Skånasund 7, 5593 Etne

Skånasund 7

Etne
Prisantydning

3 950 000,-

 • BRA540㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom8
 • Byggeår1960
 • Omkostninger110 070,-
 • Totalpris4 060 070,-

"Fjordresidensen" - Ferie/aktivitetshus m/strandlinje, flytebrygge til 4 båter og 8 soverom med egne bad

Beskrivelse

Underetasje: Inngang til gang med fliser på gulv.

Bad med dusjhjørne og forheng, wc, servant og fliser på vegg/gulv.

Bad med dusjhjørne og forheng, wc, servant m/underskap og fliser på vegg/gulv.

Wc m/ servant m/ underskap, fliser vegg/gulv.

Stort bassengrom med stort boblebad med motstrøm, badestue og stort dusj kabinett med kaldt vann kun (brukes i forbindelse med sauna). Rommet har flislagte gulv og vegger. Egen utgang mot sjøen. På utsiden er arealet under nedre terrasse belagt med belegningsstein.

Teknisk rom med varmtvannstanker, fordelingssentral for vannbåren varme, ventilasjonsaggregat for underetasje og sluk. Ved siden av dette rommet ligger husets elektriske hovedtavle, sentralstøvsugeren og inntak for vann.

Lagerrom med fliser på gulv, panelplater og takplater.

Biljardrom med fliser/kunstgress på gulv, panelplater og takplater. Fra biljardrommet har en oversikt til bassengrommet gjennom 3 store vinduer samt dør mellom rommene.

Gang med fliser på gulv, betong vegger i ytre og panelplater på indre vegger. Kott under trapp. Bod.

 1. etasje: Overbygget inngangsparti med 10 manns bord under tak til en rommelig resepsjon med liten garderobe og plass til sittegruppe samt en pc krok. Det er skifer på gulv, malte veggplater m/staff på vegger. Takplater. Resepsjonsdisk som i følge selger er enkel å fjerne. Direkte inngang fra resepsjonen til to toaletter med vegghengte toaletter og servanter med underskap. Ved inngangen til stuen ligger husets brann kontrollboks.

Stue med oppgang til halvåpen hems og åpen løsning til spisestue. En bar er plassert under oppgangen til hemsen. Det er utgang fra spisestuedelen til rommelig balkong og rommelig terrasse. Begge har flott utsikt ut på fjorden. Terrasse har også trapp ned til grunnplan. Stua har brystnings panel/tapet på vegger, lutet panel i himling, laminatgulv i stuedel og fliser i spisestue. Dimmer på taklys.

Fra stua er det dør inn til trapperom som tar en både ned til Spa avdelingen samt opp til halvetasje som inneholder teknisk / vaske / lager rom, samt videre oppgang til 2. etasje / loft. Her er ventilasjonsanlegg for første etasje plassert samt fordelingssentral for strøm/varmtvann og kaldtvann. Fra denne avdelingen har en også videre oppgang til soveromsavdeling i 2. etasje samt loft.

Stort kjøkken med fliser på gulv/vegger og takplater med spotter. Stor kjøkkeninnredning på begge sider av kjøkkenet og benkeplate med underskap i midten. To komfyrer hvorav den ene går på gass og den andre på strøm. 2 stk. oppvaskmaskiner. 2 stk kjøleskap. Dimmer på taklys.

 1. etasje: Oppgang til 2. etasje via egen inngangsdør, eller via dør fra resepsjon/entre. 2. etasjen inneholder: Gang, felles stue/oppholdsrom med utgang til rommelig balkong mot nord/øst. Laminatgulv/tapet/takplater og spotter m/dimmer i himling.

Totalt 8 soverom der alle har eget bad. To av soverommene er noe større enn de andre og ett av de større soverommene har et større bad også. Ellers er alle soverommene utformet likt med laminatgulv/tapet/takplater/spotter i himling og utstyrt med seng og garderobeskap. Alle badene har like fliser på gulv/vegg, servant m/underskap, dusjkabinett, wc (hvorav ett er vegghengt) og spotter i himling. Ved brannalarm / strømbrudd tennes det, i følge selger, nødlys i alle rom og utganger.

Loft: På loftet står etasjens ventilasjonsanlegg. Gulvet (2. etasjens tak over himling) er 20 cm. siporexelementer. Ubrennbart materiale.

Ute: Sløyebod.

Det er terrasse mellom byggene mot syd, og grensen går ca. 4m fra husveggen. Selger er innstilt på å lage en god naboløsning med ny eier på dette da det er selger som i dag også eier det nivået av nabobygget. Eventuelt kan dette ombygges.

