Skagegata 40

Haugesund
Prisantydning

2 350 000,-

Solgt
 • BRA105㎡
 • EierformAksje
 • Soverom3
 • Byggeår1952
 • Omkostninger13 300,-
 • Totalpris2 501 464,-
 • Felles/mnd2 699,-

Bud foreligger! Påkostet og oppgradert rekkehus med sentral beliggenhet på Hasseløy | Uteområder mot vest

Beskrivelse

Gang med garderobeløsning. Malte overflater på vegger og lys parkett på gulv.

Stue med nylig innsatt vedfyringsovn fra kvalitetsprodusenten "Contura". Når peisen ble satt inn i 2020 ble også pipen pusset opp med rørfornying. Stuen har god plass til både spisebord og sofagruppe. Utgang til vestvendt og solrik terrasse mot vest. Det er doble dører som kan åpnes for å forlenge stuen på de ekstra flotte dagene. Malte overflater på vegger og lys parkett på gulv.

Stilig heltre eike kjøkkeninnredning med svarte detaljer. Kjøkkenøyen er nylig satt inn. Malte overflater på vegger og lys parkett på gulv.

2 etasje:

2 store soverom med garderobeløsninger. Rommene har malte overflater på vegger og laminat/tregulv på hvert sitt rom.

Tidløst og flott baderom med fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Varmekabler i gulv. Rommet inneholder vask, vegghengt wc, nytt dusjkabinett, hylleseksjoner for lagring. Spotlights i tak.

Liten trapp opp til koselig loftstue med store, nyere Velux vinduer. Rommet brukes som både loftstue og kontor. Malte gipsvegger og tregulv.

Kjeller: Voksenavdelingen!

Gang med garderobeløsning. Malte gipsvegger og parkett på gulv.

Hovedsoverom av god størrelse med stor PAX garderobe. Malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Flott baderom med fliser på gulv og baderomspanel på vegger. Varmekabler i gulv. Badekar, vask, wc i tillegg til skjult vaskeromsavdeling. Badet ble pusset opp i 2011. VVB ny i 2021. Rør i rør på bad i kjeller.

Bod i kjelleretasje.

Store utbedringer: Tak renovert i 2020. Nye Velux takvinduer på loft i loftstue. Nyere sikringsskap med 40A sikring. Rørfornying i pipe. Installert peisovn.

Bygningsinformasjon

Soverom i kjeller og loftstue er ikke omsøkt innredet til sitt formål/romfor varig opphold).

Innvendig > Innvendige trapper Det er ikke installert rekkverk i trapp til 2 etasje. Det er ikke 2 meter frihøyde i trapper til kjeller og til loft. Kostnadsestimat : Under 10 000

Utvendig > Vinduer Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er noe værslitasje på vinduer mot vest. Ellers god stand på vinduer. Noe tegn til innvendig kondensering, hovedsakelig på soverom. Kostnadsestimat : Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er noe værslitasje på terrassedekke som vil utløse noe tiltak. Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noe skjevhet målt fra stuen og mot hjørne mot sør/vest

Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Rom Under Terreng Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er målt fuktnivå i grenseland som vil utløse oppsyn og ytterligere kontroll.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom > Overflater Gulv Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist bom i flis på baderommet. dette betyr i korte trekk at flisen ikke har helt kontakt med underlaget. Det er ikke fal på 1:50 på baderomsgulvet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Over halve levetiden for membran er overskredet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom > Ventilasjon Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Automatsikringer og AMS strømmåler. Kostnadsestimat : Under 10 000

Primærrom

Rekkehus Bruksareal Kjeller: 32 kvm Gang, bad/vaskerom og soverom. Kott. 1. etasje: 36 kvm Entre/gang og stue/kjøkken. 2. etasje: 37 kvm Gang, bad og 3 soverom. Primærrom Kjeller: 31 kvm Gang, bad/vaskerom og soverom. 1. etasje: 36 kvm Entre/gang og stue/kjøkken. 2. etasje: 37 kvm Gang, bad og 3 soverom.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vedfyring og varmekabler på begge bad. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt på Hasseløy med stor lekeplass like ved. Ca 5-6 minutter gange til kjernen av sentrum. Hasseløy er kjent for sin rolige og tilbaketrukne atmosfære samtidig som man kommer seg til sentrumskjærnen på få minutter. Haugesund sentrum byr på et yrende uteliv, flere flotte restauranter og kultur begivenheter. Barnehager i umiddelbar nærhet.

  • kr 2 350 000,- (Prisantydning)
  • 138 164,- andel fellesgjeld pr. dato 17. okt. 2022
  • 2 488 164,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Aksjeoverdragelse ny eier kr 6115,-
  • Notering av pant kr 675,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri kr 6 510,-
  • kr 13 300,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 501 464,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 699,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, andel kommunale avgifter/renovasjon, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og kabel-tv.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i aksjelaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i aksjelagets styre eller Generalforsamling.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lån i Haugesund Sparebank Annuitetslån, 12 terminer pr år. Rentesats pr 17.10.2022: 3,35% Saldo pr 17.10.2022: kr 2 763 298,- Første termin/første avdrag: 20.10.2021 (siste termin 20.12.2045)

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 23.10.22 og selgers Egenerklæring datert 25.10.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 30. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01220022
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.