laminatgulv, malte gipsplater på vegger, plissè gardiner i vinduer og skyvedørsgarderobe

 1. Etasje: Trapp opp til stue/kjøkken med åpen løsning. En stavs laminatgulv. Kjøkkenet har skaper både over og under benkeplata. Det er integrert stekeovn, int. kjøleskap, int. Oppvaskmaskin og int. induksjon koketopp med moderne vifte over. Underlimt vask i laminatbenkplate. Dimmbare spotter i tak.

Stue med en stavs laminatgulv og malte gipsplater på vegger, dimmbare spotter i tak, vedovn med glassfront, utgang til stor terrasse mot sør med anti skli terrassebord, levegg for vindskjerming og levegg mot nabo i nord. Det er også utgang til terrasse mot øst som deles med naboen. Halve tilhører denne og halve tilhører naboen. Det er også mulig å lage terrasseplatting på bakkeplan på baksiden (med adkomst via den østvendte terrassen) av boligen slik naboen har gjort (se bilder). Dette er ikke søknadspliktig.

Bygningsinformasjon

Grunnmur i isolerte elementer. Bindingsverkkonstruksjon som er utvendig kledd med liggende og stående trekledning. Takkonstruksjon av trekonstruksjon. Taket er tekket med asfaltpapp.

I tilstandsrapport fra takstmann, som er vedlagt salgsoppgaven i sin helhet, fremkommer det ingen TG 3 avvik. Det er full oversikt over TG2 avvik i vedlagt rapport, men her er et utdrag av enkelte momenter: - Forstøtningsmur i lysgrop har sprekk. - Bordkledning går stedvis helt ned til terreng. - Det er stedvis flasset overflate på glasslister til vinduer og dører. Detter forhold er det reklamert på til utbygger. Blir i følge selger ordnet av utbygger til våren når de er tørre. - Det er påvist sprekker i flis på badets vegg mot kjøkken samt flisefuge på venstre side av dør. Videre er det bom i noen fliser, sprukket silikonfuge i dusj, svelling på baderomsinnredning og løs terskellist ved dør. Se forøvrig selgers egenerklæring også. Flisene og fugene blir ordnet denne uka (uke 47). - Vindu på soverom oppfyller ikke dagens krav til rømningsvindu. - Det er 2,4m opp fra lysgrav, men det er plassert stige. - Vindu på soverom mot nord oppfyller ikke anbefaling om dagslysflate.

Primærrom

Halvpart av tomannsbolig Bruksareal Kjeller: 62 kvm 3 soverom, bad, vaskerom og gang. 1. etasje: 64 kvm Stue/kjøkken og bad. Primærrom Kjeller: 62 kvm 3 soverom, bad, vaskerom og gang. 1. etasje: 64 kvm Stue/kjøkken og bad. Sekundærrom Kjeller: 5 kvm Utvendig bod.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 03.02.2020.

Adgang til utleie

Man kan leie fritt ut og boligen er i dag utleid. Avtalen blir sagt ved salg og leieboer får minimum 2 mnd på å flytte ut.

Vei/vann/kloakk

Adkomst via kommunal vei. Tilkoblet kommunalt vann og kloakk.

Oppvarming

Vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i nedre kant av et større byggefelt på Kambe med flott utsikt. Det er en fotballbane like nedenfor eiendommen og kort vei til lekeplass. Gangavstand til sentrum via gang- og sykkelvei (med unntak av ca. 200m der en må i veien hvor det er etablert fartshumper). I sentrum har en skoler, barnehager, fritidstilbud som kino, idrettsanlegg, kunstgressbane, kjøpesenter, kommunehus, kulturhus, nytt bibliotek, klatrevegg m.m.

  Adkomst

  Fra Etne sentrum følger en veien forbi kulturhuset og over broa over Etneelva. Når en har passert avkjørsel til turistveien til Skånevik tar en første vei til venstre opp Silde byggefelt. Følg veien oppover til en kommer til en liten flate hvor det er en grusbane med fotballmål. Følg veien litt videre oppover så får en boligen på venstre hånd.

  Adkomst fra kommunal vei.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 3 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 93 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 283 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 614,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse
  • Dette er et sameie med 4 seksjoner og reguleres av eierseksjonsloven. Sameiet har ikke foretatt årsmøter og er inaktivt i følge selger.

  • Boligen er utleid p.d.d. på forbrukerrådets standardkontrakt for tidsubestemt avtale kr. 8500 per mnd + strøm. Avtalen var tidsbestemt på ett år tidligere, men avtalen ble tidsubestemt fra 01.03.21 med 2 mnd oppsigelsesfrist. Avtalen vil bli sagt opp når boligen blir solgt. I følge avtalen er ikke dyrehold eller røyking innendørs tillatt. Det er innbetalt kr. 10 000 i depositum fra leieboer. En inventarliste er vedlagt leiekontrakten.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 15.11.22 og selgers Egenerklæring datert 22.11.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 2. des. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01220035
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.