 • Selges møblert.
 • Ombygget i perioden 2000-2007.
 • Alle etasjer og rom har vannboren varme fra en 12/kwh luft til vann varmepumpe. Det er også en 9kw luft til luft pumpe montert i stue
 • Selger mener huset er godt lydisolert og godt isolert . Han opplyser at det er 5cm Rockwool på innsiden av de fleste vegger, samt 10cm på yttervegger og 15 cm (10 cm Rockwool og to lag med gips) i skillevegger mellom soverommene.
 • Hele bygget er dekket med sentralstøvsuger uttak med unntak av loftet.
 • Selger mener at bygget er godt brannsikret. Han opplyser at det er betong mellom alle etasjene (bortsett fra hemsen som har bjelkelag). Videre opplyser selger at det er gipsplater /Rockwool / stålstendere i vegger i soveromsetasjen og branndører på både soverom og til trappehals. Seriekoblet brannvarsler i alle rom i bygget unntatt på bad. Nødbelysning ved brannalarm / strømbrudd i 2. etasje.
 • Vann fra Skånevik Vassverk.
 • Pumpekumme for kloakk (til kommunalt avløp) deles med naboeiendommene. I følge selger har bygget vedlikeholdsfri platekledning på tre av husets sider. Byggets tak konstruksjon er av stål.
 • Husets terrasse i 2. etasje, fungerer også som redningsbalkong i følge selger. Videre sier selger at soverommene er å anse som brannceller, og at disse kan evakueres via vinduene som alle er av typen husmorvindu.
Detaljer
 • Ca. 14 meter strandlinje bestående av kai med flytebrygge til 4 båter. Tomta består av asfaltert parkeringsområde, noe belegningsstein under terrasse og støpt kai ved strandlinjen.
 • Bygget ble ombygget i perioden 2000-2007, er innholdsrikt og inneholder bl.a. bassengrom, stue, lager, bad, badstue etc. i underetasjen. 1. etasje har kjøkken, spisestue, aktivitetsrom, resepsjon og toaletter. Stue i mellometasje. Stue/felles oppholdsrom i 2. etasje samt 8 soverom hvor alle har egne bad.
 • Alle etasjer og rom har vannboren varme fra en 12/kwh luft til vann varmepumpe.
 • Godt isolert og godt brannsikret. Soverommene er brannceller.
 • Selges møblert.
 • Eiendommen ligger sentralt til et par hundre meter fra Skånevik Fjordhotell. Omtrent like kort vei til ferjekaien/hurtigbåt-terminalen.
Bruksareal per etasje

Kjeller: 145 kvm. 1. etasje: 170 kvm. 2. etasje: 55 kvm. 3 etasje 170 kvm.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong og noe tegl. Tre- og stålplater på fasade. Stålplater på tak.

Primærrom

Da eiendommen anses som et næringsbygg anses alle rom som sekundær-rom (s-rom).

Sekundær Rom: Underetasje: Stue, gang, gang2, bad, bad2, wc, bassengrom, badstue og disp. rom. 1. etasje: Kjøkken, spisestue, aktivitetsrom, resepsjon, wc (menn),wc (damer) og trapperom. Mellometasje: Stue, gang og gang2. 2. etasje: Gang, felles stue/oppholdsrom, soverom1 med bad, soverom2 med bad, soverom3 med bad, soverom4 med bad, soverom5 med bad, soverom6 med bad, soverom7 med bad, soverom8 med bad og trapperom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av bygg datert 23.06.2005.

Adgang til utleie

Bygg regulert og godkjent for utleie.

Vei/vann/kloakk

Felles pumpe kum for kloakk. Felles ansvar og felles kostnad ved utgifter. Strømmen kommer fra 136/5. Privat vann.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har strandlinje og ligger sentralt til et par hundre meter fra Skånevik Fjordhotell. Omtrent like kort vei til ferjekaien/hurtigbåt-terminalen. Skånevik er en liten bygd med ca. 1000 innbyggere. Mange kaller Skånevik for "Sunnhordlands perle" da bygden ligger omkranset av flott natur som Folgefonna, Etnefjellet "Stødlehetta" og Sunnhordlandsbassenget. Av årlige festivaler kan det neves den kjente Bluesfestivalen, Torgdagane og Jakt- fiske- og turdagane.

  Adkomst

  Fra Skånevik sentrum følger en riksveien forbi Skånevik Fjordhotell og bensinstasjonen. Etter ca. 200m tar en av til høyre og en får eiendommen på høyre hånd helt nede ved sjøen.

  Regulering

  Området eiendommen ligger i er regulert til Bolig/forretning/kontor. Hos kommunen er eiendommen registrert som ferie/aktivitetshus for utleie (næring). Ingen driveplikt, kan omsøkes brukt som hytte/hus.

  Strandlinja er regulert for privat småbåthavn. Gjeldene reguleringsplan: 4611_R-79. Vedtatt: 19.06.2007.

  Megler har snakket med planavdelingen i Etne Kommune som mener det vil gå greit å søke omregulering til firmahytte eller lignende da dette vil være en mindre endring i forhold til bruken i dag. Bruksendring krever søknad og tillatelse.

  • kr 3 950 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 98 750,-
  • kr 110 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 060 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 22 351,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. 5901,-pr år avløp. E-skatt på kr 16450,- per år. (næringseiendom).

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger i handelen.

  Det er inngått noen bookinger på utleie av rom til Bluesen, men det blir opp til ny eier om de avtalene kanselleres eller de kan også overtas.

  I utforming av energiattest er ikke etterisolering eller tilsvarende informasjon lagt inn så energiattesten er misvisende.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 08.03.21 og selgers Egenerklæring datert 03.05.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. mai 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00156
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.