Skagegata 11

Haugesund
Prisantydning

1 390 000,-

Solgt
 • BRA73㎡
 • EierformAksje
 • Soverom1
 • Byggeår1948
 • Omkostninger16 065,-
 • Totalpris1 597 560,-
 • Felles/mnd3 000,-

Moderne og oppdatert leilighet med sentral beliggenhet - flotte materialvalg og god standard - balkong

Beskrivelse

Leiligheten holder fin standard og bærer preg av fine og moderne materialvalg som gir et stilfult og oppdatert utseende.

God plass i leilighetens stue med flott laminatgulv og fine fargevalg på veggene. En stilfull spilevegg er også inkludert for å skape en behagelig akustikk og kul "look" i rommet. Moderne Philips hue spotlights som gir et flott lysbilde og mulighet til å justere fargetemperaturen og velge mellom et utall farger etter ønske. God plass til tv-krok, spiseavdeling og øvrig møblement etter behov. En koselig klassisk vedovn med fine "marmor" detaljer i form av bakplate og gulvplate tilfører sjarm til rommet. Direkte utgang til koselig balkong med havutsikt fra stuen for å nyte dagene. Rommet gir et godt inntrykk og føles lyst, romslig og moderne.

Det lyse og funksjonelle Scmhidt - kjøkkenet er utstyrt med oppvaskmaskin, stekeovn med induksjonstopp, kjøkkenvifte og vask i seksjon. Der er god benke og skapplass som gjør arbeidsforholdene veldig praktiske for matlaging. Det er også plass til stort kjøleskap og for eksempel en liten spiseavdeling, perfekt for frokoster eller et raskt måltid. Her er det også montert nytt laminatgulv.

Den romslige og brede entrèen tilbyr god oppbevaringsplass og har samme fine laminatgulv som stuen. Gjestetoalett som inneholder toalett og enkel vask, med inngang fra entrê.

Det store og flotte soverommet har moderne og deilig teppe på gulvet som gir hotellfølelsen. Her er det plass til stor dobbelseng og garderobe dersom man ønsker. Via soverommet har du tilgang til leilighetens bad. Badet har flislagt gulv, baderomspanel på veggene og varmekabler i gulvet. Badet inneholder dusjkabinett, vask i seksjon, samt litt oppbevaringsmuligheter.

Det er verdt å merke seg at leiligheten har fått montert nye vinduer og terassedør i 2023, samt en ny varmtvannstank (2023). Det er også lagt nye laminatgulv over hele leiligheten og oppgradert overflater på veggene, noe som bidrar til en moderne og oppdatert atmosfære i hele leiligheten.

Detaljer

Leiligheten er på 1.plan og inneholder gang, kjøkken, toalettrom, soverom, bad og stue.

Bygningsinformasjon

Boligbygg ned flere enheter oppført i tegl som er utvendig pusset. Etasjeskiler i tre. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med skifer.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten: TG2: -Utvendig: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Dagens krav for rekkverk er 1 meter om det er over 0.5mm til underliggende terreng. Det er noe slitasje i rekkverk som vil kreve tiltak. -Innvendig: Det er ikke foretatt radonmåling, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Alle fire pipevanger er ikke synlige. Dette er et krav om ikke pipeløpet er rehabilitert. Over halve levetiden er overskredet. -Våtrom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon. -Spesialrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Normal levetid er 50 år, normal brukstid er 40 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Automatsikringer og AMS strømmåler.

TG2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): -Våtrom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Noe bom i fliser. Dette betyr i korte trekk at ikke hele flisen har kontakt med underlaget og vil således være svak for støt. Flisen kan også løsne i aktuelt område. Det er ikke fall i forhold til krav/anbefalinger fra byggeåret. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i brukssituasjonen. Rom med sluk skal være utformet slik at eventuelt lekkasjevann ledes til sluk. Det er ikke 25mm fra topp sluk til synlig membran ved terskel. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på memranløsningen. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Normal levetid for membraner i gulv på våtrom er 15-25 år. Det er ikke synlig tetting rundt rør som kommer opp av gulv under baderomsmøbel. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Normal levetid er 50 år, normal brukstid er 40 år.

Primærrom

Boligbygg med flere boenheter Bruksareal 1. etasje: 64 kvm 2. etasje: 9 kvm Primærrom 1. etasje: 64 kvm Gang, kjøkken, toalettrom, soverom, bad, stue. 2. etasje: 9 kvm Gjesterom

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.08.1949

Adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten godkjenning fra styret, overlate bruken av boligen til andre, jf. vedtekter for boligselskapet. Konferer megler angående regler for utleie.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk. Vedfyring. Varmekabler i gulv på bad. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på den sjarmerende øya Hasseløy. Med litt tilbaketrukket beliggenhet fra sentrum, er eiendommen likevel veldig nær Haugesund sentrum for den perfekte kombinasjon av urbanitet og avkopling etter behov. Haugesund har et bredt spekter av tilbud å by på, og for å nevne noen av dem er byen selvfølgelig kjent for Sildajazzen, en årlig musikkfestival hvor det er liv og røre i gatene med et variert underholdningstilbud. Haugesund har et stort og livlig utvalg av uteliv og restauranter som passer enhver smak. Det er også veldig enkel tilgang til dagligvarebutikker, barnehager, skoler og shoppingmuligheter i nærområdet, noe som gjør denne eiendommen praktisk for familier og enkeltpersoner som ønsker bekvemmelighet i nærmiljøet.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert for bolig.

  • kr 1 390 000,- (Prisantydning)
  • 191 495,- andel fellesgjeld pr. dato 6. jun. 2023
  • 1 581 495,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 675,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 675,-
  • Eierskiftegebyr forretningsfører kr 6 215
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 16 065,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 597 560,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 3 000,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og kabel-tv.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Det er dog krysset av feil i selgers egenerklæring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 13.06.23 og selgers Egenerklæring datert 12.06.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 15. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230250
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.