Skagegata 44

Haugesund
Prisantydning

2 490 000,-

Solgt
 • BRA119㎡
 • EierformAksje
 • Soverom3
 • Byggeår
 • Omkostninger11 850,-
 • Totalpris2 635 903,-
 • Felles/mnd3 081,-

Betydelig oppgradert (2023) og innholdsrikt rekkehus med sentral beliggenhet. 2 bad og 2 stuer. Parkering. Balkong.

Beskrivelse

Velkommen inn til en romslig gang med heng for å henge av seg yttertøy. Stue og kjøkken i åpen løsning i stort rom. Flere møbleringsmuligheter. Store vindusflater og dør ut til stor vestvendt balkong. Kjøkkeninnredning i grå utførelse fra IKEA (2023). Alle hvitevarer er integrert og medfølger handelen.

I underetasjen har man en gang hvor man kan henge fra seg tøy. Rålekkert baderom med alle nødvendige fasiliteter. Baderomspanel på vegger og vinyl på gulv. Baderomsseksjon, dusjnisje, wc og godt med lagring. Varmekabler i gulv. Stor kjellerstue med oppsatt skyvedører for garderobe. Egen inngangsdør. Rommet er stort og har god plass til dobbeltseng, lagring samt sofagruppe.

I 2. etasje har man 2 store soverom med garderobe. Det er oppført 3 soverom på tegninger så dette er en mulighet om ønskelig. Rålekkert baderom med alle nødvendige fasiliteter. Baderomspanel på vegger og vinyl på gulv. Baderomsseksjon, dusjnisje, wc og godt med lagring. Varmekabler i gulv. Gode lagringsmuligheter på loft.

Liste over hva som er gjort med boligen i 2023. 1) Avrettet betong gulv i kjelleretasje 2) Montert isolerte lettvegger med avstand til eksisterende murvegger og kledd med gipsplater (rom i rom løsning) i kjelleretasje 3) Elektrisk ledningsnett samt sikringsskapet er nytt i hele huset 4) Alle rør er byttet ut med pex (rør i rør løsning) Vann inngår i fellesutgiftene men selger har fått montert egen hovedstoppekran i bad nede 5) Varmekabler er montert i gulv på begge bad 6) Hovedetasjen er støyisolert med nye glava isolerte gipsvegger 7) Det er lagt nye avluftings kanaler på begge bad samt kjøkken som går direkte ut (ikke koblet til gammelt felles luftekanaler.) 8) Den øverste etasjen har huntonitt vegger som er delvis utskiftet 9) Det er montert eget trekkerør klart for altibox hvor tv er beregnet 10) Alle dører og vinduer (unntatt takvindu) er utskiftet i 2023

Selger opplyser videre at kommunen skal lage parkeringsplasser for beboerne rett over vegen og mot fotballøkka/ lekeplassen

Detaljer

Hovedplan: Gang, stue, kjøkken. 2. etg: Soverom, soverom, Bad. Underetasje: Gang, bad, kjellerstue/gjesterom/oppholdsrom.

Megler har ikke mottatt bygningstegninger fra kommunen som viser hva som er omsøkt godkjent innredet. Likevel antas det at underetasje ikke er omsøkt innredet til rom for varig opphold, da det ut byggeårs byggeskikk ikke var vanlig. Det er ikke registrert noen bruksendring hos kommunen.

Bygningsinformasjon

Vinduer Vinduer i tre med tre-karm og isolerglass. Enkelte vinduer er funksjons testet og de fungerer som tiltenkt. Vinduer i denne boligen er skiftet i 2022. Det er for øvrig vindu i stuen mot vest som er påstemplet 2011. Vurdering av avvik: • Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Sålbenk(vannbord)på vinduer mot øst er påsatt feil. De er lagt inntil karm og ikke under som er det korrekt. Konsekvens/tiltak • Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det kan påregnes tiltak for å forhindre fuktinntrengning inn i konstruksjoner. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.12.1952

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt på Hasseløy med stor lekeplass like ved. Ca 5-6 minutter gange til kjernen av sentrum. Hasseløy er kjent for sin rolige og tilbaketrukne atmosfære samtidig som man kommer seg til sentrumskjærnen på få minutter. Haugesund sentrum byr på et yrende uteliv, flere flotte restauranter og kultur begivenheter. Barnehager i umiddelbar nærhet.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 490 000,- (Prisantydning)
  • 134 053,- andel fellesgjeld pr. dato 15. des. 2023
  • 2 624 053,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 675,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 675,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 11 850,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 635 903,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 3 081,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og tv/bredbånd.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i aksjelaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i aksjelagets styre eller Generalforsamling.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lån i Haugesund Sparebank Annuitetslån, 12 terminer pr år. Rentesats pr 21.11.2022: 3,8% Saldo pr 21.11.2022: kr 2 756 637,- Andel av saldo: 137 832 Første termin/første avdrag: 20.10.2021 (siste termin 20.12.2045)

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  16.01.2024 og selgers Egenerklæring datert 05.12.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230641
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.