Sjoarvegen 2

Sveio
Prisantydning

6 500 000,-

Solgt
 • BRA318㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2007
 • Omkostninger176 230,-
 • Totalpris6 676 230,-

Rophus - Fantastisk murhus - Dobbel garasje - Vannbåren varme - Glaserte panner - Energivennlig - Utsikt - Bør sees!

Beskrivelse

Innvendig har boligen takhøyde på 255 cm. Høy innvendig standard med dekorative og kostbare keramiske fliser på gulv og vannbåren varme, flott kjøkken og stor tiltalende stue. Høy standard på hvitevarer, 120 cm komfyr m/gassplater og elektrisk stekeovn m/utvendig dobbel gassforsyning, side by side kjøl/frys, integrert kaffemaskin for å nevne noe. Hvitevarer på kjøkken er kun ca 4 år gammelt. Luke i kjøkkengulv til vinkjeller/kjølerom. 5-10 grader. Nytt solskjerming system m/motorstyring. Dekorative gjennomgående peiser mellom stue og kjøkken og mellom hoved-bad og hoved-soverom, delikat løsning for god stemning. Vannbåren varme sørger for en behagelig og energivennlig varme i hele boligen. Kjellerstue med peis. Utvendig solid dobbel garasje og bolig med glaserte panner på tak, gårdsplass med dels asfalt og granitt-steinfliser som forøvrig også er på trappene utenfor og rundt huset. Det bare oser kvalitet. Inngjerdet hage dels naturtomt med bl.a. eple- og pære trær, rips og stikkelsbær.

Detaljer

Hovedetasje: entrè, hall, 2 bad, 4 soverom, vaskerom, grovkjøkken, kjøkken og stue. Underetasje inneholder: kjellerstue, verksted, teknisk rom og bod.

Bygningsinformasjon

Stue i kjeller er ikke omsøkt innredet til rom for varig opphold i kommunen.

Eier opplyser om at hagestue står over på naboens eiendom og at dette har vært en del av avtalen dem i mellom siden byggeår.

Eier opplyser også om følgende: Boligen har gjennomgått en betydelig vedlikeholds-prosess og oppgradering. Opparbeidet hage utført av gartner fra Bømlo. Søylebjørk-alle i oppkjørselen og en rekke frukttrær (eple, plommer og kirsebær samt bær som rips- og stikkelsbær). Stor inngjerdet hundegård med eget hundehus og egen sikkerhets inngang Hagestue med skifer og natursteinpeis og innlagt strøm Stort tun foran huset anlagt av granitt-blokker i mønster (ca kr 350.000,-.) Innvendig oppussing (kjøkken, stue, begge bad og soverom) (kr 80.000,-.) Vannbåren varme i alle gulv i begge etasjer levert fra varmepumpe tilknyttet 2 borehull. Meget energivennlig. Egen vinkjeller med adkomst fra luke på kjøkkengulv. Hurtiglader for Elbil. 3-fase 400V 32A. Siste året er følgende utført: Trapper og terrasse rundt hele huset anlagt i tykke granittplater (kr 500.000,-) Nye tak-lekter (kr 150.000,-.) Nye takrenner (kr 60.000,-.) Pussing og maling av utvendig betong kr 110.000,-.) Oppgradering av varmepumpe med nye ventiler og manuelle termostater (utført høsten-22 til kr 60.000,-.)

Primærrom

Bruksareal -1. underetasje: 72 kvm 1. etasje: 246 kvm Primærrom -1. underetasje: 66 kvm Kjellerstue og hobbyrom. 1. etasje: 239 kvm Entrè, hall, 2 bad, 4 soverom, vaskerom, grovkjøkken, kjøkken og stue.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.04.2009.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Nyoverhalt vannbåren varmesystem i alle rom. Meget energivennlig. 2 åpne peiser mellom stue/kjøkken og bad/soverom er for kos, ikke effektiv varme.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger rett i utkanten av Haugesund ved Rophus, på en egen høyde med 3 hus, like oppenfor "paradis" og sjøen. Nydelig utsikt og solrik eiendom med strand og turområder i umiddelbar nærhet. Denne beliggenheten må interessenter kjenne på. Rolig område, på landet men allikevel så nært alt.

  Adkomst

  Følg veien nordover og like før Ekrene næringspark ta til venstre ved avkjøring og følg veien naturlig nedover. Der veien deler seg ved rekkehus, hold høyre og der veien går ned til venstre mot sjøen, går det vei opp til denne eiendommens gårdsplass.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål, reguleringsplan for Rophus.

  • kr 6 500 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 176 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 6 676 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 16 993,- pr. 2023. Det er to terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Eier opplyser om at hagestue står over på naboens eiendom og at dette har vært en del av avtalen dem i mellom siden byggeår. Eier opplyser også om følgende: Boligen har gjennomgått en betydelig vedlikeholds-prosess og oppgradering. Opparbeidet hage utført av gartner fra Bømlo. Søylebjørk-alle i oppkjørselen og en rekke frukttrær (eple, plommer og kirsebær samt bær som rips- og stikkelsbær). Stor inngjerdet hundegård med eget hundehus og egen sikkerhets inngang Hagestue med skifer og natursteinpeis og innlagt strøm Stort tun foran huset anlagt av granitt-blokker i mønster (ca kr 350.000,-.) Innvendig oppussing (kjøkken, stue, begge bad og soverom) (kr 80.000,-.) Vannbåren varme i alle gulv i begge etasjer levert fra varmepumpe tilknyttet 2 borehull. Meget energivennlig. Egen vinkjeller med adkomst fra luke på kjøkkengulv. Hurtiglader for Elbil. 3-fase 400V 32A. Siste året er følgende utført: Trapper og terrasse rundt hele huset anlagt i tykke granittplater (kr 500.000,-) Nye tak-lekter (kr 150.000,-.) Nye takrenner (kr 60.000,-.) Pussing og maling av utvendig betong kr 110.000,-.) Oppgradering av varmepumpe med nye ventiler og manuelle termostater (utført høsten-22 til kr 60.000,-.)

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Hugo Wee
 • Oppdragsnummer: 01230106
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.